Deser kubusiowy to jednoporcjowa wersja ciasta Kubuś , ciekawa propozycja dla wielbicieli tego ciasta. Przysmak składa się z masy kubusiowej, przygotowanej na bazie soku oraz budyniu w proszku, warstwy serowej, do której przyrządzenia potrzebny jest serek homogenizowany oraz dwóch warstw pokruszonych herbatników. Podane niżej proporcje składników można wykorzystać do przygotowania dwóch porcji deseru. Deser kubusiowy Składniki: 300ml soku Kubuś o dowolnym(...)przełożyć na herbatniki, wyrównać, desery schłodzić w lodówce do zastygnięcia masy serowej - przed podaniem wierzch udekorować startą na tarce czekoladą, podawać schłodzone Deser po przygotowaniu należy schłodzić, gdyż na zimno smakuje najlepiej. Poszczególne warstwy smakołyku są dobrze widoczne i bardzo ładnie prezentują się w szklanych pucharkach. Do przygotowania masy serowej można wykorzystać serek homogenizowany waniliowy, pomijając wówczas dodatek cukru
Smakołyki BerenikiPogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, więc zapraszam na zawijane bułeczki z truskawkami. Za oknem zimno, deszczowo a włączony piekarnik i pachnące drożdżowe bułeczki z pewnością poprawią nastrój. Najsmaczniejsze lekko przestudzone, tak jak każde drożdżowe. Do nadzienia dodałam nieco cynamonu, ale przyznam się szczerze, że przeszkadzał mi jego smak. Podbijał jakoś tak nieprzyjemnie smak truskawek, więc następnym razem pominę ten dodatek(...)Posypane płatkami migdałowymi które przyjemnie chrupią są świetną słodką przekąską no i do kawy jak znalazł:). Zawijane bułeczki z truskawkami Ciasto 3,5 szkl mąki tortowej 25 g świeżych drożdży 1/4 szkl cukru 2 jajka 1 szkl mleka 80 g masła szczypta soli Nadzienie truskawki 1-2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu (polecam pominąć) Dodatkowo 1 jajko płatki migdałowe
Pieguskowa Kuchniaprzygotowania i niedrogie. Jest świetnym rozwiązaniem kiedy najdzie Was ochota na jakieś ciasto, a nie macie dużo czasu na pieczenie. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną Składniki: Ciasto: kostka margaryny 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady Dodatkowo: 500 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki(...)cukru. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszając gotujemy przez 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy nasza masa będzie zimna dodajemy jajka, mąkę, startą na drobnych oczkach czekoladę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Powstałe ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C do tzn.”suchego patyczka” (około 40 minut
PatiGotujepłatków róży ok. 200 g cukru wykonanie: Płatki róży przepłukujemy zimna wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Umieszczamy w moździerzu lub blenderze i rozcieramy. Dodajemy cukier i dokładnie rozcieramy i mieszamy łyżką. Rozkładamy cukier na papierze do pieczenia do obeschnięcia. Przekładamy do słoiczka. Gotowy używamy np. do dekoracji ciast, jako posypka do deserów
Domowy Smak Jedzeniajest kategoryczny zakaz używania piekarnika, który chodzi u nas dzień w dzień. Córka przeboleć nie może, że ma zakaz pieczenia ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie(...)śmietanowca i inne desery, które zawsze robimy w misce (i dotąd bawiłyśmy się w oklejanie folią spożywczą przed wstawieniem do lodówki) dwa, że chciałyśmy móc robić w takim 'naczyniu' ciasto, aby sobie pod przykryciem rosło, no i trzy - sałatki, rzecz jasna. Znalazła się ona - misa Tupperware 4,3l o (chyba) fioletowym kolorze, bo tu wciąż nie możemy dojść do konsensusu
Wypisz Wymalujpojawia się na targu Ostatnio było dużo dyniowych przepisów, wcześniej np. panna cotta czy poziomkowy sernik na zimno . Jako że teraz zaczęły się jedne z moich ulubionych wczesnojesiennych owoców – śliwki, to nie pozostało mi nic innego tylko przygotować ciasto śliwkowe paleo z kruszonką. Jest to jedno z tych dań, które smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda. Sam nie jestem dużym
PaleoLifeUwielbiam takie ciasta. Proste do wykonania, szybkie, a przy tym przepyszne, wilgotne, pachnące, mięciutkie. Idealne do kubka gorącej herbaty, gdy za oknem zimno i ponuro. 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka cynamonu 75 g zmielonych migdałów 100 g drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 50 g płynnego miodu(...)olej. Po uzyskaniu jednolitej masy wsypujemy przesiane suche składniki i mieszamy (w jednym kierunku), tylko do połączenia. Do formy o średnicy 23-24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175ºC przez około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Źródło
Smaki Na TalerzuDokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu około 7 minut. Odstawić do przestudzenia. Kiedy masa będzie zimna wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodatkowo 2 opakowania delicji 2 galaretki dałam zielone Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekać aż lekko stężeją. Składanie ciasta ciasto masa kakaowa delicje galaretka Ciasto delicje kawowe
O kuchni z uczuciemzimnego masła – 2 łyżki kakao – 3 łyżki cukru pudru – szczypta soli – zimna woda według uznania Mąkę łączymy z kakao, cukrem pudrem i solą. Masło siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy tak długo, aż składniki się połączą. Gdyby ciasto było zbyt kruche i się rozlatywało, można dodawać po łyżeczce wody. Ciasto owijamy w folię i wkładamy
Relaxtimespodzie kakaowym z gruszkami i skórką pomarańczową. To z pozoru proste ciasto, zaskoczy Wasze kubki smakowe - obiecuję ! Składniki: Kruchy kakaowy spód: 120 g masła 5 łyżek cukru 1 1/4 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 żółtko zimna woda Nadzienie: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej ( płaskie
kolorowotorcikowoByły już muffiny z czarną porzeczką w których słodycz ciasta kontrastowała z kwaśnymi porzeczkami. Tym razem słodkie ciastka ze słodkimi jagodami. Pyszne i wspaniale pachnące ciastka, które smakują rewelacyjnie na ciepło jak i na zimno. Składniki: 300 g mąki 80 g cukru 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 ml maślanki 130 ml oleju
Mama Gotujesię zatroszczyć, stworzyć mu odpowiednie miejsce do rośnięcia, dzięki temu pięknie wyrośnie i da nam cudownie puszyste ciasto. Dla mnie drożdżowe to miłość, rodzina i dom. Mam dla Was dziś puchate racuchy z jabłkami, pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie smakują obsypane cukrem pudrem! Składniki: (na kilkanaście sztuk) 170 g mąki pszennej, 110 g mleka
Plate of JoyWitajcie :) U mnie dzisiaj strasznie leje, wczoraj się opalałam a dzisiaj już zimno :( Jutro już piąteczek i wspólne wypiekanie z Dziewczynami :) tym razem jest jabłecznik. Ja upiekłam prosty, tradycyjny na cienkim kruchym spodzie z bitą śmietaną, taki lubimy najbardziej :) Zapraszam do wypróbowania(...)posypać cukrem, cukrem waniliowy i cynamonem, wymieszać i na chwilę odstawić. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, dodać margarynę startą na tarce, cukier, cukier waniliowy i jajka, szybko zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą połowę ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki. Jabłka odcisnąć z nadmiaru soku i wyłożyć na ciasto lekko dociskając. Mniejszą połowę ciasta rozwałkować i ( jeśli
Sama słodycz i szczypta chilimasa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy
Wanilia i Kardamonsobie radę. Ciasto jest bardzo fajne. Spód jest kruchutki i rozpływający się w ustach, kwaśna warstwa owocowa i słodka warstwa bezowa. Ciasto orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu, rodzince bardzo smakowało. Warto dzień wcześniej wyciągnąć masło i jajka z lodówki, a rabarbar, o ile macie mrożony, rozmrozić na durszlaku lub ręczniku papierowym. Składniki na tortownicę 21 cm Ciasto kruche(...)włączonym termoobiegiem. Ciasto wstawić na najniższą półkę, piec 20 min, następnie temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami
moj przepis na