ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:180/444)

Chrupiący bananowiec 145

  Dziś chciałam Wam zaproponować szybkie ciasto bez pieczenia, eleganckie, pyszne i bez cukru. Delikatna masa bananowo serowa na chrupiącym czekoladowym spodzie z płatków to idealny

Cynamonowe szczęście
Szybka szarlotka z bezą 145

Szarlotki z pewnością każdy zna i ma swoje ulubione rodzaje. Ja dzisiaj zaprezentuję Wam drugą moją ulubioną wersję zaraz po zwykłej klasycznej. Wystarczy dodać lekkiej bezy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 180

Nie wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny

Zdrowie i pysznie na talerzu
Serniczek budyniowo-bananowy 161

Sernik jedno z najlepszych i najszybszych ciast. Bardzo dawno nie jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się

Truskawkowa Fiesta
Wytrawne babeczki z salami 117

wlać do suchych i wymieszać delikatnie. Farsz pokroić w kostkę lub cienkie plasterki. Razem z serem dodać do masy. Ciasto po łyżce przelać do foremek. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno

Magiczne Życie Marty
Babeczki z łososiem i sosem malinowym 106

Szybka, prosta przekąska, przystawka, szybka do zrobienia. Można je jeść na zimno i na ciepło. Z sosem malinowym i łososiem wędzonym są pyszne. Na jednej nie poprzestaniemy. 1 arkusz ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego 200 g malin 1/2 opakowania sera feta 6 pomidorów koktajlowych tymianek, bazylia świeża sos: maliny 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka płaska miodu sól, pieprz

wesoła kuchnia
placuszki z nutellą 128

strony  gdy już brzegi placuszka będą zrobione (delikatnie widać zrumienione brzegi), na środek kładę zamrożoną nutellę i przykrywam odrobiną ciasta (tak aby nutella była zakryta) przewracam placuszka i smażę jeszcze przez chwilę  Podajemy na ciepło lub na zimno  - smakuje tak samo dobrze ;)  ps. nutellę najlepiej wyciągać tuż przed smażeniem - ja wyciągałam po jednym krążku tak ciepło

Gotowanie z pasją
Żurawinowy biszkopt orkiszowy z jabłkami i jogurtową chmurką 191

Z biszkoptami mam tak, że za każdym razem staram się urozmaicić jakoś przepis i zmieniam mąki, dodaję budyń , a ostatnio pomyślałam o dodatku kisielu. W środku

FitKot
CYTRYNOWY KEKS Z MĄKI RYŻOWEJ 161

skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, ekstrakt z wanilii i sól. Delikatnie wymieszajcie (nie mieszajcie zbyt długo, nie chcemy zakalca:) ). Ciasto przełóżcie do formy, wygładźcie górę. Pieczcie około 35-40 minut- do suchego patyczka. Ideał na ciepło, na zimno również przepyszne

OliveandThyme
pierożki samosa z mięsem 167

tego są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a nadziać możemy je czymkolwiek zechcemy:) Znakomicie smakują na ciepło a także na zimno - to ich dodatkowa zaleta. Na obiad i kolację, na przekąskę, drugie śniadanie i na imprezę - polecam! składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 40 g masła 100 ml wody nadzienie: 400 g mięsa mielonego duża cebulę

6niebo
Sernik straciatella z pomarańczami – bez pieczenia 130

Obłędnie smaczny serniczek… oczywiście jeśli ktoś lubi serniczki na zimno. Ja zdecydowanie lubie takie smaki. Pomarańczy (z racji uczulenia) musiałam sobie niestety odmówić, ale tak

Smaki Na Talerzu
Szparag w cieście 115

mlekiem i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Ułożyć na paskach ciasta po jednym szparagu. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15 minut. Smakują na ciepło i zimno

To co kocham
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 164

Wakacje, znowu są wakacje, na pewno mam rację, wakacje znowu są! Pamiętacie jeszcze tę słynną kiedyś piosenkę kabaretu OT.TO? Gdy jeszcze chodziłam do szkoły, każdy nucił

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik jogurtowy borówkowo-cytrynowy 184

A w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko,  a bezglutenowe spody trochę

gutfut
Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 238

końcu solidną szczyptę proszku do pieczenia. Całość ponownie dokładnie wymieszać.   Pieczarki obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać. (Na zimno również są smaczne

Di gotuje