ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:179/444)

Sernik na zimno z musem z mango i pomarańczy 141

Sernik z tego przepisu jest wyjątkowo lekki, delikatny i kremowy. Podawany na zimno z orzeźwiającym musem owocowym idealnie nadaje się na letnie upały. A do tego to jak wygląda, niczym popołudniowe, letnie słońce w bezchmurny dzień. Koniecznie zróbcie. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Masa serowa: 1 wiadereczko (1 kg) twarogu sernikowego dwukrotnie zmielonego 1,5 szkalnki (370 ml) śmietanki(...)zalać lekko tężejącym musem i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 10) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Sernik na zimno z musem z mango i pomarańczy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Majowe przysmaki 133

Szparagi pozbawiamy twardych koncowek i gotujemy w osolonej wodzie przez 6 minut. Nastepnie przelewamy zimna woda i wystudzamy. Kroimy na 3  kawalki. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy podsmazona szalotke, szparagi i parmezan w cieniutkich plasterkach. Doprawiamy sola i pieprzem. Calosc wylewamy na przygotowane wczesniej ciasto. Pieczemy prze okolo 40-50 minut w temperaturze 200°C. Aby gora quiche

Przysmaki Karolki
Muffinki z białym serem 156

jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około 12 dużych babeczek. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru  szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g rozpuszczonego, przestudzonego masła

Szefowa kuchni
Liebster Awards 153

daje ci blog? Samozadowolenie . 5. Jakie są twoje ulubione smaki z dzieciństwa? Przede wszystkim zapach pieczonego ciasta pamiętam z dzieciństwa m.in. szarlotki , rogalików serowych  :) 6. Z jakimi smakami kojarzy ci się lato? Napewno truskawki i sernik na zimno z galaretką. 7. Jaka jest twoja największa pasja? Największą pasją jesr dekorowanie wnętrz i jedzenie łakoci :) 8. Czy zwracasz uwagę(...)kuchnie najbardziej lubisz (włoska, polska itp.) ? Uwielbiam kuchnie włoską . A oto moje 11 pytań dla wytypowanych blogów : Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? Najbardziej ulubiona potrawa z Twojego bloga. Ciasto które mogłabys jeśc codziennie ;) Czy ktoś pomaga Ci w prowadzeniu bloga? Od jak dawna prowadzisz bloga? Pierwszy Twój przepis na ciasto to ..? Skąd biorą się Twoje pomysły albo skąd bierzesz

Słodkości i nie tylko
Tarta z brokułami i kurczakiem 348

dolna, 3 półka) i zapiekać przez 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na formę do tart o średnicy 31 cm. Moja tarta była pieczona w formie z Ikea z wyjmowanym dnem . Ja nie podpiekam wcześniej samego ciasta. Jeśli ktoś się boi, że ciasto będzie niedopieczone, może sam spód podpiec w piekarniku

Gospodyni Miejska
Gofry- przepis podstawowy 1108

ciasto do wysokiego naczynia z dzióbkiem, np. miarki- wylewanie ciasta na gofrownicę będzie wtedy łatwiejsze. Ciasto wylać na rozgrzaną gofrownicę, szpatułką rozprowadzić na całej powierzchni. Nie nakładać za dużo ciasta- może wypłynąć. Zamknąć, piec kilka minut na rumiany złoty kolor. Kilka minut, czyli ile? Ciężko podać tutaj konkretny czas. Wszystko zależy od gofrownicy. U niektórych gofry mogą się piec(...)spokojnie odparowały. Położone, np. na talerzu zmiękną i zwilgotnieją- nie będą już tak chrupiące. Podawać na ciepło bądź zimno tak jak lubimy, np. z bitą śmietaną, owocami, dżemem lub skromnie oprószając cukrem pudrem. Smacznego! Rada: - Nie ma konieczności przed wylaniem ciasta smarować gofrownicę olejem. W samym cieście jest go sporo, gofry w ogóle nie przywierają do powierzchni (no chyba

Nastoletnie Wypiekanie
Cebulowa focaccia 148

jędrne i dość gładkie ciasto, powracające do swojego pierwotnego kształtu po uciśnięciu dłonią. Tak przygotowane ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 2 godz. Najlepiej włożyć je do miski oprószonej mąką, przykryć ściereczką i postawić przy włączonej kuchence gazowej. Niestety jest teraz tak zimno, że jest to jedyny sposób. Cebulkę kroimy w poprzek na pół, a połówki jeszcze

Ratunku obiad
ORIENTALNE GRZANKI 142

pieczywa w postaci dużych placków - przypominają tortille. Ja przygotowałam grzanki z ciasta francuskiego, które okazało się świetnym zamiennikiem :) Zanim przystąpicie do działania, przygotujcie wszystkie składniki tak, aby po wyjęciu ciasta francuskiego z lodówki jedynie poukładać je na plackach, panierować i od razu usmażyć.   Grzanki są naprawdę przepyszne :) Bardzo chrupiące na zewnątrz, w środku zaś eksplozja smaków :) Ja przygotowałam(...)piwa - więc polecam na przyjęcie, ale nie tylko - na kolację, na obiad. Ponieważ świetnie smakują także na zimno, można je również zabrać ze sobą np. na piknik .   Polecam orientalne grzanki, korzystajcie z przepisu. Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 opakowania kremowego serka Apetina (naturalny) 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka posiekanego koperku 1 opakowanie surimi (około

Moja Książka Kucharska
Ślimaki z ciasta francuskiego 280

lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego sera 130g salami w plasterkach 5 połówek suszonych pomidorów 1 roztrzepane jajo 2 łyżki

Pełny talerz
Prosty przepis na paszteciki 123

paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu,  najlepszą przekąskę na zimno i na ciepło. Paszteciki pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Paszteciki są bardzo łatwe do zrobienia, musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza pod tytułem Ciasto drożdżowe słodkie i wytrawne Przepis na paszteciki drożdżowe wymaga przygotowania

Cztery Fajery
Serniczek na zimno Oreo 881

Moja propozycja to sernik z ciasteczek Oreo w zupełnie innej odsłonie - na zimno w wersji bez pieczenia. Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 40 ciasteczek Oreo 100g masła extra Masa serowa: 1kg sera w wiaderku Delfiko o smaku waniliowym 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła 0,5 litra śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka Dekoracja: 150ml(...)wierzch drugą część ciasteczkową. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 3.  Dekoracja Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować za pomocą szprycy wierzch ciasta przygotowaną bitą śmietaną. Ciasteczka przekroić na połowę i udekorować serniczek

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasto z truskawkami 106

Zrobiłam już ponad 30 słoiczków dżemu, troszkę zamroziłam gniecionych z cukrem. Te gnieciuchy później dodaję do sernika na zimno albo makaronu. Po rozmrożeniu wcale nie czuć, że to były mrożone owoce. Znalazłam czas, żeby w końcu coś upiec. Ciasto smaczniutkie i nie wymagające wiele pracy. Niespodziewani goście nas nie zaskoczą, to raczej my ich zaskoczymy :D Składniki: * 2 szklanki mąki

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na zimno 87

W końcu udało mi się znaleźć idealny przepis na sernik na zimno. Lekki, delikatny, pamiętajmy tylko żeby użyć sera dobrego gatunku (czytajmy skład). Zapraszam do wypróbowania

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno – słodkie kolory lata :) 87

Bardzo polecam to ciasto, wygląda pięknie i smakuje również pysznie. Masa biała – galaretkę zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać. Ostudzić . Twaróg z cukrem i bananami i

Kuchnia Pokoleń
Sernik mango z jogurtów 134

Sernik z jogurtów greckich w połączeniu z mango tworzy przepyszny deser! Nikt nie powiedział, że serniki muszą być wyłączenie z sera. Coraz więcej spotkamy się z

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania