ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:175/444)

Babka panettone 92

zaczyn z drożdży oraz esencję waniliowa. Ciasto mieszamy czas 30 s/obr.4 następnie wyrabiamy czas 8 min/Wyrabianie ciasta. Jedna minutę przed końcem wyrabiania dosypujemy odcedzone rodzynki, skórkę pomarańczowa i kandyzowana skórkę. Masa nie będzie zwarta, będzie klejaca. Ale nie dodawajmy maki żeby ciasto nie było po upieczeniu zbite. Ciasto wylewamy do dużej miski (ciasto sporo urośnie), przykrywamy i odstawiamy(...)krawędzie. Wyrośnięte ciasto mieszamy i przelewamy do tortownicy i pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez 60 minut. Przed wyciagnięciem babki sprawdźmy za pomocą wykałaczki czy jest upieczona. Po wbiciu wykałaczki w ciasto, wykałaczka powinna być sucha. Babkę wyciągamy z piekarnika i studzimy w tortownicy. Kiedy babka będzie już zimna wyciągamy

Themo przepisy
Mufinki kapuściane z mozarellą 102

śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło Artykuł Mufinki kapuściane z mozarellą pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
DYNIA PIECZONA 115

większość trudnej roboty z głowy). Dziś pieczona dynia w ulubionych przyprawach w wersji na ostro. Wspaniała domowa przekąska na ciepło lub zimno, dla mnie podobny smak słodkich batatów:) Polecam także moje inne przepisy z dynią w roli głównej: ciasto torcik dyniowy mech zupę krem z dyni krem z dyni pieczoną dynię bigos z dyni z papryką i chorizo SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Babeczki serowe 128

Białka ubić w osobnej misce ze szczyptą soli. Do mieszanki serowej dodawać po łyżce ubitej piany i każdorazowo wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać równomiernie do foremek i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Babeczki podawać na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami

Passions hobbies life
Tartaletki z czerwoną cebulą 174

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Słodkawy smak cebuli i wyrazistego boczku otulony delikatną masa jajeczną tworzy przepyszny posiłek. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: olej do smażenia 4-5 średnich czerwonych cebul 200g wędzonego boczku

Pyry na Gaz
PIKNIKOWE TARTY 112

Kruche tarty  z nadzieniem z cukinii, kurczaka, zalane masą jajeczno-serową, doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno. W takiej formie idealnie nadają się na weekendowy piknik, na świeżym powietrzu będą smakować najlepiej.     SKŁADNIKI Ciasto: 6 tart o średnicy 10 cm 120 g mąki pszennej, 120 g mąki graham, 1 jajko, 10 dag margaryny Optima Omega3

słodki bratek
Tarta ze szparagami i serem 143

krótki, warto więc go wykorzystać dość intensywnie. Polecam tą tartę. Jest sycąca, idealna na obiad lub kolację. Na ciepło i na zimno. Na deszcz i na słońce Idealna również na pikniki plenerowe. Nie brudzi rączek Przypominam o obciążeniu ciasta, w czasie wstępnego zapiekania. Inaczej ciasto podniesie się Wam i nie będzie ładnych brzegów tarty. Ja obciążam tartę fasolą na pomiętym

Mieszam w Garnku
Pizza chlebek 291

chlebek pizza, dlaczego nie. Idealny do pracy, do szkoły, na piknik. można go jeść i na ciepło i na zimno. Można go podgrzać w mikrofali. Dodatki wedle uznania, co kto lubi i co w lodówce mamy.  ciasto: 400 g mąki pszennej do pizzy 00 1 szklanka wody letniej około 2 dkg drożdży 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1 łyżeczka przyprawy

wesoła kuchnia
Francuskie roladki 155

Pyszne jako przystawka zarówno na ciepło jak i zimno. Składniki: 200 g korzenia selera 6 plasterków szynki wieprzowej dojrzewającej 2 łyżki jogurtu naturalnego 275 g ciasta francuskiego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy liść sałaty do dekoracji Przygotowanie: Seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbek czosnku obieramy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Nie będzie słodko, czyli Torta Rustica 154

Wstawiamy do piekarnika na 180*C. Po 5 minutach wyjmujemy, smarujemy wierzch mlekiem, po czym pieczemy jeszcze 30-40 minut- aż ciasto ładnie zbrązowieje. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Torta rustica je się na zimno, lub po odgrzaniu. Jest zdradziecko sycący i swoje waży- konQbek w Bergamo poprosił 300 gram i dostaliśmy raczej niewielki kawałek

les mirabelles
Racuchy z jabłkami 160

jabłek.  4. Gdy ciasto wyrośnie dodajemy do niego jabłka i całość mieszamy.  5. Na rozgrzany olej wykładamy ciasto partiami i smażymy z obu stron na złoto.  Racuchy możemy jeść na ciepło jak i na zimno. Możemy poddać z cukrem pudrem, dżemem lub syropem klonowym. Jak kto lubi. :) Smacznego

Mój pomysł na
Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym 108

stołach i zaczyna robić coraz większą karierę. Najczęściej z dyni gotujemy zupy, ale coraz śmielej używamy jej jako składnika farszy, gulaszu, ciast, placków. Z dyni i serka jogurtowego przygotowałam przepyszne, puszyste placuszki. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Dodatkiem do placuszków jest delikatny w smaku dip czosnkowy. Dip jest połączeniem serka z czosnkiem niedźwiedzim i jogurtu, doskonale pasuje

Codziennik Kuchenny
Clafoutis z czereśniami 117

mąkę i śmietankę i ubijać, aż powstanie gładkie ciasto. Formę żaroodporną wysmarować dokładnie masłem. Umieścić w niej wydrylowane czereśnie i zalać ciastem. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem. Można też podawać na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Piróg biłgorajski łysy 144

roku wpisany jest na krajową Listę Produktów Tradycyjnych. Występuje w wersji bez skórki czyli łysej oraz w otoczce z ciasta drożdżowego. Przepis otrzymałam od cioci z Biłgoraja, która przygotowuje go od lat. Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i odgrzany na maśle.   Przepis pierwotnie ukazał się w letnim numerze Magazynu Aromat. Czytaj dalej... Artykuł Piróg biłgorajski łysy pochodzi

Pasja Smaku
Tarta z cebulą 125

starty parmezan - zalewamy cebulę dokładnie mieszając, następnie doprawiamy solą, pieprzem i mieszanką ognistą. Wyjmujemy z lodówki foremkę z ciastem, wykładamy na ciasto podduszoną cebulę i wyrównujemy. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na zimno lub gorąco. UWAGA: W wersji bezmięsnej boczek zastępujemy ulubionymi grzybami :-) Tarta z cebulą i boczkiem Tarta z cebulą i boczkiem Tarta

peggiwkuchni

Proponowane wyszukiwania