palcami tworząc kruszonkę. Gotową kruszonką posypać wierzch ciasta. Piec około godziny w temp. 170st. Przed podaniem oprószyć ciasto cukrem pudrem. Olej rzepakowy o smaku masła, który otrzymałam do testowania w tym przypadku świetnie się sprawdził. Olej jest tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii z najwyższej jakości nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Rzeczywiście już sam zapach(...)butelce. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega-3 w postaci kwasu alfa-linolenowego (ALA) pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Olej bardzo dobrze sprawdził się jako dodatek do ciasta. W odróżnieniu do ciasta ucieranego z dodatkiem margaryny ciasto na oleju jest bardziej wilgotne i puszyste. Na pewno jeszcze nie raz go wykorzystam! Inspiracja: Atelier wypieków
Z miłości do słodkościdrugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie. Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta kruchego. Spód idealnie komponuje się smakowo z nadzieniem, które stanowi ugotowany buraczek z fenkułem i serem feta. Tarta jest wspaniała, idealna na ciepło lub na zimno do zapakowania np. na drugie śniadanie. Bardzo polecam wypróbowanie przepisu! Składniki na nałożenie: 250 g ugotowanych buraczków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dostałam paczkę pysznych sycylijskich produktów przygotowałam na bazie jednego z nich deser na zimno. Częstujcie się i pędźcie na zakupy, a później podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml
Kuchnia w czekoladziewylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy(...)łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g) do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie
w mojej kuchnidoprawiamy do samku sola i pieprzem oraz jesli to konieczne sokiem z cytryny. Konfitura wspaniale smakuje na cieplo jak i na zimno i mozna ja wykorzystac na wiele sposobow. Mini tarteletki z konfitura z cebuli skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego konfitura z czerwonej cebuli ser kozi, brie lub camembert kilka sztuk orzeszkow piniowych tymianek wykonanie: Ciasto francuskie kroimy na kwadraty
Przysmaki KarolkiZimno się zrobiło u nas! Już rękawiczki rano trzeba nosić, dlatego też zima jakoś bardziej jest odczuwalna niż jesień. Rynek już czeka ustrojony na jarmark a półki w marketach uginają się pod piernikami i czekoladowymi figurkami. My jednak chcemy pomału wdrażać się w świąteczny klimat (poczekajmy z tym do grudnia 😃 ) i upiekłyśmy wyczekiwany od dawna makowiec ale jeszcze w jesiennym(...)odpowiednią ilością płynów. Gotować do miękkości i wchłonięcia płynu. Zostawić pod przykryciem na kilkanaście minut. 3. W tym czasie suszone owoce pociąć na mniejsze kawałki (duże będą utrudniać krojenie ciasta). Wsypać je do garnka wraz z chia, przemieszać i znów przykryć. 4. Pomarańcze umyć i sparzyć gorącą wodą. Zetrzeć na tarce o małych oczkach skórkę . Resztę owocu obrać i zmiksować
Candy Pandasstopni. Wyjmujemy w chwili, kiedy wierzch się ładnie zrumieni. Podajemy na ciepło, a także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z jabłkami na cieście francuskim function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp
Kuchnia BazyliiDeser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą
Kuchnia MagdaLenyKto w upalne dni nie lubi sernika na zimno? A może lepiej smakuje w zimowe popołudnie? Tak czy siak sernik na zimno pasuje do każdej pory
Słodki ZakątekProste i smaczne ciasto, ale zamiast sera jest tofu! Jest jesień, więc nie może zabraknąć pięknych barw, które występują o tej porze roku. Dynia - królowa jesieni
Truskawkowa FiestaBardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik na zimno. Idealny na gorące dni :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: SPÓD: 20 dag herbatników maślanych 10
Pani na deserWyobraźcie sobie, że na doworzu jest zimno a wy siedzicie owinięci kocem i trzymacie w rękach to cudo. Połączenie kwaskowych śliwek i kruszonki. Rozgrzewające i aromatyczne
Słodka StrefaNa deser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam
Monia miesza i gotujeSmaczne i pyszne wegańskie ciasto, które przygotowuję się w niecałe 30 minut. Dla cierpliwych nic trudnego! Składniki: Forma o śr 12 cm Spód: 1/4 szklanki płatków
Truskawkowa Fiesta