Tylko 5 SKŁADNIKÓW! SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 🍓 Mega delikatny, rozpływa się wręcz w ustach i robi się go w dosłownie chwilę! Proste składniki i
CzarnawisienkaLekki sernik śmietankowy w pastelowych kolorach. Puszysty, delikatny, nie za słodki, przygotowywany na zimno. Czytaj dalej »
Arabeska waniliowaCzy są tutaj fani tiramisu? Deser na zimno, który składa się z biszkoptów namoczonych w mocnej kawie przykrytych warstwą białej masy. 😋 Deser, który skrada serce wielbicielom
Ugotowaćczęść już się ulotniła, ale coś tam zostało np. wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru pudru, - 200 ml jogurtu naturalnego, - 1 łyżka roztopionego masła, - cynamon starty
Przepisy MikołajaCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 4h 00 min Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone By Piotr 2 lipca 2018 Lody
Pogotujmy.plKolejna słodka propozycja i znów sernik,ale na zimno bez pieczenia... Taki sernik w sumie jest już na blogu tutaj , ale jak jest coś pysznego
Moje domowe kucharzenieCzekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej
Monia miesza i gotujepowierzchni zaczną się pojawiać pęcherze, wówczas placek przekładamy na druga stronę i dosmażamy ok.30 sekund. W tym czasie rozwałkowujemy kolejny kawałek ciasta. Postępujemy tak aż do usmażenia ostatniej pity. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami, na zimno (są chrupkie) lub po ponownym odgrzaniu. Smacznego
Smaczne Zdroweczęść ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako "kruszonki"). Pieczemy około 40 minut (gdy ciasto zacznie się rumienić, można przykryć papierem do pieczenia). Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :) Smacznego ! Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka
CynamonemPoOczachjest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z podanej ilości otrzymałam 500 g sera. Smacznego :) Przepis na sernik na zimno z wykorzystaniem serka KLIK
Pani na deserczęść ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako "kruszonki"). Pieczemy około 40 minut (gdy ciasto zacznie się rumienić, można przykryć papierem do pieczenia). Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :) Smacznego ! Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka
CynamonemPoOczachpastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej wody 30 g drożdży 4 łyżki oleju łyżeczka soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą i pomidorkami
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakażdą postacią co prawda, ale ile można ? Dlatego często staram się proponować jednak jakieś urozmaicenia. Tym razem postawiłam na placuszki. Ciasto jak naleśnikowe, ale porcje mini mini. Placuszki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno - można zabrać ze sobą na spacer jako przekąskę. Przepis podaję na 3 osoby, dziecko jednak zje tylko kilka sztuk;) Składniki: 1 jajo
Gotowanie z pasjąDziś na moim stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas
Kulinarne pyszności Molkimlekiem, doprawić pieprzem, solą ostrą i słodką papryką, ziołami prowansalskimi. Dodać pomidory, pieczarki, ser i cebulę. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Piec w 180 stopniach przez 35 do 40 minut. Można podawać na ciepło i zimno
Delusional Trineimprezie i znika ze stołu w mgnieniu oka. Bułeczki ala pizza można przygotować odpowiednio wcześniej i podawać zarówno na ciepło jak i zimno. Przepis na bułeczki ala pizza: Składniki Składniki: Ser mozzarella Salami Oliwa z oliwek Oregano Ciasto na bułeczki: Drożdże – 20 g Mąka typ 450 – 300 g 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Szybki
ale Pysznienastępnych 30 wyciągamy babkę. Dajemy jej jeszcze kolejne 30 minut na ostygnięcie i można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki śmietanie. Znakomicie nadaje się na deser
Dieta moja pasjaplastry 2/3 persymony. Następnie przełożyć doń masę, a na wierzchu ułożyć dwa pozostałe plastry owocu. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Po tym czasie wyjąć i udekorować orzechami. Jeść na ciepło lub zimno zależnie od preferencji. Smacznego
Poranek na słodkotamtym roku do przygotowania wiśni użyłam miodu pitnego, w tym roku postanowiłam zrobić je z nutką waniliową. Tak by dodając je do ciast, była tylko lekko wyczuwalna. Polecam je do wszelkich deserów, tych pieczonych i tych na zimno. Składniki: 1,5 kg wiśni (po wypestkowaniu) 600g cukru kryształu ziarenka z 2 lasek wanilii Sposób przygotowania: Wiśnie dokładnie drylujemy. Zasypujemy
Kuchnia w czekoladziepracy. Do torby na rowerową wycieczkę, do koszyka na piknik. Do chrupania na imprezie. Inna pizza – bo szczelnie zamknięta. Pyszna i na zimno, i prosto z pieca. Pizza calzone w wersji mini – pachnące, chrupiące i puszyste chlebowe ciasto. Do wyboru – pikantne mięsne lub lekkie rybne nadzienie. Zachęceni? NADZIENIE MIĘSNE Salami kroimy w plasterki – około 2,5/1cm. Cebulę obieramy i kroimy
Karo in the Kitchenwyciśnięty z jabłek i podjadać końcówki tych, które się nie do końca starły. Później trochę czekania i można jeść pyszne gorące ciasto albo cierpliwie dotrwać aż wystygnie i straci z czasem nieco na kruchości. Zarówno na zimno jak i na ciepło smakuje doskonale. Można je podać po prostu posypane cukrem pudrem albo postarać się bardziej i dodać bitą śmietanę
Milion Smakówziołową. Pizze-chlebki wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam około 15-20 minut w temperaturze 220 stopni aż ciasto się zarumieniło. Kochani pizze-chlebki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno! Polecam! Smacznego! Polecam równie pyszny CEBULARZ LUBELSKI
potrawyregionalnewierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałe schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 ° C przez około 45 - 50 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyjąć, wystudzić, posypać cukrem pudrem. Szarlotka wspaniale smakuje podana zarówno na zimno jak i na ciepło z lodami waniliowymi. Smacznego
maniapieczeniaPrzepyszny lekki i bardzo orzeźwiający sernik na zimno z dodatkiem morelowego musu. Inspiracją był przepis pochodzący z tej strony, z kilkoma zmianami. Składniki na
Słodka Kraina Wypiekówpotraktować jako samodzielny byt – co zdarza mi się czasami robić. Tu jednak zawartość słoika z wiśniami w zalewie (takimi jak do ciast) dzielimy w ten sposób, że w soku dusi się mięso, a owoce podajemy na zimno w sałatce. To w zasadzie bardzo proste do przygotowania danie. Kaczkę i przyprawy wkładamy do naczynia żaroodpornego z sokiem, winem i bulionem, umieszczamy
Kulinarna PokusaWitajcie :) Dzisiaj zapraszam na pyszny Sernik na zimno z wiśniami , w sam raz na upalne dni :) Składniki : 500 g sera ricotta 600 g śmietany kremówki 4
Sama słodycz i szczypta chiliłyżeczki cukry waniliowego czereśnie + truskawki Przesiana mąkę, cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki w celu schłodzenia. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy
ChilliJemywłożyć masę jabłkową. Na wierzchu ułożyć powstałe z foremki cuda. Piec w 180°C przez około 35 minut, do momentu kiedy ciasto będzie zarumienione i chrupiące. Posypać cukrem pudrem po przestygnięciu. Na ciepło jak i na zimno idealne z ulubionymi dodatkami :) Smacznego
ChilliJemylokowanie produktu. Na facebooka wrzucałem zdjęcia, więc wiecie, o czym mówię. A skoro już zrobiło się ciepło, przyszedł czas na sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie kruchego spodu, no i zawsze wychodzi
W SMAKposmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180°C i piec około 25 minut (tak długo, aż ciasto francuskie uzyska lekko złoty kolor). Powyższa przekąska smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
UgotowaćFinalnie ma wyjść mięciutka w środku ze słodką delikatna skorupką, która jest bardzo krucha, także bardzo ostrożnie przenoście ją na paterę do ciasta. Można zostawić bezę na całą noc by odczekała przed podaniem kilka godzin, Podawać na zimno! Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać ją z mascarpone na gładką masę, opcjonalnie można dodać trochę cukru pudru. Grillujemy 2 plastry pomarańczą
KreatywnePinyNa niedzielny deser po obiedzie zapraszam na to oto ciasto z galaretkami. Składniki: - 1 mleczko zagęszczone niesłodzone w kartoniku 500ml - 1 duży jogurt naturalny - 1/3 łyżeczki
Tanio szybko zdrowoUwielbiam smak truskawek w połączeniu ze śmietanką, więc postanowiłam trochę urozmaicić sprawę i zrobić z tego delikatny śmietankowy serniczek, który może i Wam przypadnie do gustu
Smakowy Rajzalewie naturalnej - Bio musli Adamia - czekoladowe ciasto Adama Tak wygląda mieszanka w środku :) Zalety warzywek od Barmar: - gotowe do spożycia na zimno - idealne po krótkim odgrzaniu - łatwe
Zdrowie na języku :Psmakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera kapustę, grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko jeden problem szybko znika ze stołu ☺ SKŁADNIKI CIASTO 400 g mąki 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 płaskie łyżeczki soli 3 łyżki oliwy z oliwek 250g mleka
zielonacukinkadodałam aromatyczny kozi ser, czerwoną cebulę i zioła prowansalskie i wyszła przepyszna tarta jako danie na obiad czy ciepłą kolację a na zimno na pyszną przekąskę. Danie zdecydowanie warte powtórzenia ! Tarta z dynią i kozim serem Składniki: Ciasto: na formę 20×30 cm 400 g mąki pszennej 200 g masła, zimnego 2 żółtka + 1 całe jajko do smarowania
UgotujmyTo.plSmażone lodyW kuchni tureckiej zwane pod nazwą KIZARMIŞ DONDURMA. Przyrządza się je w chrupiącej panierce z dodatkiem nie tylko płatków , kokosu , ale i bułki tartej i
Ostra na SłodkoMini pizze to idealny pomysł na przekąskę zarówno na ciepło jak i zimno. Świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas kinderbali lub przyjęć dla dorosłych. Mini Pizze - Składniki: ciasto: 500 g mąki tortowej 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka
Słodka Stronaforemce. Na pasztecie ułożyć warstwę serka topionego, a na nim plastry pieczarek. Całość posypać kruszonką z resztki surowego ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni do zarumienienia się. Podawać najlepiej na ciepło, choć na zimno tez są pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaMiałyśmy ochotę na coś innego, niecodziennego, delikatnego i cholernie smacznego. A skoro obie wypowiedziałyśmy to samo słowo, czytając sobie w myślach, to odwrotu nie było. Klimat
Wypisz Wymalujkażdą postacią pojawiają się w mojej kuchni dość często. Dzisiaj coś z mięsem mielonym, idealnie sprawdzi się na ciepło jak i na zimno. Do tego pyszny sos jogurtowy i możemy zapraszać znajomych na lampkę wina. Smacznego! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki - u mnie włoska mąka typ 00 do pizzy * centymetrowy pasek drożdży * pół szklanki ciepłej wody * szczypta soli * szczypta cukru
Magiczne Życie MartyTo, że nie potrafię gotować wiecie wszyscy. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że jeszcze bardziej nie potrafię piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki
Kulinarne zapędy KokosaSezon na jagody właśnie się rozpoczyna. Owoce te smakują świetnie zarówno na zimno jak i na ciepło. Tutaj, mój sposób na sos jagodowy, który dodać można do ciasta, naleśników, deserów. W zależności od preferencji i tego, do czego ma zostać dodany, można go zrobić słodszym lub kwaśniejszym. Z podanego przepisu otrzymacie miseczkę sosu. Proporcje można dowolnie zwiększyć, aby zrobić
PastelFoodSzybki w przyrządzeniu orzeźwiający sernik na zimno w sam raz na letnie upały. Składniki na tortownicę 22 cm Jako podkład do ciasta posłużył mi biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, żółtka wymieszać z 2 łyżkami cukru i miskowaci do czasu uzyskania puszystej masy, następnie dodać
RAROSSAPodczas upalnych dni nie mam ochoty włączać piekarnika żeby upiec ciasto. Ale żeby zrobić pyszny deser nie trzeba przecież piec ! Zimny torcik jogurtowy ze świeżymi jagodami
Smaczna Pyzaprawie nic nie piekę, nie mam ani czasu, ani ochoty na stanie przy gorącym piekarniku. I wcale mi się nie chce jeść ciast w takie upały. Też tak macie? Jedyne, co chętnie bym zjadła, to sernik na zimno. Ale ostatnio był taki chłodniejszy wieczór i tak mnie naszło na te babeczki. Upiekłam je jeszcze w wersji czekoladowej, więc wkrótce pojawi
Kraina Tysiąca Smakówmetodę zawijania wykorzystałam pomysł z bloga Brulion z przepisami . I był to strzał w dziesiątkę, bo metoda zawinięcia podpieczonego mięsa w ciasto jest o wiele lepsza od zawijania go od razu. Klops jest przepyszne szczególnie na zimno, do chleba idealny jako pasztet. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpodczas „tworzenia” mojego ciasta. Dlatego też nie zrobiłam zdjęcia składników, bo dodawałam je w trakcie pieczenia Składniki na spód ciasta: 500 g mąki pszennej krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru (ok. ½ szklanki) 125 g margaryny (zimna, z lodówki) 130 g masła (zimne z lodówki) 2 jajka (zimne, z lodówki) 1 żółtko (zimne, z lodówki), białko odłożyć(...)mąki ziemniaczanej 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek po 40 g) 3 opakowania jogurtu typu greckiego po 400 g 8 sztuk dużych dojrzałych brzoskwiń Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto (mąka, proszek do pieczenia i cukier) przesiałam do misy miksera i wymieszałam. Margarynę i masło pokroiłam w kostkę i dodałam do suchych składników. Wymieszałam. Utworzyła się masa przypominająca piasek
Kuchnia u KrysiChyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych czekoladą, serowa warstwa, która smakuje jak lody śmietankowe (mniam!) i wiśniowa galaretka (chyba najlepsza z najlepszych) z owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek(...)przygotowania masy serowej. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Ser mieszamy z mlekiem skondensowanym - wystarczy dokładne wymieszanie łyżką - nie musicie do tego ciasta używać miksera. Do rozpuszczonej żelatyny (lekko schłodzonej) dodajemy łyżkę sera i dokładnie mieszamy. Taką miksturę wlewamy do reszty sera i dokładnie i energicznie mieszamy, aby nie wytworzyły się żelatynowe grudki
MamaOskarkaosoby borykające się z nietolerancją na gluten wykorzystaj mąkę ryżową, gryczaną, migdałową, Biszkopty można wykonać na „ciepło” – ciasto składa się z jaj, cukru, który ubijamy a następnie podgrzewamy na parze w celu, nadania wypiekowi objętości, miękkości, sprężystości, Biszkopty na „zimno” – metoda najbardziej popularna polegająca na oddzieleniu żółtek od białek i ubicie ich na sztywną pianę ( gdy obrócisz miskę piana
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Malinowe wspomnienie lata Nie ukrywam, że zima to nie jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie, że teść pomroził latem sporo malin, które teraz można wykorzystać. I właśnie dlatego zdecydowałam się na ten ciasto – torcik. Nie musimy przy nim używać piekarnika, chociaż przy takich temperaturach za oknem, lubię ciepło
Relaxtimeślimaczki z sosami – najlepiej ostrym pomidorowym oraz czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. U mnie w domu ślimaczki znikają w mig, niezależnie od wersji, którą zrobię. Smacznego! Sprawdźcie także inne przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego: Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem
Kuchnia BazyliiPierogi z jabłkami nierozłącznie kojarzą mi się z dzieciństwem. Babcia zawsze gdy robiła pierogi z serem, kapustą czy mięsem i gdy zostawało jej ciasto, to lepiła właśnie na koniec takie pierogi z jabłkami. Nie było ich zbyt wiele, ale smakowały wybornie. Ja preferowałam gorące wyjęte z wody i posypane(...)wystygły, to były doskonałą przekąską dla mnie i mojego rodzeństwa na zimno do przegryzania. Zatęskniłam za nimi i tak oto powstały pierogi ponadczasowe, tylko z jabłkiem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. Składniki: Ciasto • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju • 1 jajko • mąka pszenna
To co kochamCiasto z żółtego sera – co to za wynalazek? Jeden z tych naprawdę pysznych. Do tego farsz z piersi kurczaka, suszonych pomidorów i pieczarek. Z tego połączenia wychodzi przepyszna rolada, którą można jeść na ciepło czy na zimno oraz wykorzystać jako danie główne, bądź przystawkę. Prezentuje się wybornie, mimo, że nie wymaga wysiłku. Z nami pójdzie Wam gładko! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW(...)ciasto po 15-20 min powinno być już podpieczone na złoto – jeśli tak, wyciągamy je z piekarnika i czekamy aż wystygnie na tyle, aby dało się formować rękoma (ok. 3-5 min). Nie wyłączajcie piekarnika, bo zaraz znowu będzie Wam potrzebny. 13. PODANIE: roladę pokrójcie w 2 cm paski i podajcie. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno. My podaliśmy
Nerds Kitchen