Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuCiasto macadamia - raj na ziemi <3 Składniki: orzechy macadamia - 250gplastry kokosowe - 250golej kokosowy (nierafinowany, tłoczony na zimno) - 30gjajka - 2szt.białka jajek - 3szt.cynamonstewia (min. 95% glikozydy stewiolowe) - opcjonalne + ilość wg uznania proszek do pieczenia - opcjonalne + ilość wg uznania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik na 220 stopnii bez termoobiegu.Wymieszaj suche składniki (cynamon, stewię, plastry kokosowe i orzechy macadamia). W osobnym naczyniu wymieszaj
Keto PrzepisyNa szczęście jabłuszka mamy dostępne cały rok i takich ciast jak szarlotki nigdy nie zabraknie na naszych stołach😇 Oczywiście nie mogło jej zabraknąć również na mojej
Zdrowie i pysznie na talerzuJednodaniowa szarlotka to jest to co łasuchy lubią najbardziej😍 Pomyśleć, że zjadasz całe ciasto sama?😂 Wymyśliłam je w formie omleta i coś czuję, że raz na
Zdrowie i pysznie na talerzusałatą, ogórkiem małosolnym. Czyli tym wszystkim z czym kojarzy nam się wiosna. Torcik możemy jeść i na ciepło i na zimno. Bardzo dobry na wynos, na piknik. Jak odkroimy kawałek to nie oderwiemy się od niego. \ ciasto na około 12 naleśników ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2/3 szklanki wody gazowanej 2 łyżki jogurtu greckiego
wesoła kuchniaPyszny, lekki i aksamitny serniczek bez pieczenia.... Mimo dwóch tabliczek czekolady nie jest zbyt słodki ani zbyt mulący.
Wypieki Renedużą ilością pieprzu, więc dość pikantne. Najlepiej smakują na ciepło z barszczykiem, ale można je również serwować na zimno. Można je przygotować wcześniej i zamrozić, a potem podgrzać w piekarniku. Polecam! Pierogi z kruchego ciasta z grzybami Składniki na około 20 sztuk: Na kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła w temperaturze pokojowej
Smak mojej kuchniniezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę z klopsikami. Przepis zarówno na ciasto jak i na klopskimi znajdziecie poniżej. Tarta ta jest alternatywą dla tych, którym pizza już się znudziła Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego
mecooksWczoraj nie miałam za bardzo pomysłu na ciasto, więc stwierdziłam, że wrócę do sprawdzonego biszkoptu kokosowego i wymyślę jakiś krem, bo ciasto na niedzielę do kawy
FitKotmoże się obejść żadne przyjęcie, u nas są po prostu obowiązkowe. Jadamy je na ciepło, zaraz po upieczeniu albo na zimno z sosem czosnkowym. Są też nieodłącznym dodatkiem do czystego pikantnego barszczyku. Najczęściej robię je z ciasta drożdżowego, jakoś tak wolę pracować z drożdżowym niż z kruchym. Takie paszteciki zabieramy też na piknik czy do pracy. Składniki: na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakruszonki. Na wierzch ciasta ścieramy masło, aby pokrywało całą powierzchnię ciasta. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 45-50 min. Upieczone ciasto możemy serwować na ciepło, posypane cukrem pudrem i z dodatkiem gałki domowych lodów , albo na zimno, po prostu posypane cukrem pudrem, jako dodatek do kawy /herbaty. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @KuchniaLukasza
Kuchnia ŁukaszaLubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldsłodycz i szczypta chili - Jabłecznik z bitą śmietaną Różowa kuchnia - Jabłecznik kwietniowy Lidia - Jabłecznik Słodkie okruszki - Ciasto z jabłkami najeżone wspomnieniami Smakołyki Asi - Szarlotka królewska z bitą śmietaną Kulinarna Maniusia - Jabłecznik na zimno Izioni pyszne smaki - Jabłecznik z prażonymi jabłkami Cafe amaretto - Jabłecznik kokosowy z budyniem Esmeralda ze smakiem - Torcik jabłkowy
Ewusiowe SmakiSzukałam odpowiedniego na wakacyjna aurę ciasta i znalazłam :-) właściwie to sama sobie wymyśliłam i wyszło genialne - lekko kwaskowe, orzeźwiające, podane na zimno jest lepsze niż jakiekolwiek lody... Trochę czasu pochłania, choć pracy niewiele... najbardziej czasochłonne jest oczekiwanie na twarożek, który zdecydowanie polecam przygotować samodzielnie - jest wtedy delikatny i idealnie cytrynowy (i błagam, nie pytajcie ile go wychodzi wagowo
Czary - gary w kuchni