Przepis na : śniadanie
Składniki forma o średnicy 30 cm: u mnie - wegańska wersja bez sera i jajka ciasto 150 g mąki orkiszowej 50 g mąki ryżowej – zmieliłam płatki ryżowe 60 g skrobi ziemniaczanej (lub innej); 1/2 łyżeczki soli 6 0 ml oliwy około 10 ml wody farsz 650 g cukinii duża cebula duży ząbek czosnku,a najlepiej 2-3 1 pęczek - ulubione zioła sól i pieprz -u mnie sól odkwaszająca tu opcjonalnie 1 jajko opcjonalnie około 60 g startego sera Wykonanie Zetrzeć na tarce jarzynowej umytą i obraną cukinię. Cebulę posiekać ... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..