ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:152/444)

Kotlety inaczej 163

dania to właśnie „kotlety inaczej” czyli mięso kurczaka połączone z pieczarkami i żółtym serem za pomocą gęstego ciasta. Na ciepło najczęściej podaję je z  ryżem z ziołami ale doskonale sprawdzają się również jako zimna przekąska. Wypróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania kotletów inaczej: 1 podwójny filet z kurczaka (około(...)pieczarki i mięso kroję w kostkę. Do miski wybijam jajka, dodaję mąką i łączę ze sobą oba te składniki, tak żeby nie było żadnych grudek. Ciasto powinno być dość gęste tak aby można było w nim zawiesić kawałki składników. Dorzucam mięso, ser i pieczarki i doprawiam do smaku solą i pieprzem

Gotuj Się Kto Może
Palmiery z serem i makiem 189

znajomymi lub  coś na ząb o każdej porze dnia. Z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego możemy przygotować szybkie i fantazyjne (nie tylko w smaku, ale i kształcie) przekąski, które smakują podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. Palmiery smakują dodatkowo obłędnie wzbogacone domowymi dipami. Domowe palmiery można przygotować z pastą pomidorową, paprykową, serem

Zasmakuj Kuchni
Tarta z pomidorami i serkiem 127

Tarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki przepis - tylko 4 główne składniki i 30 minut czasu! Używając gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy. Idealna propozycja dla osób zapracowanych lub w sytuacji gdy pojawią się niespodziewani goście. Jestem wielką fanką(...)mnie ta tarta to strzał w dziesiątkę. Jest lekka, bogato nadziana pomidorami i z chrupiącym ciastem francuskim. Delikatny i kremowy serek świetnie współgra ze smakiem pomidorów. Po prostu pyszna! Można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie się sprawdzi na kolację, lunch lub wieczór z przyjaciółmi. Do przygotowania tarty użyłam serka naturalnego Bieluch bez laktozy. Nietolerancja

Kuchnia MagdaLeny
Odwrócony jogurtowiec truskawkowy na zimno 134

Odwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na

Zdrowie i pysznie na talerzu
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 125

sernik był jednym z lepszych które robiłam na zimno. Za sprawą mascarpone był bardzo delikatny, a że Pan Mąż uwielbia truskawki to kilka wpadło w galaretkę. Polecam ten sernik na letnie przyjęcia. U mnie idealnie sprawdził się podczas tegorocznej Wielkanocy. Składniki : * 300g twarogu na sernik * 250g mascarpone  * 2 galaretki truskawkowe * szklanka pokrojonych truskawek * galaretka truskawkowa * kilka truskawek do ozdoby(...)połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć truskawki, zalać ciasto gala retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki

Magiczne Życie Marty
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 387

zapowiadającą się majówką stwierdziłam,że trzeba choć w kuchni ocieplić atmosferę. Mój ulubiony sernik w wersji na zimno niewątpliwie przywołuje ciepłe dni. Na majówkę sprawdzi się rewelacyjnie i cóż z tego, że ma padać, dobre ciacho nie potrzebuje przecież pięknej pogody. Ciasto jest na tyle ciekawe, że używa sie do niego mleka skondensowanego niesłodzonego. Sernik jest na pewno lekki, kremowy(...)Zapraszam... Skala smaku  10/10 - zamiast delicji można użyć zwykłych biszkoptów, czekolada też może być odstępstwem jednak ja z niej nigdy nie rezygnuje -mój brat nie uznaje sernika na zimno bez kawałków czekolady:) Składniki 1 łyżka żelatyny  2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody  100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia

Kubki smaku
PIECZARKI W TEMPURZE 500

Pieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Danie proste, tanie i smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :) Składniki: * około 15 niedużych pieczarek(...)paczki  tempury  (użyłam  Skworcu ) * woda do wymieszania tempury * olej do smażenia Wykonanie: Tempury w proszku wymieszać z wodą. Wody należy dolewać stopniowo, do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Olej rozgrzać w garnku, musi go być tyle by pieczarki smażyły się prawie w całości zanurzone. Pieczarki maczać w tempurze i od razu wkładać na rozgrzany olej. Smażyć

Zrób to smacznie
Tarta warzywna z marchewką i brokułami 74

dodać również kawałki szynki, podsmażonego kurczaka czy plasterki cienkiej kiełbasy lub kabanosów. Podajemy na ciepło, ale i w wersji na zimno jest równie smaczna. Smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta warzywna z marchewką i brokułami Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki pszennej razowej 100 g masła 150 g półtłustego sera duża szczypta soli Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Empanadas z pieczarkami i oliwkami 150

pomidorów. Uwielbiam go za łatwość w przygotowaniu i wspaniały smak, idealna propozycja zarówno na ciepło jak i na zimno, do zabrania ze sobą na piknik, smakuje wyśmienicie! Dziękuję marce OLE!  za nadesłane produkty z których mogłam to danie wyczarować. Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej+do podsypania 150 ml ciepłego mleka 150 ml ciepłej wody 1 jajko

Wanilia i Kardamon
Kruche grzybki z serem i wędzonym łososiem. 194

płaska mała łyżeczka soli 200 g masła 125 g serka kremowego np philadelphia małe opakowanie łososia wędzonego na zimno przyprawy do smaku Party Dip czosnkowy Opis wykonania: Mąkę łączymy z solą i posiekanym masłem. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko  kruche ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Łososia siekamy bardzo drobno, łączymy

Malinowe Pocałunki
Ciasto malinowo czekoladowe 115

upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem: 500 ml śmietany kremówki

królestwo garów
Bananowe pancakes z płatkami owsianymi i śliwkami 153

mnie owsianki, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Postanowiłam więc, że wykorzystam moje ulubione płatki w placuszkach. Chyba przemyciłam w nich wszystko, co zdrowe, pożywne i przede wszystkim bogate w witaminy. Użyłam mąki pełnoziarnistej, bananów i dodałam kawałki śliwek. Nie smażyłam ich na oleju, ale dodałam niewielką ilość do ciasta. Zawsze tak robię przy wszelkiego rodzaju naleśnikach, czy innych(...)przepyszne, pożywne śniadanie, które naładuje nasze akumulatory na cały dzień. ;) Placuszki smakują świetne także na zimno, więc bez problemu można je zapakować na wynos do pracy czy szkoły. Oczywiście z powodzeniem można użyć innych owoców niż śliwek. Z bananów radzę nie rezygnować, bo nadają ciastu naturalnej słodkości i ciekawe konsystencji. Zapraszam! Składniki: inspiracja 3/4 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej

Kuchnia Ellie
Tarta orzechowa z kawałkami czekolady 149

Tarta orzechowa to takie moje kombinowanie kulinarne, które zakończyło się genialnie. Ciasto kruche, wnętrze kremowe, bardzo orzechowe, z czekolady kawałkami, zachwyca smakami. Jeszcze ciepłą próbowałam i od razu w niej się „zakochałam”, ale jak w lodówce mocno schłodziłam, to od razu stwierdziłam, że jest wprost znakomita, słodka, chrupka, po prostu PYCHA(...)ciepło czekolada się rozpływała, a po schłodzeniu twardszą formę przybrała. Polecam ją do przygotowania, zarówno na ciepło jak i zimno oryginalnym smakiem rozkoszowania. Przepis dawno zroboiny i teraz znaleziony :P   Składniki na formę ok 35 cm: ciasto: ·                    ½ kostki schłodzonej margaryny

Moniki Smakołyki
Bezglutenowa szarlotka z mąki owsianej 183

programu Jacques Pepin i od tego czasu wykonuję tylko to. Czyli mąka, masło, woda, odrobina wody lodowatej, cukier. Jeśli ciasto ma być wytrawne np. do quiche dodaję wtedy sól. mąka owsiana 500 gram (Provena) masło 200 gram woda zimna 3 łyżki jabłka nierozpadające się 6 sztuk ( u mnie Champion) sok z połowy cytryny cukier trzcinowy 1 szklanka mielony cynamon

AZgotuj!