ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:150/444)

Szarlotkowych wariacji ciąg dalszy, szarlotka na cieście ucieranym 117

jest czas na szarlotkę? Zawsze! Zwłaszcza gdy za oknem zimno, ciemno i ponuro, a w domu przytulnie i ciepło. Żeby było jeszcze milej, warto sobie i innym dogodzić. Nic nie nadaje się do tego tak bardzo jak pachnąca i rozpływająca się w ustach szarlotka. Szarlotkowe wariacje   Szarlotka na cieście ucieranym zastąpi z powodzeniem tradycyjną szarlotkę na kruchym cieście

KulinarneImpresje.pl
Focaccia z suszonymi pomidorami 96

Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis

Vegan Taste
Focaccia z suszonymi pomidorami 132

Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis ma w sobie tę zaletę, że można go dowolnie

Vegan Taste
Deser marchewkowo-śmietanowy z trójkątami z ciasta francuskiego 138

Lekki i prosty deser na zimno z deliaktnie wybijającym się imbirem. Podany z bitą śmietaną i trójkątami z ciasta francuskiego zachwyci każdego. Składniki (4 porcje) -1 kg marchwi -200ml śmietanki 18% + kilka kropel do posmarowania ciasta francuskiego -300ml soku pokarańczowego -8 łyżeczek żelatyny -8 łyżek cukru + do posypania trójkątów -1/4 opakowania ciasta francuskiego -imbir -bita śmietana Przygotowanie

Zielona Kuchnia
Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – prosty i szybki przepis krok po kroku 178

esienią nie tylko chętniej piekę ciasta, ale również częściej przygotowuję na obiad zapiekanki. Zwłaszcza, kiedy za oknami jest zimno, szaro i pada deszcz. Mam wtedy ochotę na pyszny, ciepły, a przede wszystkim szybki obiad, który nie będzie ode mnie wymagał zbyt dużego wysiłku. Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo prostą i szybką w wykonaniu zapiekankę ryżową, która praktycznie

Okiem Blondynki by McBlondi
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 274

masę jajeczną na tartę. 6. Wkładamy tartę do piekarnika i pieczemy jeszcze około 15-20 minut w temperaturze 200-220°C. Tartę z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem podajemy na ciepło lub na zimno :) Smacznego

W kuchni Katie
Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym 1894

Krążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki cebulowe

Kulinarne Przeboje
Serniczek z herbatą Matcha i jagodami. 68

połączyć z syropem i olejem z nasion chia. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń. masę serową. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Podawać z przygotowanymi wcześniej jagodami. Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! Wszystkie produkty wyróżnione kursywą dostaniecie w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą 150

masą. Całość przelewamy do formy na tartę, posypujemy kakao i płatkami czekoladowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  Warto wiedzieć, że dynia jest bogata w różne składniki odżywcze i witaminy. Zawiera beta-karoten, fosfor, wapń, potas, magnez i żelazo. Znajdziemy

My Chcemy Jeść
Galette z cukinią i ricottą 208

roztrzepanym żółtkiem z odrobiną zimnej wody. Tak przygotowane galette wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 30-40 minut. Brzegi ciasta powinny być rumiane. Galette świetnie smakuje podany na ciepło jak i na zimno. by Małgorzata Hert Inspiracja Jo Cooks Inspiracja Jo Cooks Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Ziołowe bułeczki z farszem 126

Bułeczki upiekłam na kolację, wyszły bardzo smaczne i mięciutkie, doskonale smakują na ciepło i zimno. Mojej rodzinie bardzo smakowały, można je zabrać do szkoły lub pracy. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej ekologicznej Szymanowskiej 1,5 szklanki letniej wody 40 gram świeżych drożdży 4 łyżki oleju rzepakowego Polskiego 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1 łyżka ziół prowansalskich Farsz

Bajeczna Kuchnia
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 149

rzepakowy,  naturalne źródło steroli roślinnych i witaminy E i dlatego świetnie pasuje do tego wiosennego towarzystwa. Placek można podać na ciepło lub zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta  Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko,  schłodzone 1/2 łyżeczki

SzczyptaSmaQ
Ciasto owsiane z bakaliami 116

przygotowaną blaszkę wykładamy nasze ciasto, wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy go na 120 stopni, termoobieg na 35 do 40 minut.  Ciasto wystudźcie w piekarniku, będzie gotowe do jedzenia od razu. Na ciepło, na zimno, dużo i mało. Słodko, zdrowo i smacznie! Smacznego moi Kochani

Kuba Gotuje
Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkami 173

Akcja Ciasto na Niedziele trwa  ,  a ja nadal w niej uczestniczę .  Na ten weekend będzie  Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa

Różowa kuchnia
Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkami 205

Akcja Ciasto na Niedziele trwa  ,  a ja nadal w niej uczestniczę .  Na ten weekend będzie  Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa

Różowa kuchnia