choć pierogi wydają się być bardzo czasochłonnym przedsięwzięciem. Smażone pierogi to wspaniała przekąska na ciepło jak i na zimno. Właśnie zajadam się zimnym, prosto z lodówki i smakuje równie wspaniale jak taki prosto z patelni. Te włoskie pierożki z ciasta parzonego noszą przepiękną nazwę Sofficini. Te małe panierowane pierożki można robić z różnymi farszami. Farsz na pierogi może być
MamaOskarkaSkładniki: 400 g musu z dyni 400 g jogurtu greckiego (1 duży kubeczek) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2-3 płaskie łyżki chia 1/2
czarrna od kuchniUwielbiam posiłki na słodko, więc piekę je jak najczęściej! W moim ogrodzie miałam jeszcze rabarbar, więc postanowiłam go wykorzystać w postaci wypieku. Rodzina była zachwycona słodkością
Truskawkowa FiestaKłania się Wam kultowe ciasto zwiastujące lato w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Mowa o serniku na zimno z truskawkami. Bezsernik równie pyszny, słodki, orzeźwiający jak jego tradycyjny kolega. Deser, który się zawsze udaje i szybko powstaje. Szkoda czasu na zachwyty i przydługi wstęp. Po prostu, łapcie przepis i twórzcie! Składniki na tortownicę średniej wielkości: 1/4 szklanki płatków jaglanych, 1 szklanka
Jeść, by żyć w zdrowiuDziś najbardziej klasyczny i popularny sernik na zimno z brzoskwiniami . Przepis też najbardziej uniwersalny, puszkę z brzoskwiniami jesteśmy w stanie kupić o każdej porze roku. W
zjem to blog kulinarnyplacuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie. Mleko kokosowe , mąka lniana i olej kokosowy pochodzi ze sklepu Radix
Di gotujeSkładniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z cytryny
czarrna od kuchniJesień za oknem, właściwie za pasem już zimna. Ale gdyby tak wrócić do wspomnień wakacji, smaków lata i zaserwować sobie odrobinę luksusu, letniej przyjemności? Co powiecie
Bernika - moj kulinarny pamietnikSą ciasta, które mają u nas wielkie wzięcie. Zawsze mile widziane są szarlotka i ciasto z kremem więc ciasto 3bit również jest na liście bestselerów. W
Smaczna PyzaDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik na zimno z moimi ukochanymi truskawkami. Mogę je jeść cały sezon, same, w ciastach, sernikach, muffinkach, deserach, ze śmietaną i z jogurtem, w koktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki: opakowanie biszkoptów
Trufelkowozdecydowanie jedna z moich lubionych tart. Jest idealnym pomysłem na obiad, do znajomych, czy też lunch do pracy. Świetnie smakuje również na zimno. Przygotowanie jej jest bardzo proste i dość szybkie. Spróbujcie sami:) Składniki: Ciasto – 250 g mąki pszennej – 125 g masła – 1 jajko (lub 3 – 4 łyżki … Czytaj dalej TARTA BROKUŁOWA Artykuł TARTA BROKUŁOWA
greengoodiessłono. Dziś przygotowałam z jej wykorzystaniem pyszną wytrawną tartę. Tarta z dynia i szpinakiem doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Jeśli macie lenia możecie ją przygotować także z użyciem gotowego kruchego ciasta lub ciasta francuskiego. Parę słów o dyni Dynia to rodzaj roślin jednorocznych należących do rodziny dyniowatych. To warzywo bogate w witaminy i minerały
Kulinarne przygody GatityPogoda za oknem niestety nas nie rozpieszcza. Pochmurnie, zimno, deszczowo. W takie dni jak ten bardzo często sięgam po szybkie ciasta i desery, które w kilka chwil poprawiają nastrój. Dziś zapraszam Was na pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką . Pysznie, szybko, nic tylko jeść i jeść… Każda łyżeczka poprawia nastrój Spróbujcie i Wy. Do mojego pieczonego serniczka
Słodkie okruszkiW takie upały to nic tylko zimne, orzeźwiające desery...i taki właśnie jest ten serniczek... Serki Danio delikatnie słodkie połączone z kwaskowatymi owocami....rewelacja... Składniki
Wypieki Renecytryny by nie ściemniały. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szkl gorącej wody.Mieszamy i studzimy, musi być płynna,ale zimna. śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy posiekaną lub startą na drobno czekoladę. Dodajemy żelatynę, miksujemy. Wykładamy na ciasto, tak by uformował się kopiec. Obsypujemy go okruszkami. Wstawiamy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) Pyszne,lekkie ciasto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku