jajek. Wymieszać. Do farszu dodać starty ser, śmietanę i majonez. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajo i wymieszać. Z tawrogu, margaryny i mąki zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto rozwłkować na placek o grubości 5 - 6 mm i wykrawać kwadraty o boku 10 - 11 cm. Na każdy kwadrat nakładać farsz (około 1 łyżki), złożyć na skos i zlepić brzegi. Brzegi(...)nagrzanym do 180 stopni (3 półka, grzałka górna i dolna) przez około 20 - 25 minut, aż do zarumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 14 pierożków. Do ciasta można użyć zarówno chudego jak i półtłustego białego sera. Margarynę w cieście można zastąpić masłem. Można użyć także tuńczyka w kawałkach
Gospodyni MiejskaCzas czytania: 2 min Macie ochotę na coś pysznego, może sernik na zimno? Pogoda tropikalna za oknem i z pewnością nikt z Was nie chce spędzać wiele czasu w kuchni piekąc ciasta. W tej wersji wystarczy zmieszać składniki wstawić do lodówki, a po chwili chłodzenia można rozkoszować się smakiem pysznego sernika. Konsystencja jest idealna, delikatna i kremowa i nie przypomina
SprawdzonaKuchnia.plzasadzie miał wyjść typowy sernik na zimno, ale jak to w życiu bywa...przychodzimy do domu, a tu co? Biszkoptów niet! No to co...biszkopt trzeba na szybko zrobić, bo zaraz goście...uff! I się udało :D Sernik ze wspaniałym cukrem malinowym od Skworcu Składniki Biszkopt: 1 jajko 25 g mąki tortowej 25 g mąki ziemniaczanej(...)ubijając stopniowo wsypujemy cukier do momentu, kiedy masa zacznie gęstnieć. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, do niej wylewamy ciasto i zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Usuwamy papier do pieczenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Lekko studzimy. Ser przekładamy
R'n'G Kitchenprzekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane było jednak bez przemyślenia, chaotyczne i niedbałe. Ciasto ze spodu rozmokło. Konfitura za to bardzo smaczna. W samym serniku zbyt dużo gałki muszkatołowej(...)rozróżniania konsystencji. Byłaby 10, gdyby nie kawa - kardamon, mięta i czarna, zimna kawa, to zdecydowanie połączenie nie dla mnie. Okiem Kesji: Szaleństwo ogrodnika, było fantastycznym szaleństwem kucharza. Wielki plus za stronę wizualną – tak ładnego dania nie podano nigdzie. Smakowo też bardzo dobrze: ciasto bardzo intensywne w smaku (niech argumentem będzie to, że było to ciasto i smakowało
Życie zamknięte w smakusię jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu i upodobań 😉 Smacznego! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki(...)połowę startej mozzarelli. Ciasto zwijamy w rulon i ostrym nożem kroimy w plastry o grubości około 3-3,5 cm. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem
Kuchnia MagdaLenysię jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu i upodobań 😉 Smacznego! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki(...)połowę startej mozzarelli. Ciasto zwijamy w rulon i ostrym nożem kroimy w plastry o grubości około 3-3,5 cm. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem
Kuchnia MagdaLenydrożdżowymi zauważysz, że to ciasto jest mniej luźne niż tamte, czyli bardziej zbite, ale miękkie. Takie ma być, więc nie panikuj. Wyrobione ciasto zostaw w misce, przykryj ją ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Jak masz zimno w kuchni (chodzi tu bardziej o pory jesienno zimowe) to miskę wstaw do piekarnika i włącz tylko żarówkę, ona też daje ciepło
Blondynka Gotujesody 2-3 łyżki przyprawy do piernika POLEWA 5 łyżek cukru kilka łyżeczek wody DODATKOWO 3-4 łyżki skórki kandyzowanej CIASTO: W większym naczyniu roztopić margarynę. Dodać cukier (uważać, aby cukier się nie skarmelizował). Następnie wmieszać miód. Odstawić do zimna. W mleku rozpuścić sodę, a następnie takie mleko wylać do masy miodowej. Dodać jajka i mąkę. Na koniec dodać przyprawę
Gotuję Testujępozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania powinna być zimna, prosto z lodówki. Gdy dodamy do niej galaretkę energicznie mieszamy i od razu przelewamy na ciasto. Wygładzamy powierzchnie i odstawiamy do lodówki. Na końcu przygotowujemy galaretkę według przepisu i gdy będzie gotowa (lekko ściągnięta), a pianka truskawkowa
Przysmaki Karolkisezonowe owoce i warzywa. Bezkresną miłością darzę oczywiście truskawki, które powoli pojawiają się w coraz większej ilości miejsc. Oprócz pysznych serników na zimno, bitej śmietany i świeżych kompotów bardzo lubię proste i niewymagające zbyt wiele wysiłku ciasta. Wy też takie lubicie? Składniki ( forma 24x 28 cm): 165 g cukru pudru 2 jajka 400 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku
ChilliJemynależę , ale za to Mama jest ich wielką fanką i zawsze zajada je z ogromną przyjemnością. Specjalnie dla Niej zrobiłam jego kolejną wersję – z soczystymi pomarańczami – na zimno. To był rewelacyjny wybór , gdyż połączenie słodkiego sernika z orzeźwiającymi owocami sprawiło , że choć na chwilkę mogłyśmy przenieść się w myślami z powrotem do gorącego lata i słonecznych dni. Sernik(...)żółtku – nadal ubijamy. Mąkę przesiewamy z kakaem, a następnie dodajemy po 1 łyżce do ubitych białek i delikatnie mieszamy – robimy to za pomocą drewnianej łyżki ( użycie miksera sprawi , że ciasto wyjdzie niższe ). Dokładnie wymieszane wylewamy do blachy wyłożonej TYLKO na dnie papierem do pieczenia. Boków NICZYM nie smarujemy. Wkładamy do nagrzanego na 170 C piekarnika na ok. 20 minut ( pieczemy
Ostra na SłodkoNaszym ulubionym ciastem są serniki. Pod każdą możliwą postacią. Klasyczny, wiedeński, z brzoskwiniami czy na zimno. Latem jemy je z owocami, a w okresie świątecznym z przyprawami korzennymi. Sernik świąteczny jest delikatni i puszysty ja chmurka. Idealny dla osób, które nie lubią lub nie umieją piec. Składniki: 5 listków żelatyny 1 1/5 szkl śmietanki kremówki 3 żółtka 1 białko(...)przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 mała pomarańcza (50 ml soku, skórka z pomarańczy) SPÓD 15 pierników 50 g zmielonych migdałów 50 g masła DEKORACJA piernik Przygotowujemy spód ciasta: Pierniczki z migdałami zblendować na miałki piasek. Masło rozpuścić. Połączyć z pokruszonymi pierniczkami i migdałami. Dno formy do ciasta wyłożyć wymieszanymi okruszkami z masłem.Wsadzić do lodówki. Przygotowujemy ciasto: Listki
Kuchnia w oparach( Recipe in English ) Co czwartek z samego rana jeżdżę na gdański rynek i kupuję duże ilości pysznych owoców. Uwielbiam to miejsce i jest ono na stałe
Przepisy AleksandryJesień to zawsze taki czas, kiedy ze zdecydowanie większą przyjemnością sięgamy po wszystkie ciasta z dodatkiem jabłek. W zeszłym tygodniu pokazywałam Wam przepis na przepyszną szarlotkę tatrzańską , a dziś mam dla Was tartę z jabłkami inspirowaną ciastem znanym z filmów amerykańskich – APPLE PIE. Przepyszny kruchy spód i sporo słodko-kwaśnych jabłek pieczonych razem z dodatkiem przecieru jabłkowego 100% marki(...)dużą tartę – średnica 30 cm lub 1 mniejszą – średnica 26 cm i 4 tartaletki ) CIASTO KRUCHE: * mąka pszenna – 420 g * sól – 1 płaska łyżeczka * cukier – 2 pełne łyżki * zimne masło – 320 g * zimna woda – 160 ml NADZIENIE: * świeże jabłka – 4 szt * Przecier Jabłkowy 100% PURENA – 1 op * cukier – do smaku
Ostra na SłodkoJeśli poszukujesz sprawdzonego i prostego przepisu na idealne domowe lody – ten wpis jest właśnie dla Ciebie. Poznaj mój przepis na lody, które przygotujesz z zaledwie
Pogotujmy.pl