Tarta z twarogiem i bazylią jest doskonała na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się na obiad czy lunch do pracy. Polecam! Składniki: ciasto - 150 g mąki pszennej - 50 g mąki żytniej - 150 g margaryny - 1 jajko - sól i pieprz nadzienie - 250 g sera białego - 1/2 pęczka bazylii - 100 g śmietany 18 % - 5 jajek - 2 ząbki czosnku
Zainspirowana w kuchniSernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka
Pysznie & Piękniebułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ? Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 170 ml ciepłego mleka 20 g oliwy
Smak mojego domupodsmażana cebulą - czyli rozkosz dla podniebienia, dla amatorów cebuli. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Może się skusicie? Przed nami Sylwester i karnawał :) Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli
Smak mojego domutruskawek,których sezon już się kończy. Oto kilka przepis ów na truskawkowe pyszności z mojego poprzedniego bloga TORCIK Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,349236123,title,Torcik-z-truskawkami,index.html KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ http://elka72.bloog.pl/id,341467338,title,Kruche-ciasto-z-truskawkami-i-budyniowa-pianka,index.html SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341273417,title,Sernik-na-zimno-z-truskawkami,index.html SEROWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341341391,title,Serowe-knedle-z-truskawkami,index.html
Kolorowa kuchnia ElkiPrzepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnejagody ? ) , porzeczki i maliny. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyrządziła z nich słodkości na upalne dni jakie mamy za oknem. Po przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko
Ostra na Słodkobułki tartej, rozkładamy drugi płat ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 40-50 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy na zimno lub na ciepło np. z porcją lodów waniliowych oprószonych cynamonem. Pycha
Rozpustne gotowanielekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody zostawiamy do lekkiego stężenia. Sernik wyciągamy z lodówki kładziemy na wierzch umyte owoce zalewamy galaretką. Ciasto zostawiamy najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. Sernik na zimno przygotowała Małgorzata Smacznego
kgwjanczeworoladę. Kroimy na podobnej szerokości plastry. Układamy w formie okrągłej, najlepiej silikonowej, wierzch smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto nabierze ładnego koloru. Smakują świetnie na ciepło, ale i na zimno; upieczone można zamrozić
Moja smaczna kuchniaktóre układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze. Wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 20 minut, aż sprawdzać, czy ciasto się zarumieni. Wykładamy i jemy i na ciepło i na zimno :) Pychota
ChilliJemydojrzewających typu holenderskiego. Ceniony jest za lekko pikantny smak i sprężysty miąższ. Konsystencja i walory smakowe sera sprawiają, że możemy go wykorzystać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Porcja na 6-8 naleśników Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej Farsz: 30 dag pieczarek pół cebuli
My simple kitchenfrancuskiego jaką zrobiłem. Wygląda ciekawie a smakuje jeszcze lepiej dzięki temu, że orzechy pinii dobrze komponują się z parmezanem. Jak większość przekąsek z użyciem ciasta francuskiego - robi się szybko, można podawać na ciepło i na zimno i można długo przechowywać - jeśli, oczywiście, nie zje się wszystkiego od razu
Milion Smakówdzisiaj proponuję delikatny sernik na zimno, nie ma nic lepszego niż zimne desery na upalne dni ! ;) Ciasto jest nie za słodkie, delikatne, no i najważniejsze ... jest PYSZNE ! Opcjonalnie możecie dodać też ulubione sezonowe owoce, lato jest przecież po to, by korzystać ze wszystkiego :) Składniki : Biszkopt: 2 duże jajka lub 3 mniejsze 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej
charlotte gotujeszparagami zapiekanymi w masie jajecznej z dodatkiem fety. Jest rewelacyjna, doskonale smakuje zarówno na ciepło, jaki i na zimno ! Inspiracja Sto kolorów w kuchni . Tarta z zielonymi szparagami Składniki: Ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 jajko 1 łyżka mleka Na farsz: 3 jajka
Kulinarne przygody Gatity