ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:131/444)

Parówki w szlafroczkach 176

zawartość ale raz na jakiś czas jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Przy tym takie paszteciki ładnie się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki) kilka plasterków żółtego sera 1 jajko 2 łyżki sezamu Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy poziomo na dwie części

My simple kitchen
Pizzerinki-puszyste i wspaniałe, mini pizze :-) 284

drobno, paprykę kroimy w małą kosteczkę. paprykę wraz z cebulką podsmażamy na małej ilości oleju. Ser trzemy na tarce, szynkę kroimy na małe paseczki,pieczarki kroimy w plasterki. Gdy ciasto urośnie odrywamy kawałek i wałkujemy dość cienko, następnie wycinamy kółka np. kubkiem lub szklanką, w zależności jakiej wielkości chcemy mieć pizzerniki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem(...)delikatnie oregano i bazylią. Pizzerniki pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 170 stopni. I gotowe :-) Podajemy z ketchupem :-) Są wspaniałe zarówno na zimno jak i na ciepło.  Z tego przepisu wychodzi ich bardzo dużo. Ciasto jest bardzo lekkie, puszyste , a pizzerinki są wspaniałe, polecam P.S specjalnie dla Was różyczki z mojego ogródka :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 200

stosunkowo niskokaloryczny deser. Ja zazwyczaj przygotowuję sobie galaretkę z ulubionymi owocami w plastikowych pojemnikach i zabieram na deser do pracy. Ostatnio szukałam pomysłów na ciasto z dodatkiem galaretki. Wszędzie jednak królują przepisy na serniki na zimno, za którymi osobiście nie przepadamy. W końcu wpadłam na pomysł ,aby masę z sernika na zimno zastąpić tradycyjną, pieczoną masą sernikową. Był to strzał(...)cukrem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli wierzch ciasta spiecze się zbyt mocno można temperaturę obniżyć do 160 stopni. Po upieczeniu ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. W tym czasie przygotować galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Sernik czekoladowy z amaretto 94

pewniaka" warto rozważyć właśnie sernik. A rodzajów jest naprawdę mnóstwo - od klasycznego, puszystego, po różne wariacje migdałowych, czekoladowych czy na zimno. Różne pomysły znajdziecie oczywiście na naszym blogu - wystarczy wpisać w wyszukiwarce "sernik". Inspirację do ciasta, które prezentuję poniżej zaczerpnęłam z kuchni włoskiej. Spód przygotowałam na bazie ciasteczek amaretti a w przepysznym serowo-czekoladowym nadzieniu skrywa się

Milion Smaków
Łosoś w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i puree z selera naciowego 115

drobno kroimy i kładziemy na każdym kawałku ryby. Posypujemy startym parmezanem. Zawijamy szynką. 2. Połowę gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 4 równe części. Na każdym kawałku ciasta kładziemy po przekątnej 1 zawiniętą w szynkę rybkę i następnie sklejamy ze sobą kąty ciasta. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra/dół w temperaturze(...)smaku. Gotujemy do miękkości. 5. Kolejnym krokiem jest zblendowanie warzyw i dodanie mleka. 6. Podajemy najlepiej na gorąco ale możemy też na zimno:) Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Łosoś w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i puree z selera naciowego pochodzi z serwisu

karolgotuje
Polędwiczka w cieście francuskim 217

Polędwiczka w cieście francuskim to danie, które idealnie będzie się nadawało do podania zarówno na ciepło jak i na zimno np. jako przystawka. Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad, oprócz fantastycznego smaku, po całym pokoju rozniesie się zapach wędzonego boczku i żurawiny. Polędwiczka w cieście francuskim – składniki ok. 450g polędwiczki wieprzowej ciasto francuskie 8 plastrów surowego boczku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 730

keto-pierogów na bazie mąki migdałowej. Są to paszteciki z ciasta, które wg nas nieco przypomina ciasto francuskie. Lekko chrupiące, przepyszne a do tego niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu, ale i solo nawet na zimno np. z rożnego rodzaju sosami jako przystawki. Polecam także z innymi farszami np. z mięsnym, mięsno-warzywnym(...)piec przez 10-12 minut obserwując by nie przypaliły się za bardzo ale były złociste. Po upieczeniu wyjąć ciasto i lekko przestudzić a następnie pokroić na kawałki tworząc paszteciki. Podawać na ciepło np z barszczem czerwonym lub na zimno jako przystawka z sosami. Smacznego! — BTW całości: 765 g, 1420 kcal

Ola la LCHF
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 149

Składniki są łatwo dostępne… nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć na targu świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki … moja rodzina była wniebowzięta Składniki na formę o średnicy 20-23 cm.: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimno masło. Wyrobić mieszadłem K lub ostrzami malaksera lub łapkami, (byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk). Dodać żółtka, wyrabiać do momentu, aż z ciasta zrobi się kula. Ciasto podzielić na 2 części

moj przepis na
Koszyczki filo pomidorowo serowe 127

Szybkie, proste koszyczki które są idealne na imprezę na przykład  andrzejkową. Zrobimy je z kilku składników, a podstawą jest ciasto filo, ketchup i ser. Czy może być coś prostszego. Są fajne chrupiące, dobre na ciepło i na zimno. Można je zabrać na wynos idąc do kogoś. Do ich zrobienia wykorzystałam ketchup łagodny Kotlin  , ale można dodać pikantny

wesoła kuchnia
szarlotka z dynią i rodzynkami 140

smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam ją na ciepło, z lodami i bitą śmietaną ale na zimno smakuje dobrze, jak zwykła szarlotka. To taki wypiek do codziennej herbatki. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO. NA TWAROGU I MASCARPONE. 198

Serniczek na zimno, to taka chyba klasyka polskich wypieków😍  Jeśli szwankuje nam piekarnik, albo zwyczajnie nie mamy ochoty go "odpalać" robimy jakieś ciacho bez pieczenia

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 216

Jeżeli lubicie serniki na zimno, mam nadzieję, że mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu.  Sernik z ricotty i śmietany kremówki, udekorowany borówkami i

La grande e la piccola cuoca
Kremowy sernik na zimno 150

Hej! Tym razem najprostszy sernik na zimno. Pysznie kremowy i na dodatek z jagodami. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Miętusek na zimno z brzoskwinią 136

Dziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny

Ewa w kuchni
Sernik na zimno z borówkami 119

Prawdziwy pyszny sernik na zimno! Jest idealny nie tylko na ochłodę podczas letnich upałów ale wybornie smakuje również jesienią, kiedy za oknem słota :) Zapraszam do wypróbowania

Krokusowy Dom