składniki * 1 paczka okrągłych biszkoptów * 1 kg sera mielonego na serniki * 4 łyżki cukru pudru * 2 galaretki leśne * 200 g jagód * 2 galaretki o dowolnym smaku
Mix smakupropozycję pysznej przekąski. :-) Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto: 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g masła 4 łyżeczki cukru-pudru 1 łyżeczka
Szefowa kuchnikońcem jej pracy dodać uprażone na suchej patelni i ostudzone orzechy. Przełożyć do pojemnika na lody, zamrozić. Smacznego! Za oknem ciemno, w domu zimno, ale jeszcze chwila, i włączę piekarnik. I w całym domu zapachnie ciastem drożdżowym. Jak ja to lubię
Pożeraczka, czyli raz adobrześmietanę i cukier, . Dodać wanilię i kokos. Wyjąć ciasto z piekarnika. Rozprowadzić lukier po cieście . Piec przez 20-30 kolejnych minut. Gotowe ciasto powinno mieć lekki złotawy kolor. Pozostawić do schłodzenia. Najlepiej smakuje na zimno
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia"Sernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj. Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje
głodny alergikmieszka nad jeziorem Bolsena i prowadzi własną winnicę. Książka zawiera 140 przepisów kulinarnych, podzielonych na kategorie tj., sztabki, bronie i ciasteczka; babeczki, ciasta i rolady, tarty, placki i inne wypieki; lody i desery na zimno; drinki i łakocie. Każdy przepis jest dość szczegółowo opisany, podane są czas przygotowania potrawy, czas pieczenia, ilość jaką otrzymamy (ilość porcji), składniki
SMYKWKUCHNIZimno. Brr... Pada. Wieje.Niebo spowite gruba warstwą chmur. Nie mam czasu.Muszę jednak coś przyrządzić. Mam ochotę na...?Truskawki. I coś słodkiego.Kolejny szybki, lekki i
W kuchni Karmel-itkiczekolady do picia w życiu nie widzieliśmy! Gorzka, deserowa lub mleczna w różnych wariantach do wyboru. Prócz tego, orzeźwiające białe czekolady na zimno z owocowymi smakami, liczne desery na bazie wedlowskiej czekolady, praliny czekoladowe, ciasta oraz aromatyczne kawy i herbaty. Ilość pozycji w karcie aż przytłaczała, a zdecydować się na cokolwiek naprawdę było trudno. Zresztą, całe menu znajdziecie tutaj
W kuchni Karmel-itkiDobry Wieczór... Za oknem mgła, zimno, ciemno... Idealny nastrój żeby przyrządzić SZARLOTKĘ. Zapraszam na pyszna i rozpływająca się w ustach - Z MASĄ BUDYNIOWĄ! Smakuje jak ta u Babci... Zainspirowałam się przepisem z bloga Ostra na Słodko. Zapraszam! :) Składniki: Masa Budyniowa: 1 kg jabłek 1 l soku jabłkowego 100% 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżeczki cynamonu(...)łyżeczki gałki muszkatałowej otarta skórka z 1/2 cytryny Ciasto: 3 szkl mąki tortowej 1 kostka masła 6 żółtek 1 szkl cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 3 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek, posiekane masło, śmietanę oraz żółtka. Ugnieść dokładnie ciasto. Podzielić na dwie części. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawami
Trufelkowolubicie wytrawne wypieki, Tarta ze szpinakiem to zdecydowanie danie, którego musicie spróbować. Pyszny klasyk! Dobra i na ciepło i na zimno. Wspaniały pomysł na kolację, dobrze sprawdza się również do śniadaniówki na lunch. Tarta ze szpinakiem przygotowałam na pełnoziarnistym cieście, dzięki czemu jest sycąca na długo. PRZEPIS NA TARTĘ ZE SZPINAKIEM Składniki na tarte ze szpinakiem: ciasto: 300g mąki pszennej
Dorota SmakujeMasz ochotę na lekki deserek na zimno , najlepiej z owocami? Skuś się koniecznie na ten bardzo szybki i pyszny torcik jogurtowy. Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem Podstawą torciku jest jogurt grecki, który połączyłam ze śmietaną kremówką i sokiem z limonki. Spód i wierzch torciku powstał z uprażonych wiórków kokosowych a całość udekorowałam świeżymi porzeczkami. Dzięki wykorzystaniu soku(...)Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując torcik na zimno z porzeczkami. Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem Porzeczki czerwone zastąpić można malinami, borówkami, poziomkami lub truskawkami. Forma do torciku, po którą sięgnęłam miała średnicę 18-u centymetrów i była wysoka na 6,5 centymetra. Lubisz ciasta z owocami? Jeśli
mecookshitem okazało się nadzienie z podsmażanej czerwonej cebuli - już niedługo pojawi się na blogu:). Przekąska jest świetna bo podajemy ją na zimno więc możemy zrobić ją wcześniej, a później iść na spokojnie robić makijaż:). Składniki, 24 szt: ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Farsz I podsmażana cebula Farsz II 1 mały pomidor Parmezan bazylia 1/4 cebuli Farsz
cooklifekolejne słodkie propozycje, które z pewnością podbiją Wasze serca. Na pierwszy ogień coś dla miłośników brownie i pieczonych serników. Połączenie tych dwóch ciast uwielbiam, ale nie wiedziałam, że dodanie do tego duetu owocowego delikatnego sernika na zimno będzie tak smacznym rozwiązaniem! Sezon na owoce leśne jest w pełni, więc grzechem byłoby nie skorzystać. Tym bardziej, że maliny rosną(...)tylko w naszych boczkach, ale i pamięci. Nie będę ściemniać, że udał się za pierwszym razem, bo pierwsza próba okazała się klęską i niewypałem niemal totalnym. Chciałam upiec ciasto czekoladowe na serniku, a później całość obrócić. Obracać nie było jak, bo choć boki w smaku super, to środek był niczym lawa wypływająca z krateru :D Piekłam długo, ale jednak chyba
Kuchnia w czekoladziedomu wielbicielkę wszystkich serników , serniczków na zimno i ptasich mleczek! W związku z czym najczęściej na zadane przeze mnie pytanie : ” Jakie ciacho zrobić? „ - pada odpowiedź : ” Sernik „ Tym razem postawiałam na bardziej kolorową wersję – wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata! Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę. Ciasto / deser
Ostra na Słodkododać przepisy na wszystkie ciekawe potrawy, które ostatnio przyrządzałam Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszną i delikatną pieczeń rzymską pieczoną w cieście francuskim, która w wersji na ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki: – 500g mięsa mielonego(...)musztardy miodowej – garść drobno posiekanej pietruszki – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie sól, pieprz, kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka) – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 2 łyżeczki sezamu – 4 jajka ugotowane na twardo – 1 jajko do posmarowania ciasta Mięso włożyć do dużej miski ( najlepiej zmielić samemu razem z cebulą i czosnkiem
Smaki Armine