ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:303/476)

Pizza w 15 minut 64

Błyskawiczna pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Pyszna, lekko krucha, delikatna. Składniki 3/4 szkl. mąki 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dwie szczypty ziół prowansalskich woda Przygotowanie Wszystko mieszamy na końcu dodawałam wodę, tak aby konsystencja była jak na ciacho do pierogów (mniej więcej oczywiście). Odstawiłam i przygotowałam sobie dodatki (pokroiłam(...)dwie pieczarki i podsmażyłam na innej patelni, starałam ser żółty i przygotowałam szybki sos z keczupu + sól + pieprz + zioła prowansalskie). Zimną patelnię posmarowałam lekko olejem i rozciągnęłam na niej ciasto (na zimnej!) Daje na średni gaz, piecze się pod przykryciem, jak się zarumieni to się odwraca i smaruje sosem i daje na placek ulubione dodatki. Przykrywam, zmniejszam gaz i czekam

Wasze Przepisy
Pudding chia bananowy (wegański) 82

Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słono? Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym(...)Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Szybkie pierogi z mięsem 115

średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI FARSZ : 600g mięsa mielonego drobiowego 1 duża cebula 1 czosnek 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta pieprzu SKŁADNIKI CIASTO : 500 g mąki 300 ml gorącej wody 4 łyżki oleju do ciasta 1 łyżeczka soli Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy mięso pieprz i sól. 2. Usmażony farsz blendujemy lub mielimy maszynką(...)poparzyć a następnie ugniatamy ciasto ręcznie. Gotowe odstawiamy przykryte na 15 minut. 4. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko nakładamy sporą porcje farszu i sklejamy zaczynając od środka w kierunku jednego brzegu, następnie w kierunku drugiego brzegu. Dodatkowo dociskam sklejenie widelcem. 5. W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Wrzucamy pierogi na gotującą wodę partiami

karolgotuje
Pełnoziarniste pierogi leniwe 147

łyżki mąki żytniej 1, 2 łyżeczki soli   Składniki umieścić w misce i posiekać nożem, aby się wymieszały. Zagnieść ciasto lub zarobić mikserem ze spiralnymi końcówkami. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie*, można dosypać odrobinę mąki (im mniej tym lepiej). Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć ma stolnicę oprószoną mąką (każdą część osobno), uformować wałek o średnicy ok. 2 cm, delikatnie(...)przyklepać i nożem lub łopatką odcinać kluseczki (w kształcie rombów - ok. 3 cm).  W dużym garnku zagotować sporą ilość wody (jak na pierogi), posolić - u mnie dwie łyżeczki.  Kluseczki wrzucać na wrzątek i gotować ok. 4-5 minut. Odcedzić na sitku.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki 46

jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu jeden z przepisów, który jest w książce

Kardamonovy
Surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki 219

jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu jeden z przepisów, który jest w książce

Kardamonovy
Ciastka serowe całuski 140

też się jakoś tak nazywały. Moje ciastka to nic innego jak ciastka kruche przełożone masą serową i razem pieczone, oprószone cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 2,5szl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła 3 małe jajka(...)jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko, dodałam śmietanę, olejek pomarańczowy, budyń oraz cukry. Wszystkie składniki wymieszałam najpierw łyżką, a na koniec zmiksowałam jeszcze mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na przygotowane krążki ciasta nakładałam

Waniliowe Improwizacje
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 68

pierogi z borówkami. Oczywiście w zdrowszej wersji, bo z mąki pełnoziarnistej*, zamiast śmietanki – z jogurtem, a zamiast cukru – z erytrolem. Czy może być jeszcze smaczniej? Przy podziale na 14 pierogów, jeden to 48kcal, B: 1,5g, T: 0,6, W: 8,9g. * pamiętajcie, że pierogi z takiej mąki będą nieco twardsze. Składniki na 13-14 pierogów(...)ciasto będzie gładkie i elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm). Szklanką wycinamy kółka, a następnie na środek nakładamy po jednej łyżeczce borówek. Składamy na pół i zlepiamy dokładnie brzegi, układamy na desce obok. W dużym garnku zagotowujemy wodę i jak będzie mocno wrzała, wkładamy pierogi. Gotujemy pierożki

Be Fit Be Strong
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami 129

Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już

Niezły Młynek
4 pomysły na pieczone pierogi 102

Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Moja smaczna kuchnia
Gruzińskie pierożki Chinkali 151

Gruzińska specjalność Pierożki chinkali z mięsem. Pierogi w kształcie sakiewki wypełnione mięsem i bulionem podane z dużą ilością grubo mielonego świeżego pieprzu. ok 20-25 pierożków chinkali Ciasto 500-600 gramów mąki pszennej 1 jajko szczypta soli ok. 300 ml gorącej wody 5 łyżek roztopionego masła Farsz 400-500 gramów mielonego mięsa z łopatki  1 duży pęczek

Andzia Pichci
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 103

zamiast cukru – z erytrolem. Czy może być jeszcze smaczniej? Przy podziale na 14 pierogów, jeden to 48kcal, B: 1,5g, T: 0,6, W: 8,9g. * pamiętajcie, że pierogi z takiej mąki będą nieco twardsze. Składniki na 13-14 pierogów: – 150g mąki pszennej pełnoziarnistej – 75ml ciepłej wody – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli(...)ciasto będzie gładkie i elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm). Szklanką wycinamy kółka, a następnie na środek nakładamy po jednej łyżeczce borówek. Składamy na pół i zlepiamy dokładnie brzegi, układamy na desce obok. W dużym garnku zagotowujemy wodę i jak będzie mocno wrzała, wkładamy pierogi. Gotujemy pierożki

Be Fit Be Strong
Pierogi schabowe 135

wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych,polecam:) Składniki 4 kotlety schabowe (około 1 cm grubości) 300 g pieczarek 1 rolka ciasta francuskiego 2 łyżki masła olej do smażenia pieprz,sól Pieczarki pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i … Czytaj dalej Pierogi schabowe

gotuj ze mną
Pierożki z makiem 127

owiń je folią i wstaw na 1h minut do lodówki. W tym czasie przygotuj masę makową. Po schłodzeniu ciasto podziel na trzy części. Każdą z nich rozwałkowuj na cienki (ale też nie za cienki) placek. Za pomocą kubka wycinaj pierogi. Następnie wykładaj na nie niewielką ilość masy makowej, a następnie dokładnie sklej. Gotowe pierożki przełóż na blachę do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Chinkali-pierogi gruzińskie 142

Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso

Kuchnia Beaty
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 235

dodać tłuszczu który się wytopił z kiełbasy). Doprawiamy łyżeczką majeranku, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach

Delusional Trine
Christian Grey VS Sasha Grey - walentynkowy spaghetti calzone 139

oraz trochę oleju i ugniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy wody lub mąki. Sypiemy mąkę na stół i wałkujemy ciasto na cienki okrągły placek. Na połowę placka kładziemy makaron z sosem, przykrywamy drugą połową zlepiając brzegi żeby powstał nam wielki pieróg. Wkładamy go do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy aż się zarumieni

Kryzysowa Książka Kucharska
Święta tuż, tuż – potrawy wigilijne 206

sobie grzyby zebrane parę miesięcy wcześniej w lesie. Pierogi wigilijne Bardzo ważną potrawą na wigilijnym stole są pierogi . Tradycyjnie chodzi o te z kapustą i grzybami. Ich przygotowanie jest czasochłonne, jednak efekty są zaskakujące – samodzielnie przygotowane i wykrajane ciasto ma całkiem inną jakość niż kupne. W wigilię według tradycji nie powinno się spożywać mięsa, za wyjątkiem tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasteczka z wróżbą 159

przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, jajka, olej oraz wodę. Siekamy nożem a następnie zagniatamy elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka, brzegi każdego kupeczka smarujemy delikatnie wodą. Na każde wkładamy złożoną karteczkę z wróżbą, i zlepiamy jak pieroga. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z awokado i fetą 117

zasadzie powstały przez przypadek...rano oglądaliśmy wywiad z The Dumplings, który bardzo lubimy i...przyszła myśl...pierogi. No ale z czym? Chodziliśmy itd...zakupy, to weźmiemy to, to tamto. Weryfikacja ustaliła, do dyspozycji...awokado i feta... ;)   Składniki   Ciasto:   250 g mąki   1 łyżeczka masła   200 ml wrzącej wody   Farsz:   200 g fety

R'n'G Kitchen
Kluseczki ziemniaczano-marchewkowe 245

Zamiast tradycyjnych klusek śląskich czy też kopytek polecam kluseczki ziemniaczano-marchewkowe. Ciasto robię tak samo jak na kopytka tylko po prostu część ziemniaków zastępuje marchewką. Z

Monia miesza i gotuje
Pierogi z mięsem 141

Niby nic takiego, a jednak??? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam.Najbardziej z mięsem a potem twarożek ze szpinakiem.Moje ulubione. Składniki  na ciasto :  mąka pszenna typ 500 2 szklanki  jajko  2 szt  masło 2 łyżeczki  sól -1 szczypta  gorąca woda 2/3 szklanki curry 1 łyżeczka ( naturalny

Różowa kuchnia
TORTELLINI Z SEREM I SOSEM KARMELOWYM 208

Dziś zapraszam Was na przepyszne pierożki tortellini na słodko! Delikatne, pierogowe ciasto wypełnione po brzegi słodkim twarożkiem i oblane fantastycznym sosem karmelowym – wiem wiem, już

Ostra na Słodko
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 136

Pierogi te zachwycają swoim smakiem, są pożywne, aromatyczne sos ziołowo-rozmarynowy wspaniale podkreślił smak wołowego mięsa, jednym słowem warte wypróbowania. Ciasto zrobiłam na mące od Młynomag  i jestem tą mąką zachwycona, pracowałam na mące wielu firm, ale jak dotąd żadna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia-jest idealna i nie jest to żadna reklama a rzetelna opinia

Wanilia i Kardamon
Kiszona kapusta 175

Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami

Ania i Marcin gotują