mój przepis na | Kulki mocy już czekają na gości… Bez pieczenia Wegańskie, bezglutenowe, bez cukru i bez dodatku tłuszczu, słodzone rodzynkami
moj przepis naDziś przepis na doskonały omlet mocno kakaowy, podany z pysznym rozpływającym się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym. Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet
Healthy food explorerBardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto na bazie mąki kokosowej. Brak pszennej mąki i cukru sprawa, że to przepis idealny dla osób borykających się
Moje Kuchenne RewelacjeMoja wersja tego znanego ciasta na zimno. Pycha !!! Składniki: ciasto: 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 i
Z Majeczką w kuchniCiasteczka już jakiś czas temu zawitały na blogu, jednakże tym razem dodałam żurawinę i owoce Goji. Składniki: -500g płatków owsianych -120g oleju kokosowego -2
Smaczne Zdrowetruskawek bez szypułek 2 łyżki soku z cytryny Masa jeżynowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 125g jeżyn 50ml mleka roślinnego Polewa: 100g gorzkiej czekolady bez cukru (użyłam czekolady 70%) 60ml mleka roślinnego (użyłam kokosowo – ryżowego) Dodatkowo: owoce do ozdoby Przygotowanie składników: 1. Daktyle i całe orzechy nerkowca z przepisu zalać gorącą wodą. Daktyle odstawić(...)zmiksować w blenderze, patrz FILM . Przesypać je do miski, dodać daktyle, masło orzechowe, olej kokosowy i dokładnie wymieszać. 3. Przygotować tortownicę o średnicy 25cm lub dwie mniejsze, czyli 2 x 18cm. Ja robiłam to ciasto w dwóch mniejszych tortownicach. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno lub można też wyłożyć folią spożywczą (ja użyłam papieru do pieczenia
Mała CukierenkaZostało mi trochę biszkopta, na którego nie miałam za bardzo pomysłu. Postanowiłam więc przygotować bajaderki, które uwielbia moja córka. 200 g suchego biszkoptu (bez
Smakołyki AsiSłodkie ciasto bananowo-czekoladowe bez grama mąki. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)pieczenia Składniki na jasną warstwę: – 100 g ciecierzycy ze słoiczka – łyżka oleju kokosowego – banan – 2 jajka – 2,5 łyżki erytrytolu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania Ciecierzycę przepłukaj pod bieżącą wodą. Żółtka oddziel od białek. Połowę ciecierzycy dokładnie zblenduj z kakao, bananem, 2 żółtkami, erytrytolem i proszkiem do pieczenia
Mrs. Endorfinabiszkoptowy na bazie mąki kokosowej ). Sernik jest bardzo delikatny, owocowy i wprost rozpływa się w ustach (naprawdę! ;)). Bazą przepisu jest serek kremowy, ale dodałam też kostkę twarogu i gęsty jogurt naturalny. Dzięki dodatkowi liofilizowanych malin sernik nie jest mdły, a idealnie kremowy i delikatnie słodki. Skusicie się? Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru, bez glutenu) foremka(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać delikatnie do masy serowej. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać około połowę masy sernikowej. Do drugiej części dodać zmielone na puder maliny i rozlać po białej warstwie ciasta. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zrumieni, przykryć wierzch folią aluminiową i piec
FitkotCzas czytania: 2 min Chciałam wypróbować przepis na kokosowe tiramisu, ale podczas przygotowywania tego deseru stwierdziłam, że nie jest to dobra nazwa. Dla mnie tiramisu musi
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Postanowiłam wypróbować przepis na kokosowe tiramisu, ale podczas przygotowywania tego deseru stwierdziłam, że nie jest to dobra nazwa. Dla mnie tiramisu musi
SprawdzonaKuchnia.plłyżki mleka kokosowego garść wiórek kokosowych Wykonanie: Nadzienie: Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy śmietankę kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę pozostawiamy) oraz 2 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy lub miodu i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pastą kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy(...)drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy
Kuchnia MagdaLenyłyżki mleka kokosowego garść wiórek kokosowych Wykonanie: Nadzienie: Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy śmietankę kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę pozostawiamy) oraz 2 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy lub miodu i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pastą kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy(...)drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy
Kuchnia MagdaLenyMiksujemy wszystko delikatnie mikserem. Odstawiamy na czas przygotowania masy śmietanowej. Masa śmietanowa: 3 białka 600 g śmietany 12% 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 1 łyżka wiórek kokosowych cukier waniliowy (ja nie dałam) 1. Białka (3 sztuki, które zostały nam od żółtek plus teraz 3 sztuki czyli razem białka z 6 jajek) ubijamy(...)cukier, cukier waniliowy. Cały czas miksujemy. Następnie dodajemy proszek budyniowy, krótko miksujemy. Dodajemy śmietanę i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy, żeby piana nam nie opadła :-) Dodatkowo: biszkopty podłużne 2/3 szklanki zaparzonej, posłodzonej kawy (można dodać do niej alkohol) kakao 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno dajemy masę czekoladową (zostawiamy trochę tak około 4 łyżki ), na masę czekoladową układamy
kruche babeczkisztuk): 400ml maślanki, 100g mąki orkiszowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw wlewam do miski maślankę. Następnie dodaję do niej mąkę oraz proszek do pieczenia i wbijam jajko. Całość miksuję na gładkie ciasto. Na płaskiej patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju kokosowego i rozprowadzam go pędzelkiem
Natka Pietruszki