powstało brownie bez wyrzutów sumienia. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo ciasto wyszło naprawdę pyszne. Nie jest tak zbite, jak klasyczne brownie, ale jest wilgotne w środku, mocno czekoladowe i wyjątkowo łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego(...)kaszy jaglanej 50 g mąki migdałowej 3 łyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony w plastry) Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Czekoladę połamać
Domowa Cookierenka Agimąki pszennej (niepełna szklanka) 1 płaska łyżeczka sody po 150 ml wiórków kokosowych i płatków owsianych 100-150 ml cukru w zależności od upodobań 1 łyżka miodu garść drażetek czekoladowych lub posiekanej grubo czekolady 100 g masła lub margaryny bez mlecznej 80-100 ml kefiru (nam alergolog zezwolił i czasem stosuję) Mąkę(...)wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka (u mnie 25 szt.) układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 15 minut by były lekko rumiane. Ja studziłam je na blasze
Dzieje kuchennej Wiewiórysody oczyszczonej 1 łyżeczka babki płesznik lub babki jajowatej (opcjonalnie) 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 100 g miodu 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka octu jabłkowego Przygotowanie: 1. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 ° C. 2. Cukinię umyć, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, odstawić. 3. Suszone owoce drobno(...)Następnie dodać startą cukinię i marchew, miód i olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. 6. Na koniec dodać łyżkę octu, całość zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. 7. Piec przez ok. 25 min. - do suchego patyczka. 8. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciasto dowolnie udekorować, np. jadalnym złotym brokatem, jak na zdjęciu poniżej. Jeśli masz
Domowa Cookierenka AgiKeyword ciasta z kremem , ciastka , ciasto dyniowe , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , jajka Porcje 6 ciastek Czas przygotowania 25 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Biszkopt 2 jajka 20 g rafinowanego oleju kokosowego rozpuszczonego 2 łyżki erytrytolu 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki(...)ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dosypać erytrytol. Żółtka zmiksować z olejem kokosowym oraz ekstraktem z wanilii. Połączyć delikatnie z ubitymi białkami. Dodać mąkę kokosową oraz kwaśny winian potasu. Bardzo delikatnie wymieszać. Powstałe ciasto rozłożyć równomiernie w foremce do muffinów. Piec przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Ostudzić
Modern Cave GirlBabeczki są naprawdę bardzo maleńkie, moje foremki miały średnice 6 cm. Mini babeczki pieczemy przez około 20 minut. Jeśli użyjecie większej foremki to wydłużcie trochę czas pieczenie, przed wyjęciem z piekarnika babeczki sprawdźcie patyczkiem do szaszłyków, jeśli po wyjęciu jest suchy bez śladów ciasta to znaczy, że są gotowe. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek. Babeczkom mogą(...)Jeśli nie macie takich małych foremek, ale posiadacie na przykład jedną średnią, to oczywiście możecie ją wykorzystać. Jeśli okazałoby się, że ciasta jest za mało w foremce, to przygotujcie jeszcze jedną porcję. Foremka przed pieczeniem powinna być wypełniona do 3/4 wysokości. 🍽️ Propozycje podania Babeczki po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową albo tak jak zrobiłam
SprawdzonaKuchnia.plJuż jutro Tłusty Czwartek. Dlatego dziś zapraszam Was na zestawienie szybkich tłustoczwartkowych przepisów na pączki, faworki, oponki i inne słodkości smażone na głębokim tłuszczu. Smacznego Tłustego
Słodkie okruszkiłyżki kakao (16 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) rozpuszczonego* ½ puszki mleczka kokosowego (200 g) 3 jajka * olej kokosowy powinien być w stanie ciekłym, można podgrzać go przez chwilę w mikrofali lub kąpieli wodnej krem niecałe 2 łyżki oleju kokosowego (40 g) 2 kostki gorzkiej czekolady 90 % (8 g) 2 łyżki(...)przygotowania: 20 min + 15 min pieczenia Ilość: 10 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto dodajemy do jednej miski (czyli mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , kakao , proszek do pieczenia , sól , olej kokosowy , mleczko kokosowe , jajka ) i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Do foremek na muffinki dodajemy ciasto do 2/3 ich wysokości . Muffinki pieczemy przez 15 min w temperaturze
WegePrzepisDo słodkich wypieków można wykorzystać dowolne warzywa..ale jak dla mnie akurat to warzywo, czyli ogórek nie przypadł do smaku w cieście..ale postanowiłam wpis pokazać
Moje domowe kucharzeniebardzo wilgotne i delikatne w smaku. Choć wygląda jakby było niedopieczone jest w pełni jadalne oraz smaczne. Bez problemu można je wyciągnąć z formy i pokroić. Dyniowe ciasto czekoladowe powstało bez mąki, laktozy oraz dodatku białego cukru. A dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całość: 1168 kcal(...)blendujemy. Na koniec wsypujemy posiekane drobno orzeszki. Mieszamy. Tak przygotowaną masę przkładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut. Po wyciągnięciu pozostawiamy do wystudzenia. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy z czekoladą. Polewamy ciasto. Wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzeszkami. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez noc w lodówce
Health-Fit-Lifepieczmy około 50 minut. Po ostudzeniu przekładamy ją do wysokiego naczynia i blendujemy. Nadmiar dyni możemy spokojnie zamrozić. Przygotowanie wypełnienia tarty: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. W blenderze blendujemy wszystkie składniki na ciasto. Wlewamy do naszej wyłożonej kruchym ciastem formy i wstawiamy do piekarnika na 50 – 60 minut lub do czasu, aż patyczek wetknięty w środek naszego ciasta(...)trzeba się na chwilę powstrzymać, aby nie jeść ciepłego). Ciasto dyniowe dekorujemy mielonym cynamonem, ubitym mlekiem kokosowym lub tak jak ja to zrobiłem wierzch tarty posmarowałem nutellą (z awokado) i do ozdoby użyłem płatków różnych jadalnych kwiatków i listków mięty. Smacznego! Artykuł Ciasto dyniowe paleo, bez glutenu. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifemocniej kokosowe. Ale ta wersja też jest przepyszna - musicie koniecznie wypróbować! Składniki: kokosowa masa 2 szklanki płatków ryżowych 2 szklanki mleka* + 2 szklanki wody niepełna szklanka płatków kokosowych 2-3 łyżki oleju kokosowego 7-8 łyżek drobnego cukru pudru lub innego słodzidła spód ok 1,5 szklanki płatków pełnoziarnistych* (u mnie Sante Fit) 2 łyżki oleju kokosowego(...)Masa kokosowa. Płatki ryżowe wsypujemy do garnuszka i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody, zagotowujemy. Gdy płatki wchłoną częściowo wodę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Na tym etapie dodajemy również olej kokosowy i dosypujemy wiórki kokosowe, ponownie zagotowujemy. Pod koniec słodzimy i ponownie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Spód. Płatki pełnoziarniste drobno rozkruszamy, łączymy z roztopionym olejem kokosowym i odrobiną mąki
Kuchnia Ellieserową z dodatkiem mleka skondensowanego niesłodzonego i z budyniem kokosowym. Sernik wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Do tego nie jest bardzo pracochłonny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera z wiaderka 5 jaj 3/4szkl. cukru 100g masła 125ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 budyń bez cukru o smaku kokosowym 2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej szczypta soli ok. 15szt(...)drewnianą łyżką. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Wierzch posypałam rozdrobnionymi ciastkami kruchymi wymieszanymi ze zmielonymi orzechami laskowymi. Sernik piekłam godzinę w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia, blachę wysunęłam i obkroiłam brzegi ciasta, oddzielając je od ścian tortownicy. W ten sposób sernik nie zapadnie się na środku. Sernik pozostawiłam do przestygnięcia
Waniliowe Improwizacjepudru 120 g KASI dla wegan 2 garście wiórków kokosowych Do gorącej wody dodaję len i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki, razem z wymieszanym lnem z wodą, umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 7 mm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę
Słodki sentymentmasy czasem dodaje się wiórki kokosowe. Masa śmietanowa bardzo przypomina masę na sernik z tą różnicą, że zamiast twarogu używa się kwaśnej śmietany. Po upieczeniu smakuje również trochę sernikowo, ale jest delikatniejsza i całkiem biała (do masy nie dodaje się żółtek). Ciasto jest podzielne, dobrze się kroi i pysznie smakuje. Zachęcam do spróbowania:) Składniki: ciasto: 400g mąki 250g masła(...)łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka masa śmietanowa: 1000ml kwaśnej śmietany 18% (lub dobrego jogurtu greckiego) 3/4 szklanki cukru 4 białka (z dużych jaj) 1 op. dużego budyniu śmietankowego (lub 1 zwykły budyń + 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej) słoik wiśni w syropie (700ml) cukier puder do oprószenia Przygotować ciasto: mąkę, proszek i cukier puder
Obiad gotowy