Dzisiaj kolejny blogowy (i nie tylko ;)) Dzień Kota, więc nie mogło być inaczej i pojawia się tematyczny wpis z kocimi wypiekami. Tym razem postawiłam na kokosowe ciasteczka z mąką orkiszową w formie uroczych kociaków Foremki leżały w kuchni już kilka miesięcy, ale chyba właśnie nabrały mocy urzędowej, a Dzień Kota to dobra okazja na ich wypróbowanie Uprzedzając pytania – foremki zamówiłam na Aliexpress i przychodzą w dwóch wariantach, a każda składa się z dwóch oddzielnych części – do wykrawania...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...