chleb bez pieczenia (2 kromki): 15 g mąki kokosowej 10 g łupin babki jajowatej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie(...)lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki
Ola la LCHFchleb bez pieczenia (2 kromki): 15 g mąki kokosowej 10 g łupin babki jajowatej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie(...)lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki
Ola la LCHFWersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani gotowania! Taka tarta Snickers to pyszne połączenie kakaowego spodu z płatków owsianych i orzechów oraz aksamitnego kremu fistaszkowego. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 70 g daktyli bez pestek (około 10 sztuk) 1/2 szklanki(...)płatków owsianych górskich (można użyć bezglutenowych) 1/2 szklanki orzechów ziemnych 2 łyżki niesłodzonego kakao 1-2 łyżki wody pozostałej z namoczenia daktyli Nadzienie: stała część z 2 puszek mleka kokosowego schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę 1 szklanka gładkiego masła orzechowego 100% 4 łyżki płynnego oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) Do dekoracji: orzeszki ziemne
Lamarida.plklasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa i marakui. Dwa kęsy i jestem w tropikach:) Składniki: na ciasto kruche: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru 50 g kokosu dodatkowo: słoiczek dżemu ananas z marakują Stovit Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść, owinąć(...)godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie i wycinać koła (wycinałam foremką do babeczki, żeby brzegi były ładne). Układać na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 5 minut. W tym czasie białka ubić, następnie ubijając dosypywać cukier i kokos. Wyjąc ciastka, na połowę nałożyć bezę i wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadeserów. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (szklanki 250 ml od herbaty) 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki miodu gryczanego 2 opakowania cukru wanilinowego 1 opakowanie proszku do pieczenia opakowanie suszonej żurawiny woda - szklanka, półtorej, musicie sami powoli dolewać i wyczuć leistość ciasta, ma być nieco podobne do naleśnikowego, nie może być gęste ale i nie za bardzo lejące się(...)smażenia Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do głębszej miski, dodajemy wszystkie suche składniki (na razie oprócz suszonej żurawiny), dodajemy miód i mleczko oraz powoli wodę - mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta, bez grudek na koniec dodajemy suszoną żurawinę na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy na rumiano z obu stron, odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu oscypka kroimy w plastry, nakładamy
Zasmakuj KuchniOpinia męża: "Ostatnio pytałaś jakie ciasta lubię najbardziej...." zajada kęsa i mówi "no właśnie takie! " :) Składniki: BISZKOPT: 4 białka 2 żółtka (pozostałe żółtka można użyć do kruchych ciasteczek :) pół szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli 75 g maku 50 g wiórków kokosowych 50 g zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę
coolinarnyłyżeczka proszku do pieczenia -150 ml oleju -1 szklanka mleka roślinnego ( ja użyłam mleka ryżowego i kokosowego) -mrożone maliny, jagody -gruby cukier do udekorowania Do miski dodać obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem w 1/3 wysokości
Receptura smakuprzygotowania nadzienia. Usuwamy pestki. Kawałki dyni kładziemy skórką do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy na dolną półkę do piekarnika na nagrzanego na 200 stopni i pieczemy około 30 minut. . W czasie gdy dynia się piecze przygotowujemy ciasto na muffinki. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cynamon i pastę z kurkumy, ubijamy. Do ubitych jaj dodajemy przesianą(...)najmniej naruszyć strukturę ubitych jajek. Ciasto nakładamy do silikonowych foremek (do 3/4 wysokości, ponieważ trochę wyrosną). Wstawiamy do piekarnika na środkową półkę i pieczemy 15 minut. Musicie się tak zorganizować by muffinki były gotowe przed lub na równo z dynią, chodzi o to by nie otwierać piekarnika podczas ich pieczenia. Babeczki wyciągamy z foremek i zostawiamy do przestudzenia. Dyni
Szkrab Je Samcałość łyżką. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać jego powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawić w formie przez kilka minut, następnie uwolnić je z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego! Użyłam ciemnego karobu – stąd bardzo ciemny kolor ciasta; jeśli wolisz, by Twoje ciasto miało jaśniejszą(...)barwę użyj jasnego karobu – ten jest przy tym słodszy. Możesz do ciasta dodać 2 – 3 łyżki posiekanych orzechów, jeśli Twoja dieta nie wyklucza ich spożywania. Jeśli banany nie są wystarczająco mocno dojrzałe lub preferujesz słodsze wypieki – do ciasta dodaj łyżkę cukru kokosowego
Even Better FoodTo ciasto było absolutnym eksperymentem, nawet nie liczyłam na to, że wyjdzie. Okazało się, że jest nie tylko puszyste, ale też nie jest suche jak większość
Quinoa Raz!składników. Dodajemy wiórki kokosowe i otręby aby zagęścić masę i dokładnie mieszamy łyżką. Wylewamy do keksówki, lub innej, dowolnej formy, wstawiamy do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika. Ciasto piekłam ok. 40 minut, ale jak wszyscy wiemy czas pieczenia zależy od piekarnika... tak więc sprawdzamy patyczkiem i pieczemy do momentu aż po wbiciu w ciasto patyczek będzie suchy(...)każdemu będzie pasował jej na prawdę specyficzny smak (mi nie przypomina smaku czekolady). Idealnie natomiast komponuje się jako dodatek do ciast tego typu z udziałem kakao, jako polewa do naleśników, słodkich śniadań, owsianki. Jest w 100 % naturalna i bez dodatku cukru. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Symfonia Smakówmożemy sobie z nim poradzić i jest za suche wtedy odrobina smietany nam pomoże w zagnieceniu ciasta. Kiedy już ciasto jest gotowe wkładamy je na ok. 30 min do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie tortownice wykładamy papierem i smarujemy masłem. Ciasto należy rozwałkować i wyłozyc nim foremke tworząc dość wysokie ranty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C na około(...)dokładnie mieszamy. Porzeczki odrywamy od szypułek, płuczemy i odcedzamy na sitku. Dodajemy do masy bezowej i delikatnie mieszamy. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i wypełniamy je powstałą bezą. Na wierzchu posypujemy pozostałymi wiórkami. Wkłądamy do piekarnika na kolejne 20 min. i pieczemy w temp, 160C. Po upieczeniu możemy udekorować świeżymi porzeczkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.O to tort! Tort jakich mało, pyszny, wyjątkowy o smaku Pinacolady! Wyjątkowa okazja to i tort musiał być wyjątkowy, taki smakołyk dla ukochanego na urodziny ;-). Puszysty
SMYKWKUCHNIDobre ciasto wcale nie musi być bombą kaloryczną z dużą zawartością cukru czy tłuszczu. Ostatnio coraz więcej jest przepisów na pyszne i efektowne słodycze bez cukru, czy białej mąki. To jest niesamowite uczucie gdy puszcza się wodzę fantazji i tworzy się coś tak nieoczywistego. Z tego powodu zawsze lubiłam kulinarne eksperymenty. Ciągle żałuję, że czasu na takie działania(...)Białka ubijamy ze stewia na dość sztywną pianę. Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy je do ubitych białek. Energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki. Łączymy wszystko dokładnie. Gotowe ciasto przekładamy do formy wysmarowanej na dnie masłem. Uwaga - nie smarujemy boków tortownicy. Biszkopt pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni
Przysmaki Karolkiłyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie zmniejszamy płomień pod garnkiem jednocześnie mieszamy, by składniki się równo połączyły. Jeśli masa bezie jednolita i zacznie odchodzić od ścianek garnka(...)ognia i odstawiamy na 10 minut od czasu do czasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C. KREM: W 3/4 szklance
przepisy- Milkiłyżki oleju kokosowego -3 łyżki ciepłej wody Sernik -500g twarogu -400g jogurtu naturalnego -3 miarki odżywki białkowej Gymtec Labs o smaku jagodowym -2 duże garści czarnej porzeczki/jagód (mogą być mrożone) -erytrytol -5-6 łyżeczek żelatyny + 1/3 szkl. gorącej wody Dodatkowo -owoce typu maliny, borówki, porzeczki, truskawki itd. -galaretka bez cukru + erytrytol SPÓD(...)Płatki zmielić na mąkę i wymieszać z kakao. 2. Melasę, olej i wodę podgrzać do rozpuszczenia oleju. 3. Zagnieść suche składniki z mokrymi i wypełnić ciastem spód tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia). SERNIK 4.Twaróg, jogurt, odżywkę zmiksować w blenderze. 5. Do masy dodać połowę owoców oraz ksylitol i ponownie zmiksować. Teraz można spróbować czy masa jest wystarczająco słodka
Candy Pandaswiórkami kokosowymi i tartą czekoladą, – z dodatkiem kakao i tartej skórki z pomarańczy, – w wersji cytrynowej, – z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, – ze świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, śliwkami, tartymi jabłkami, – z owocami z puszki: ananasem, brzoskwiniami, – z mrożonymi owocami: malinami, czereśniami, wiśniami, porzeczkami, borówkami, – z suszonymi owocami, bakaliami, żurawiną, rodzynkami, – przełożone kremem, konfiturą, dżemem. Ciasto truskawkowe bez(...)miksera podaję posypane wiórkami, tartymi orzechami lub cukrem pudrem, dekoruję świeżymi truskawkami. Składniki: 2 szklanki przesianej mąki pszennej kilkanaście truskawek + kilka do dekoracji 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru 2 łyżki tartych orzechów włoskich 1 szklanka wody 2 jajka L ½ szklanki oleju rzepakowego szczypta soli opakowanie cukru waniliowego cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski przesiewam suche
Zasmakuj Kuchnijajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód: herbatniki z chałwą umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Łączymy z kakao i olejem kokosowym. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera(...)kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy go tak przez 15 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160C i pieczemy przez 50 -60 min. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy i wkładamy
Raj dla Podniebieniaczekoladzie. Formę wyłożyć papierem do pieczenia oraz herbatnikami. Na ciastka przelać ciepłą masę, a na jej wierzchu ułożyć kolejną ich warstwę. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem kawy i masła. Gotową polewą posmarować wierzch schłodzonego sernika oraz opcjonalnie całość obsypać wiórkami kokosowymi. (*) Jeśli lubicie świeżo paloną kawę(...)wyrazistym smaku to polecam przejrzeć ofertę na stronie www.brodasystem.pl - klik . Ja obowiązkowo kawę trzymam w szczelnie zamkniętych pojemnikach, więc może i Was zainteresują takie puszki - klik i klik . Bez problemu pomieszczą 500g kawy lub 1 kg cukru. Poza tym są naprawdę funkcjonalne i ładnie wyglądają. Zerknijcie również na inne pojemniki, które idealnie sprawdzą się w przechowywaniu produktów sypkich, hermetyczne
Di gotujemąki kokosowej 2 łyżeczki łupin babki plesznik 1 łyżeczka roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 - 2 łyżeczki erytrytolu Wykonanie: Jajka roztrzepać w miseczce widelcem lub "miotełką. Ja polecam miotełkę. Dodawać stopniowo pozostałe składniki stale mieszając. Sodę dodajemy na samym końcu. Masa powinna mieć gęstość typowego ciasta naleśnikowego. Wlewamy ciasto do opiekacza(...)smażymy gofry ok. 3 minut. Najlepiej sprawdzić stopień wysmażenia w trakcie i ewentualnie dopiec. Czas pieczenia zależy od macy opiekacza. Podawać z owocami lub bitą śmietaną :-) Smacznego
Marta próbujejeśli nie macie pomysłu to zapraszam do skorzystania mojego poniższego przepisu:) Dzisiaj jest to czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej. Szybkie bo bez pieczenia. Ponadto ciasto jest bezglutenowe (jeśli wykorzystamy kaszę jaglaną z prosa), bez białego cukru oraz laktozy - jeśli wykorzystamy mleko roślinne. Mimo, że nie zawiera czekolady ( nie licząc tej potrzebnej do polewy) jest bardzo czekoladowe(...)jaglanej - 2-3 łyżki kakao - 2-3 łyżki słodzika lub cukru - 2,5 szklanki wody lub mleka roślinnego/zwykłego Dodatkowo - 50 g gorzkiej czekolady - 1,5 łyżki oleju kokosowego - gotowy krem czekoladowy do dekoracji Wykonanie Spód Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao i chwilę blendujemy. Następnie wsypujemy płatki owsiane. Ponownie blendujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na tortownicę
Health-Fit-LifeJAGLANE BOUNTY (BEZ PIECZENIA) Nieco odchudzona wersja, zdrowsza wersja znanych nam batoników, ale tutaj w postaci ciasta, pysznego deseru, którym śmiało możemy delektować się przy kawce. Ciasto jest jak nazwa "mówi" z kaszy jaglanej. Jak już wszyscy wiemy kasza jest bardzo zdrowa i świetnie nadaje się nie tylko jako składnik do obiadu ale także deseru. Smak kokosa idealnie(...)kaszą i czekoladą. Idealne dla fit "człowieczków" :D w sumie dla wszystkich :) ~~SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 2 torebki ( 1 szklanka ) miód 3 łyżki lub inny słodki zamiennik wiórki kokosowe 15 łyżek mleko 1.5 % 2 i 1/2 szklanki jogurt naturalny 180 g. czekolada gorzka 100 g. herbatniki pełnoziarniste kilka sztuk ok. 10-11 szt. do wyłożenia formy wiórki kokosowe do posypania
Kuchnia PaulettesSkładniki: 2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu pół kostki masła 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie szczypta kurkumy Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Następnie dodajemy miękkie masło (o temperaturze pokojowej), olej kokosowy i miód. Zaczynamy wyrabiać ciasto i dopiero teraz możemy dodać śmietanę (w zależności
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemożna użyć herbatników (popularne petitki), otrzymamy sernik bez pieczenia. - Do masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji(...)święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka
mojewypiekiinietylkogorzkiej czekolady 20 g orzechów włoskich 20 g migdałów bez skórki 20 g suszonej żurawiny 20 g suszonej morwy 80 g płatków owsianych 120 g mąki kokosowej 120 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 130 g miękkiego masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia A jak to zrobić: Czekoladę i bakalie posiekać na drobne(...)jajko wszystko zmiksować na gładką masę. Wsypać mąkę i zmielone płatki owsiane, chwilę miksować do połączenia składników. Wsypać wszystkie pozostałe składniki i całość wymieszać najlepiej ręką. Z powstałego ciasta formować w dłoniach kulki, wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Ciastka piec 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kuchnia w opałachkolejne ciasto, które idealnie udaje sernik nie zawierając przy tym ani grama sera. Jest zbite, kremowe i taaaakie pyyyyszne! Kolejny dowód na to, że ciasta z jaglanki są po prostu najlepsze. Składniki: na spód: 200 g płatków jaglanych 100 g oleju kokosowego 100 g cukru trzcinowego 1 żółtko 1 banan Płatki jaglane łączymy w misce z olejemy kokosowym, cukrem trzcinowym(...)żółtkiem i bananem (zmiksowanym wcześniej na gładkie puree). Zagniatamy ciasto. Przed pieczeniem można jeszcze schłodzić w lodówce, ale nie ma takiej potrzeby, spód będzie po prostu bardziej kruchy. Ciastem wylepiamy formę o wymiarach (mniej więcej) 20 x 30 cm. Spód dziurkujemy widelcem. Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni C. na masę ,,serową
Kuchnia Elliedrobno pokrojonej gorzkiej czekolady 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu Sposób przygotowania: W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki prócz czekolady. Czekoladę drobno siekamy a następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i kładziemy do zamrażarki na 30 min. Po wyjęciu ciasta z zamrażarki rozwałkowujemy je. (Ja go nie rozwałkowywałam ponieważ(...)zepsuł mi się wałek i musiałam układać je rękami.) Wykładamy ciastka na papierze do pieczenia, pieczemy w temp. 175-180 stopni przez min. 15 minut (wszystko zależy od grubosci ciastek, najlepiej je obserwować aby się nie spaliły) Smacznego
madamekuchnia.wordpress.comCiasto świetne na Święta dla osoby, która się odchudza, chce coś urozmaicić lub prowadzi zdrowy tryb życia. Jest pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe - mimo, że bez czekolady. Na drugie śniadanie lub deser po obiedzie idealne. Ma niewiele kalorii, jest naturalnie słodkie dzięki stewii i bananowi. Składniki: 1 puszka fasoli (fasole należy dobrze opłukać(...)zimnej wodzie) 5 łyżek naturalnego kakao 20 g stewi (puder) 1 duży banan 2 jajka (białka, żółtka osobno) 60 g jogurtu naturalnego 3 łyżki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (może być bezglutenowy) Cynamon, przyprawa do piernika Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli. W osobnej miseczce zblenderować żółtka, fasolę, jogurt i banana. Dodać proszek, stewię oraz kakao
Czarnawisienkałyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie zmniejszamy płomień pod garnkiem jednocześnie mieszamy, by składniki się równo połączyły. Jeśli masa bezie jednolita i zacznie odchodzić od ścianek garnka(...)ognia i odstawiamy na 10 minut od czasu do czasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C. MASA: W 3/4 szklance
Camilla w kuchniNewellę, a na końcu dowolnie dosłodzić. Polecam spróbować - można jeść bez obaw, nawet będąc na diecie ;) Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą Składniki: 4 jajka 2 łyżki stewii lub ksylitolu 3 łyżki mąki gryczanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g Newelli naturalnej 4 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki stewii Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną(...)ubijać na wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam z silikonowej maty do makaroników, która pozwoliła na uzyskanie równej wielkości ciasteczek. Piec ok. 5-7 minut w temperaturze 180 stopni(najlepiej kontrolować
FitKotSkładniki: ciasto 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Powidła śliwkowe z czekoladą tutaj TUTAJ(...)Ciasto
w mojej kuchni