ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:172/352)

Korzenne ciastka z amarantusa i orzechów włoskich 198

kokosowy podgrzej i wlej do reszty składników. Dodaj syrop klonowy. Wszystko wymieszaj dokładnie i wyrób lekko jak ciasto. Powinna powstać gęsta i lepka masa, pozwalająca się formować. W razie potrzeby dosyp więcej amarantusa lub dolej oleju kokosowego. Z masy uformuj 16 kul wielkości orzecha włoskiego, a następnie spłaszcz je, formując ciastka. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz

Food Square
Bezglutenowe ciasteczka chałwowo-kokosowe (bez masła i jajek, vege) 254

łyżek pasty tahini 5 łyżek oleju kokosowego Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtaczania Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około

Di gotuje
Babka majonezowa 194

cukier, jaja, majonez, proszek do pieczenia) umieścić w misie (u mnie od miksera) i miksować mikserem przez 3 - 5 minut, aż cukier się rozpuści. Formę na babkę wysmarować tłuszczem. Do tak przygotowanej formy przelać ciasto na babkę. Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 50 minut. Babkę wyjąć(...)masy na babkę można dodać wiórki kokosowe lub płatki migdałowe lub; dodać do masy 1/4 szklanki mąki pszennej i wówczas można na jej wierzchu ułożyć kawałki jabłek i upiec na płaskiej blasze lub; do części ciasta można dodać kawę lub kakao i polać nią część ciasta bez dodatków, wyjdzie wówczas baba marmurkowa lub; 1/3 szklanki majonezu zastąpić 1 łyżką

Gospodyni Miejska
Czekoladowe ciasto owocowe 165

faktury. To jedno z tych ciast, którego kawałek można sobie przegryźć po śniadaniu, kawałek po obiedzie, bez wrażenia ciężkości, zarówno w ujęciu fizjologicznym, jak i psychicznym. Zdecydowanie jedno z najlepszych (i najprostszych) wegańskich ciast, które dotąd piekłam. Oto efekty.  Składniki: Ciasto (składniki na formę 23x23 cm): 3 szklanki sezonowych owoców (u mnie truskawki) 1 ¾ szklanki mleka sojowego(...)laski wanilii 2 1/3 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej ½ szklanki kakao (przesiane) 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego/wegańskiej margaryny Polewa: 150g ciemnej czekolady (min. 70%) 1 łyżka oleju kokosowego 2-3 łyżki płatków migdałowych do posypania Piekarnik rozgrzej do 175 °C, formę delikatnie natłuść i wyłóż papierem o pieczenia

Roślinna - blog wegański
Kokosowy pleśniak 428

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie łatwe i smaczne ciacho! Intensywnie kokosowe … delikatne … niesamowicie kruche … a wyglądem przypominające znanego wszystkim i

Ostra na Słodko
Buraczane babeczki korzenne z powidłami i karobem 169

karobu (użyłam jasnego) 75 g cukru kokosowego lub ksylitolu 50 g oleju kokosowego 80 ml mleka roślinnego 1 duże jajko / myślę, że babeczki udadzą się również w wersji wegańskiej z zamiennikiem w postaci siemienia lnianego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżka octu jabłkowego szczypta soli i przyprawy korzenne: 3 łyżeczki(...)kardamonu, mielonych goździków, po dużej szczypcie kurkumy, czarnego pieprzu, anyżu, gałki muszkatołowej szybkie „powidła” z suszonych śliwek: 120 g miękkich suszonych śliwek + 2 łyżki wody / ewentualnie gęste powidła śliwkowe bez białego cukru Olej roztopić. Buraki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W naczyniu połączyć wszystkie suche składniki – mąkę, karob, cukier, sól i przyprawy, sodę i proszek. Śliwki

Even Better Food
CIASTKA JAGLANE Z ORZECHAMI 226

Kolejna wersja uwielbianych przez nas ciasteczek. Idealne na zdrowe drugie śniadanie lub na podwieczorek. Ciastka są bezglutenowe, bez dodatku jajek, mogą być również bezmleczne gdy użyjemy margarynę bezmleczną i jogurt sojowy, moje były na masełku z ukwaszonej śmietany i jogurcie naturalnym, pychotka... :-) Ciasteczka zaraz po upieczeniu są bardzo kruche, należy uważać by się nie rozpadły, po 2 dniach(...)zagnieść energicznie kruche ciasto, ja wykorzystuję do tego hak miksera. Następnie dodać rozdrobnione orzechy i połączyć z ciastem. Z ciasta odrywać małe kawałki, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i rozdusić delikatnie dłońmi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (moje nie rosły, więc myślę iż dodatek sody jest zbędny, można je wówczas układać w niedużych odstępach) , rozdusić widelcem nadajac

Smaczne Zdrowe
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 107

kokosowych (1 szklanka) -50 g masła  masa: -500 g twarogu chudego 3-krotnie zmielonego lub gotowego sernikowego -200 g schłodzonej śmietanki kokosowej lub zwykłej  śmietanki 30% -2 opakowania galaretki np. cytrynowej (u mnie bez cukru) + 500 ml wody -dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Pod koniec rozpuszczania dosypujemy wiórki kokosowe(...)wstawiamy do lodówki. Po ok.godzinie posypujemy wierzch resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g  ze śmietanką 30% i twarogiem

zdrowo i aktywnie
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 215

kokosowych (1 szklanka) -50 g masła  masa: -500 g twarogu chudego 3-krotnie zmielonego lub gotowego sernikowego -200 g schłodzonej śmietanki kokosowej lub zwykłej  śmietanki 30% -2 opakowania galaretki np. cytrynowej (u mnie bez cukru) + 500 ml wody -dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Pod koniec rozpuszczania dosypujemy wiórki kokosowe(...)wstawiamy do lodówki. Po ok.godzinie posypujemy wierzch resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g  ze śmietanką 30% i twarogiem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bezglutenowy murzynek z dżemem 338

To jest moje ulubione ciasto.  Jadłam różne murzynki ale najbardziej lubię wersję z dżemem, szczególnie kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Składniki: 500 ml mąki bezglutenowej

Ze smakiem bez glutenu
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 415

To jeden z tych pomysłów, które przychodzą mi do głowy zupełnie nieplanowane i które smakują obłędnie ( a zresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D

Ostra na Słodko
Tarta owsiana z jaglanym budyniem i malinami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 144

Przed Państwem nasza pierwsza w życiu tarta! Ten przepis miał być tylko dla nas, jednak stwierdziłyśmy, że wyszła urocza i prosta w przygotowaniu, dlatego przedstawiamy ją

Candy Pandas
Dietetyczna szarlotka bez mąki, cukru i jajek! 322

powtarzalny smak. Postanowiłam ją przygotować w wersji dietetycznej. Mamy lato, każda z nas dba o sylwetkę i raczej stara się unikać dodatkowy kcal. Dlatego to ciasto jest bez mąki, bez cukru i bez jajek! I w dodatku robi się je błyskawicznie! Ma za to dużo cynamonu, który uwielbiam łączyć z jabłkiem! Idealne ciacho dla dzieci, pyszne podawane(...)cynamon, stewia, kasza manna i tak do skończenia się składników. Samą górę obsyp mocno cynamonem i polej resztą oleju kokosowego (ewent. masłem). Całość wstawiamy do piekarnika na 35 minut temp. 190 stopni C. Grzanie dół + termoobieg. Po wyjęciu z pieca ciasto odstaw na godzinę, dopiero wyjmij z formy, będzie jeszcze ciepłe i takie już można jeść. Można też poczekać

SMYKWKUCHNI
Tort "Kokosowy bukiet". 124

łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek likieru kokosowego 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 g wiórków kokosowych III. Bezy (Pavlova): 5 białek szczypta soli 300 g cukru IV. Poncz: 30 ml gorącej wody 7 łyżek likieru kokosowego 1 łyżka cukru V. Dodatkowo: konfitura różana wiórki kokosowe kwiatuszki i serduszka(...)jednej dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Z 5 białek i szczypty soli ubijamy pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy masa będzie biała i lśniąca umieszczamy ją w rękawie cukierniczym.  Na papierze do pieczenia wyciskamy niewielkie, okrągłe bezy.  Temp. zmniejszamy do 150°C i wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy 30 minut. Następnie

DominikaDolci
Sernik - delikatny, puszysty, z kokosową nutą... 348

ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru wiórki kokosowe

dobra gospodyni dom wesołym czyni