tabliczka) 3 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych 150 g – 200 g świeżych malin dodatkowo: cukier puder po posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Kruche ciasto: Ze wszystkich składników zagniatamy jednolite ciasto. Możemy to zrobić ręcznie lub błyskawicznie w malakserze. Władamy na 15-20 minut do lodówki. Ciastem wylepiamy formę na tartę o średnicy(...)najlepiej rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia) i chowamy na kolejne 15 minut do lodówki. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180°C z termoobiegiem (lub 190°C bez termoobiegu). Na ciasto nakładamy folię aluminiową tak, aby ściśle przylegała do ciasta (także na brzegach) i wsypujemy obciążenie np. suchą fasolę, soczewicę, groch lub ryż. Jeśli nie mamy
Poezja smakumąką ryżową i kokosową - bez glutenu i ze zdrowym mleczkiem kokosowym. Ciasto będzie zbite i najlepiej będzie smakowało na ciepło! To zupełnie inny wymiar smaku w porównaniu do mąki pszennej. Bardzo delikatne w smaku z mleczno - kokosową nutą! Połącz przyjemne z pożytecznym i już dziś skosztuj śnieżnego ciasta o prozdrowotnych właściwościach. Polecam na podwieczorek! Na blaszkę 28x24 Czas(...)przygotowania: około godzina Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki ryżowej 2/3 szklanki mąki kokosowej 3 jaja EKO M 1 1/4 cukru bądź ksylitolu 400ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 3,2 % tł Olej kokosowy do wysmarowania blaszki Przygotowanie: 1/ Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. 2/ Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia
Kuchnia PROzdrowotnaCiasto* z kaszy jaglanej, daktyli i masła orzechowego wygląda piękne, a jest smaczne i zdrowe I w dodatku bez pieczenia! Może nie jest aż tak szybkie w wykonaniu jak choco slice , bo jednak trzeba ugotować kaszę i namoczyć daktyle. No ale bez przesady, to nie jest znowu tak dużo dodatkowej pracy, a smak jest tego wart(...)diecie, które może prowadzić do choroby nowotworowej. Czyli kasza jaglana to samo zdrowie! Składniki (tortownica 24 cm średnicy): Spód: 12 daktyli 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki niesłodzonego masła orzechowego Masa: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 3 szklanki mleka roślinnego syrop z agawy lub inny słodzik (do smaku) Wierzch: 1 szklanka daktyli 4 łyżki masła orzechowego
Lamarida.plszklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania) 500 g mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych tortownic(...)wlewamy do form wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką. Na środku każdego robimy małe wgłębienie łyżką, aby ciasto nie miało „czuba”. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170°C bez termoobiegu / 160°C z termoobiegiem) i pieczemy przez około 35-45 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Ciasta mogą odrobinę opaść – ważne, aby nie miały
Poezja smakuRafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego
Ostra na SłodkoRafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego
Ostra na SłodkoCiasto parzone (składniki na jeden blat, zrobić dwa) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka Krem „Bueno” -600ml mleka kokosowego* -40g budyń czekoladowy -40g skrobi ziemniaczanej -170-200g ksylitolu -300g pasty z orzechów laskowych Nutura -ok 6 łyżek śmietany kokosowej** -szczypta(...)miksowałyśmy ciasto normalnie mikserem). 5. Ciasto wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut. Ma być bardzo zarumienione. Należy upiec dwa takie blaty ciasta. KREM „BUENO” 7. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagrzać w garnku. 8. 200ml mleka kokosowego, budyń
Candy Pandaskrem: jogurt grecki/ serek/ śmietanka kokosowa (do ozdoby) PANDKI Jajko w całość ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie róg i obrysować kontury. Wstawić pandki na 2 minuty do piekarnika i piec w 150’C. kliknij aby powiększyć(...)Następnie dodawać po łyżce oleju i również miksować ale na najniższych obrotach. Obie mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Wlać ciasto na upieczone pandki i piec przez około 15-20 minut w temperaturze 160’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka
Candy Pandasbananowym. Składniki: - 1,2 kg twarogu ( polecam domowy ) - 8 jaj - skórka starta z cytryny - 1 laska wanilii - 3 bydynie bez cukru o smaku bananowym (po 40 g każdy – łącznie 120 g) - ¾ łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - olej kokosowy Dodatkowo: - cukier puder, stewia lub ksylitol - miód lub nektar z agawy Twaróg rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem (mają(...)cukier). Z wyparzonej cytryny do twarogu ścieramy skórkę, wsypujemy proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników. Z białek i szczypty soli ubijamy na sztywno pianę. Dodajemy ją porcjami do twarogu i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowyni kładziemy porcje ciasta. Smażymy na „średnim ogniu” na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem
mojewypiekiinietylkoNAJSZYBSZY, NAJZDROWSZY CHLEB NA ŚWIECIE SKŁADNIKI: 2 żółtka 6 białek 2 duże łyżki mąki kokosowej duża szczypta soli 1/3 łyżeczki sody czarnuszka do posypania Białka ubić
harrisaAlternatywa dla najlepszego ciasta marchewkowego - ciasto z cukinii. Jest delikatne w smaku, nie za słodkie, wilgotne i możecie je przygotować z różnymi dodatkami - żurawina, rodzynki
CookYourselfgrain” Nancy Cain, tworzenie bezglutenowych wypieków jest dla mnie wręcz przyjemnością. Dzięki niej zaczynam powoli rozumieć technikę bezglutenowego pieczenia i planuję niebawem jakiś post na ten temat, żebyście i Wy mogli kucharzyć bez glutenu i bez gumy ksantanowej (kiedyś niestety myślałam, że jest ona konieczna ). Mój dzisiejszy chlebek wygląda na bardzo skomplikowany, ale wcale taki(...)Składniki 250g mąki z tapioki 200g mąki gryczanej, najlepiej jasnej 1 łyżeczka soli 375ml (1 i 1/2 szklanki) mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego lub innego (użyłam oleju kokosowego i odrobiny klarowanego masła) 1 łyżka drożdży instant w proszku 1 łyżeczka agawy/cukru (w wersji niewegańskiej miodu) 1/3 szklanki ciepłej wody 3/4 szklanki puree ze słodkiego ziemniaka
Fill The Bowl, jest proste do przygotowania, a do tego super pyszne. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na słodkości, tym razem Poziomkowy sernik na zimno z orzechów nerkowca . Nie zawiera glutenu, bez pieczenia, paleo. Dobór sezonowych owoców do naszego sernika pozostawiam Wam. Truskawki powoli się kończą, ale pojawiają się jagody, są też dostępne maliny. Każdy znajdzie swój ulubiony smak(...)mleka migdałowego albo kokosowego szczypta soli laska wanili ½ szklanki jagód ½ szklanki malin ½ szklanki poziomek Przygotowanie: Spód ciasta: Orzechy laskowe skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika na około 8-10 minut w 180 stopniach. Mieszając podczas pieczenia kilkakrotnie. Potem wszystko wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą masę. Układamy cienką warstwę na wyłożonej papierem formie do ciasta (19cmx19cm) lub keksówce
PaleoLife