ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:181/352)

Chatka Baby Jagi – Prosty sernik bez pieczenia 170

Chatka Baby Jagi – Zapraszam na pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu sernik bez pieczenia. Jest bardzo smaczny, wilgotny, nie za słodki, ładnie wygląda. Zamiast jasnych herbatników można użyć kakaowych i dać dowolną galaretkę. Pamiętajmy tylko, aby ser miał temperaturę pokojową jak masło. Bardzo polecam! (inspiracja ze strony przyślij przepis ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube(...)sernik bez pieczenia Składniki: Galaretka: 1 galaretka w proszku (użyłam malinowej, można użyć galaretki w innym smaku) 300ml gorącej wody Masa serowa – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 150g masła w temperaturze pokojowej 700g zmielonego twarogu jak na sernik, można użyć sera z wiaderka 90g cukru pudru 1-2 łyżeczki cukru z wanilią 3 łyżki kakao bez

Mała Cukierenka
Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów oraz "Ballada o ciotce Matyldzie" 207

Przy okazji swojej strączkowej akcji postanowiłam upiec ciasto z fasoli, które przypominali różni blogerzy. Do tej pory - za radą Karola Okrasy - puszkowaną fasolę wykorzystywałam do kotletów

Weekendy w domu i ogrodzie
PIERNICZKI LCHF (keto, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 230

wymieszać. Rozpuszczony olej kokosowy oraz 3 całe jajka dodać do suchych składników i wyrobić ciasto rękami. Opcjonalnie dodać wody jeśli ciasto jest zbyt suche lub mąki jeśli zbyt mokre. Ciasto umieścić w folii i umieścić na godzinę w lodówce lub zamrażarce tak aby stwardniało. Stolnicę lub blat wyłożyć folią lub papierem do pieczenia. Wyłożyć schłodzone ciasto i przykryć również(...)folią lub papierem aby rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5 cm. Ciasto nie może być zbyt cienkie gdyż jest bardzo delikatne. Foremki wybrałam o niezbyt skomplikowanych kształtach aby łatwo było je wyciąć. Wycięte pierniczki wyłożyć na blachę wyłożoną papierem. U mnie sprawdziło się pozostawanie ciasta w foremce podczas wycinania i przenoszenie pierniczka bezpośrednio z foremki na blaszkę gdzie lekko

Ola la LCHF
Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem 81

Super wilgotne, super kruche, super smaczne Ciasto kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem jest delikatne i nie za słodkie. Świetne połączenie smaków, które koniecznie trzeba

Słodki sentyment
Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem 101

Super wilgotne, super kruche, super smaczne Ciasto kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem jest delikatne i nie za słodkie. Świetne połączenie smaków, które koniecznie trzeba

Słodki sentyment
Gryczany chlebek bananowy z żurawiną 137

Nowy tydzień, nowe plany i marzenia. Niestety poniedziałkowy poranek nie rozpoczął się zbyt dobrze. Co prawda ciężko powiedzieć, że się nie wyspałam (spałam przeszło 8 godzin

365 dni dookoła kuchni
Babka mocno czekoladowa 135

mąki. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Wlewamy masę. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 35-40 minut, do suchego patyczka. Po tym czasie zostawiamy do ostygnięcia i dopiero wtedy wyciągamy z formy. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą: 50 g gorzkiej czekolady 150 g mleka kokosowego (stała część) 2 łyżki słodziwa(...)Czekoladę łamiemy, podgrzewamy w garnuszku razem z mlekiem kokosowym i słodziwem. Dodajemy kakao i mieszamy dokładnie, aby nie pozostały grudki. Zdejmujemy garnuszek z kuchenki, dodajemy żółtko, mieszamy i ponownie podgrzewamy. Mieszamy do czasu, aż polewa będzie błyszcząca i gęsta. Polewamy nią ciasto. 12 porcji po ok. 240 kcal każda (bez polewy, z masłem orzechowym i czekoladą

Kucharzyca
FRANCUSKIE RURKI Z KAKI W CZEKOLADZIE 190

jabłkiem, gruszką, nektarynką czy innymi twardymi owocami. Taki deser możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, gdy najdzie nas ochota na słodkie. Idealny również dla dzieci, które uwielbiają słodycze. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego Olejowe Smaki Wykonanie: Kaki myjemy, osuszamy, obieramy ze skóry, odcinamy górną część razem z liśćmi(...)słupki. Powinno nam w sumie wyjść około 14-16 kawałków. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski o grubości około 1-1,5 cm. Każdy kawałek kaki owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi w przypadku rurek z kremem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki pikowane z mąką kokosową 138

masła/margaryny 60g cukru 1 jajko (duże lub 2 małe) 2 łyżki mleka  60g maki pszennej 40g mąki kokosowej kilka kropel aromatu śmietankowego/waniliowego/kokosowego Dekoracja: masa cukrowa (biała) perełki cukrowe (srebrne) Mąkę pszenną i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem - na puszystą masę. Ciągle mieszając - dodać jajko i wlać mleko. Suche składniki(...)połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z kilkoma kroplami dowolnego aromatu. (Miksować do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować dekoracje z masy cukrowej. Masę cukrową cienko

Di gotuje
Karmelowe tartaletki na surowym spodzie z gryki 100

szary dzień w przygotowaniach małych, rozkosznych tartaletek. Nie jestem fanką niepalonej kaszy gryczanej ani lepkości, jaką dysponuje po ugotowaniu, jednak zaintrygował mnie szalenie pomysł na wykorzystanie jej w podstawie 'ciasta'. Kruszone, surowe ziarna kaszy w połączeniu z daktylami i płatkami owsianymi stają się przyjemną teksturą i wygodnymi ramionami dla karmelowego budyniu i ostatnich mrożonych owoców lata, których teraz w zamrażarce(...)Delikatnie lepka, słodka, z karmelowym posmakiem i kokosowym aromatem gdzieś daleko w tle jest uniwersalna i naprawdę pyszna! Do tego kremowy budyń z karmelem, rzut świeżych albo mrożonych owoców i maleńka szczypta soli dla pełnej równowagi ♥ To chyba jedna z najzdrowszych słodkości, jakie zrobiłam i tak niesamowicie wspaniała i niewymagająca pieczenia. Taka karmelowa tartaletka jest pyszna, piękna, prosta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasteczka bananowo owsiane 124

Jeśli kupiliście za dużo bananów i powoli tracą już swój apetyczny wygląd zróbcie z nich szybkie, proste i do tego przepyszne ciasteczka, które będziecie mogli legalnie

Cynamonowe szczęście
CIASTO MARCHEWKOWE (Bez glutenu, wegańskie) 171

Nie zawsze zdrowe "słodkie" musi być niesmaczne , a stereotyp ten na pewno łamie poniższy przepis . Ciasto jest pyszne, wystarczająco słodkie ( pomimo braku cukru ) i wilgotne w

Marcepanowa kuchnia
CIASTECZKA MAŚLANO-SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 191

Składniki – ciasteczka maślano-serowe: 200g mąki kokosowej 200g masła 200g twarogu tłustego opcjonalnie odrobina wanilii burbońskiej lub ziarenka z 1 laski wanilii   Mąkę odważyć i przesiać do miski. Dodać opcjonalnie wanilię i wymieszać z mąką. Miękkie masło posiekać w drobne kawałki i dodać do miski. Dołożyć twaróg i zagnieść ciasto. Ciasto umieścić w woreczku foliowym lub folii spożywczej(...)minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć formy silikonowej. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i formować z niego małe kuleczki. Każdą kuleczkę układać na blaszce i lekko spłaszczać dłonią aby powstały ciasteczka. Nie powinny być zbyt płaskie bo szybko się spalą, ale nie mogą też być zbyt grube. Ciasteczka piec w temperaturze 180 ° C przez

Ola la LCHF
Najlepsze wegańskie jagodzianki 162

musisz wypróbować tego lata. Tak to ten przepis Testowałam już wiele pomysłów na wegańskie ciasto drożdżowe, ale ten najlepiej pasuje do jagodzianek Nie wiem, czy istnieją osoby, które nie lubią jagodzianek, ale dla mnie to obowiązkowy wypiek każdych wakacji. Pamiętam, że gdy byłam w podstawówce pieczenie jagodzianek zaczynało się od zbierania jagód Potem było przebieranie i cały proces wypieku(...)ciasto drożdżowe wyrosło idealnie Gdy byłam dzieckiem wydawało mi się to bez sensu, ale dziś wiem, że ten cały rytuał wokół ciasta drożdżowego miał sens. Sprawiał nie tylko, że ciasto lepiej wyrastało, ale powodował, że był to wypiek wyjątkowy, otoczony szacunkiem Dziś przygotowanie ciasta drożdżowego wygląda u mnie trochę inaczej, ale nadal bardzo lubię je jeść i piec

365 dni dookoła kuchni