ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:190/352)

Ciastka z fasoli, mocno czekoladowe (keto, low carb, wegańskie) 106

łyżeczka proszku do pieczenia łyżka siemienia lnianego (13 g)     opcjonalnie szczypta cynamonu orzechy , wiórki kokosowe , gorzka czekolada na wierzch ciastek *jeśli nie zależy wam na niskiej ilości węglowodanów możecie dodać również: ksylitol, stewię, syrop klonowy, syrop daktylowy, a nawet cukier (równowartość około 50 g cukru) Czas przygotowania : 30 minut + 20 minut pieczenia Ilość : około 12 dużych(...)papierem do pieczenia, rozsmarowując ją by uformować szerokie i płaskie ciastka . Zachowaj odstępy około 2-3 cm , ciastka lekko urosną. Opcjonalnie dodaj na wierzch orzechy , wiórki kokosowe lub czekoladę . Ciastka pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut (u mnie górna grzałka plus termoobieg). Upieczone i ostudzone ciastka lepiej przechowywać w lodówce Źródło inspiracji Wartości odżywcze w całości

WegePrzepis
KUCHENNA APTEKA #43 - KASZA MANNA 128

Kasza manna zwana grysikiem to drobno zmielone ziarna pszenicy, które są produktem ubocznym podczas przemiału pszenicy na mąkę. W smaku jest lekko słodkawa i delikatna, a

Kuchnia MagdaLeny
Wegański sernik z nerkowców 85

Sernik z nerkowców to ciasto bez pieczenia, które zaskakuje smakiem. Mimo, że w składzie nie ma sera, to jednak smakuje prawie jak sernik Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na pyszne, świąteczne ciasto, które jest odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej. Wegański sernik to rodzaj ciasta na zimno, którego głównym elementem jest masa podobna do tradycyjnej masy sernikowej(...)sernik z tofu . W tym wpisie przygotowałam dla Was przepis na jedną z moich ulubionych wersji wegańskiego sernika na zimno – z masą z orzechów nerkowca , z dodatkiem mleka kokosowego. To smak podstawowy, który można wzbogacić w miarę potrzeb o świeże owoce – wówczas uzyskamy sernik smakowy, np truskawkowy czy malinowy. Gdy do masy dorzucimy wiórki kokosowe, uzyskamy wegański sernik

Wiszniówka
Cukinia, orzechy, żytnia mąka…będzie ciasto! 104

Olej kokosowy rozpuszcza się już przy 24ºC wystarczy więc, że go wstawisz do ciepłej wody aby się rozpuścił. Zetrzyj cukinię na tarce o dużych oczkach i dodaj do mokrych składników. Wsyp cukier, dodaj szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Przełóż mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj. Przygotuj foremkę o rozmiarach 12cm x 28 cm. Arkusz papieru do pieczenia zwilż(...)brzegi formy. Wyłóż masę do formy, wyrównaj powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika piecz przez 40 – 45 minut. Patyczek powinien być suchy. Wyjmij upieczone ciasto i odstaw do całkowitego ostudzenia. Przygotuj kąpiel wodną. Ja mam do tego celu specjalny durszlak bez dziur . Stawiam go bez problemu na garnku z wrzącą wodą i w ten sposób rozpuszczam czekoladę

codojedzenia
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 103

Dawno nie robiłam żadnego rankingu, więc stwierdziłam, że dzisiaj przygotuje dla Was zestawienie 5 najczęściej odwiedzanych przepisów i wypróbowanych już przez wiele osób. Z racji, że

zdrowo i aktywnie
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 113

Dawno nie robiłam żadnego rankingu, więc stwierdziłam, że dzisiaj przygotuje dla Was zestawienie 5 najczęściej odwiedzanych przepisów i wypróbowanych już przez wiele osób. Z racji, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
Konopna straciatella na karobowym spodzie - keto, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu 178

miksujemy . Dodajemy pozostałe składniki, chwilę miksujemy na małych obrotach. Ciasto wlewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostudzenia. Przygotowanie masy : Nasiona konopi moczymy przez noc. Wodę wylewamy.  Konopie, kokos, mleko kokosowe, płynny olej kokosowy i wodę blendujemy. Żelatyne zalewamy kilkoma łyżkami wody o temperaturze(...)kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami lub jeżynami. Można na górę posypać karobem i ułożyć owoce. Wartości odżywcze dla porcji 150g bez owoców na górze : Kcal 358 W4g/B9,1g/T33

Szkrab Je Sam
Ciastka owsiane bez cukru 172

sięgam po kolejne ciastko bez wyrzutów sumienia. Są lekko chrupiące, szczególnie na brzegach, słodkie w sam raz i bardzo smakowite:) Składniki (na ok 25 sztuk): 150g płatków owsianych 70g mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju kokosowego 5 dużych daktyli (dałam świeże) 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka maku(...)żeby olej się rozpuścił. Do oleju dodać jajko, roztrzepać widelcem. Mąkę, płatki, proszek i przyprawę wyspać do miski, wymieszać. Wlać płynne składniki, dodać bakalie, wymieszać. Zwilżonymi dłońmi nabierać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formować kulki, następnie spłaszczać. Ciastka układać na blasze w niewielkich odstępach. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15 minut w temp. 170stC aż się staną złociste

Obiad gotowy
Ciasto jaglane z owocami leśnymi 176

gdyby tak zrobić ciasto bez mąki i jajek ? Ostatnio przyszedł mi właśnie taki pomysł, co poskutkowało pojawieniem się ciasta jaglanego z owocami i wiórkami kokosowymi :) Składniki: - 1,5 szklanki kaszy jaglanej - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka roślinnego - 1,5 szklanki wody - 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 1 jabłko - maliny mrożone - jagody mrożone(...)miski wsypuję suchą kaszę jaglaną, cukier, wiórki kokosowe, następnie wlewam mleko, wodę i olej kokosowy.  Wszystkie składniki mieszam. Jabłko obieram ze skórki i kroję w kostkę. Zawartość miski przelewam do tortownicy (u mnie porcelanowa forma na tartę- 29 cm). Następnie ciasto posypuję po górze jabłkami, wiśniami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto piekę w temp. 180 st. C przez 50 minut

Receptura smaku
Kakaowy tofurnik z malinową żelką - serniczek z tofu (wegański) 197

ciast o średnicy 12cm, lecz spokojnie wykonacie je w dużej formie np. o średnicy 21cm. Wychodzi ok. 12 porcji. Składniki na spód: - 100g nerkowców (namoczonych w wodzie co najmniej 1h wcześniej) - ok. 50g daktyli suszonych drylowanych (8-10 sztuk, namoczonych w wodzie co najmniej 1h wcześniej) - 1 łyżka nasion chia - 2 łyżeczki kakao bez cukru - 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)uzyskania zwartej masy. Jeżeli mamy formę z odpinanym dnem to dno przykrywamy folią i zamykamy, jeśli nie to umieszczamy folię w formie tak, jakbyśmy posługiwali się papierem do pieczenia. Masą staramy się wykleić równy spód, umieszczamy w lodówce. Składniki na masę: - 400ml mleczka kokosowego (puszka) - 200g tofu naturalnego - 50g malin (można pominąć) - sok z 1 cytryny (dodajcie mniej, jeżeli

Be Fit Be Strong
Kokosowy sernik jaglany z ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 242

również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK . 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 3 szklanki mleka  1/2 szklanki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki soku z cytryny 1. Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w ciepłej wodzie. Zalewamy mlekiem, dodajemy cukier, wiórki kokosowe i gotujemy do miękkości przez(...)Kaszę studzimy. 2. Do wystudzonej kaszy dodajemy cukier, sok z cytryny i stałą (białą) część mleczka kokosowego. Całość mieszamy i blendujemy. Sprawdzamy czy jest dla nas wystarczająco słodkie, ewentualnie dodajemy cukru. 3. Na natłuszczoną i obsypaną wiórkami tortownicę 21cm wykładamy ciasto i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce

Szefowa kuchni
Ciasto czekoladowo-bananowe 144

Zachęcam do przygotowania ciasta, które ma nieco inną strukturę niż tradycyjny biszkopt czy babka. Poniższe ciasto jest miękkie i ma lekko musową konsystencję. Do jego przygotowania

Ugotować
Sernik z rosą – przepis babci :) 101

bezy użyj: 6 szt białek średniej wielkości 200 g cukru 1 szt starta skórka z cytryny Użyj białek , które pozostały Ci z produkcji ciasta kruchego i masy sernikowej. Najlepszym cukrem do ubijania bezy jest cukier drobny. Opcjonalnie do bezy możesz dodać startą skórkę z cytryny , lub łyżeczkę kawy rozpuszczalnej drobno-mielonej, lub łyżkę kakao . Co mogę zastąpić? Niestety, beza jest(...)ciasta, które się wylewa na kruchy spód – tak jest baaaardzo rzadkie. Co do ubijania bezy to na temat jej prawidłowego ubicia, rozpisywałam się już tutaj . Ważnym jest, aby piana pokrywała sernik bardzo szczelnie . To znaczy musi, każde wolne miejsce bez bezy spowoduje, że tłuszcz z sernika będzie uciekał w to miejsce zamiast wsiąkać w naszą bezę. Pieczemy

SmartBake.pl
Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) 154

ludzie co ich niy ciyrpiōm, sōm take co sie zarozki 11 na nie ciepnōm 12 i sōm take jak moja Kobiyta, kero 13 kōłkōsraszpli niy je, ale mlyko kokosowe i te biołe wybrane prosto ze ôtwartego ôrzecha to już ja… ludzie sōm roztomajte 14 Joł żech tyn syrnik robiōł ze wiśniami kandyzowanymi, ale jak tera na zygrōdce 15 sōm(...)rajn na 50 minut- dejcie pozōr 34 , bo niyftore 35 piece lubiōm przipołlać 36 . Bez tyn czas ubijcie biōłka ze cukrym na sztywnoł piana (dejcie dō nich tyż ździebko soli), na kōniec wciepcie rajn kōłkōsraszple. Jak syrnik bydzie upieczōny, to wyłōżcie ta piana na wiyrch i wrojście do pieca na 15 minut. Jak już piana sie fajnie przibrōnołci

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania