ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:189/352)

Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 161

sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :)   Naleśnik: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej wersji(...)mikrofali). Wyjąć i wystudzić.  Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego 3 łyżki wiórków kokosowych miód,stevia do smaku   Składniki dokładnie wymieszać. Posmarować naleśnika i zawinąć. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto makowe z masą kokosową 138

całe ciasto. Wylewamy na foremkę około 25x 30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160'C przez około 40 min. Przygotowujemy krem kokosowy: Mąkę, żółtko i wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka. 2 pozostałe szklanki mleka podgrzewamy a następnie na gotujące się mleko wlewamy masę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje, pilnując aby się nie przypaliło, następnie masę studzimy(...)razem z masą przestudzoną masą kokosową miksujemy. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty lub trzy. Na pierwszy blat wykładamy większą część masy (zostawiając tylko trochę do posmarowania wierzchu), następnie przykrywamy drugim plackiem. Całość ozdabiamy pozostawioną częścią masy. Dekorujemy wedle uznania  np płatkami migdałowymi, prażonym kokosem ale nie jest to niezbędne, gdyż nawet bez dodatków ciasto prezentuje się ciekawie

Tagebuch po polsku
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kokosową kruszonką 116

mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru Kruszonka 20 dag masła 20 dag cukru 10 dag maki 10 dag wiórków kokosowych olejek śmietankowy do smaku Dodatkowo  truskawki świeże lub mrożone Sposób Margarynę rozpuścić, drożdże rozetrzeć w lekko podgrzanym mleku, połączyć z pozostałymi składnikami ciasta, wyrabiać rękoma do czasu, aż produkty się połączą. Gotowe ciasto odstawić do wyrośnięcia(...)połączyć wszystkie składniki w misce. Kruszonka z wiórkami kokosowymi będzie dość lepka (przykleja się do rąk) ale to jej naturalna cecha. Dużą blachę z piekarnika natłuścić, rozłożyc na niej ciasto, na ciasto wyłożyć owoce, na nie  kruszonkę  (ponieważ klei się do rąk, posypać się nie da, trzeba kawałkami poukładać). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kuchenne aromaty
Chrupiące kieszonki z ananasem w waniliowym sosie chili 165

kawałkami chili, a całość posypana pistacjami. Postanowiłam nieznacznie przekształcić przepis tak, aby był wegański. Efekt wyszedł nieziemski! Ciasto filo przypomina ciasto francuskie, jednak jest nieco cieńsze i delikatniejsze. Bez problemu odnajdziesz je w chłodniach większości supermarketów. Co do sosu, nawet jeśli ostre smaki Ci nie odpowiadają, nie bój się chili. Słodki smak sosu sprawia, że ostry smak papryczki jest(...)Składniki: 4 plastry świeżego ananasa (5-7 mm grubości) 3 łyżki oleju kokosowego 4 plastry ciasta filo cukier puder do posypania 1 laska wanilii  5 łyżek syropu klonowego 1 papryczka chili 4 łyżki posiekanych orzechów pistacjowych Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na patelni rozgrzej płaską łyżeczkę oleju kokosowego. Plastry ananasa smaż na złotobrązowy

Roślinna - blog wegański
Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym 326

masłem orzechowym, olejem kokosowym i mąką pełnoziarnistą. Bez cukru, bo słodki smak zawdzięczają bananom i miodowi. Jeśli jesteś na diecie, to możesz bez większych wyrzutów sumienia spałaszować taką muffinkę. Wiecie, co jeszcze fajne jest w tych babeczkach? Nie smakują jak styropian, co niekiedy zdarza się dietetycznym słodyczom i długo pozostają wilgotne. Do wszystkich ciast z bananami polecam(...)masłem orzechowym Składniki Składniki suche 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki mokre 2 duże dojrzałe banany 3 czubate łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego (można wcześniej rozpuścić) 1 jajko kilka kropel aromatu waniliowego 3 czubate łyżki masła orzechowego 1/2 szkl. mleka Sposób

Mieszam w Garnku
Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 321

robi się tak: - 2 szklanki mąki pszennej (można użyć pełnoziarnistej ale ciasto będzie ciemniejsze i nie wyrośnie zbyt wysoko, do tortów najlepsza jest jednak najzwyklejsza mąka tortowa) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka cukru (ja daję zawsze max 3/4 szklanki) (można użyć brązowego, z jego powodu ciasto też wyjdzie ciemniejsze ale inaczej, niż od mąki, bardziej karmelowo, czasem(...)trzecia część kremu zostaje do posmarowania innego ciasta albo naleśników na śniadanie (naleśnik przesmarowany kremem i nafaszerowany owocami, dobre). Można zrobić od razu mniej kremu ale mnie nie chciało się kombinować z proporcjami. Korzyść z takiej górki wspomniałam już gdzieś wyżej, ścięte ciasto kruszymy drobno i mamy super boki tortu, zamiast wiórków kokosowych czy orzechów. Żeby okruszki, orzechy lub wiórki

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Gryczane placki z makiem :) 144

Ostatnio była owsianka z makiem (przepis TUTAJ ), więc teraz przyszedł czas na placki z dodatkiem tych niebieskich ziarenek. Placki zrobiłam z jednego rodzaju mąki, a mianowicie

Zdrowie na języku :P
Tort rafaello z truskawkami - bez wiórków kokosowych:) 535

Postanowiłam ulepszyć tradycyjne rafaello. A, że zbliżała się pewna bardzo ważna rocznica, stworzyłam tort o masie bardzo podobnej do rafaello, jednak zamiast wiórków kokosowych użyłam płatki

Z miłości do słodkości
Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami 170

masła oraz sól. Zagniatamy elastyczne ciasto (możemy je także przygotować w food procesorze). Ciasto przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h do podwojenia objętości. Następnie ciasto uderzamy pięścią, tak aby opadło i ulotnił się dwutlenek węgla. Ciasto znów przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto ponownie uderzamy pięścią i wstawiamy(...)wyciągamy ciasto z zamrażalnika i rozwałkowujemy je w proporcji 1:3 (czyli ok. 20x60 cm). 1/2 masła wykładamy na środek ciasta zostawiając wolne brzegi. Następnie składamy jak list, "sklejamy" brzegi i rozwałkowujemy, tak aby znów powstało ciasto w proporcji 1:3. Ponownie rozwałkowujemy ciasto tworząc prostokątny kształt i również składamy w list tym razem już bez masła. Ciasto zawijamy

Słodka Strona
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 198

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniowa Mam dla Was obłędny deserek, który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie

moj przepis na
Murzynek 98

Moje ulubione ciasto z dzieciństwa :). I jedno z pierwszych, jakie nauczyłam się piec. Nie ma tu bowiem nic trudnego i skomplikowanego - i między innymi za to tak lubię ten przepis :). A smak? Niby zwyczajny, niby bez fajerwerków ( w porównaniu z innymi wypiekami oczywiście ), a jednak ciężko mi poprzestać na jednym kawałku...;). Zwłaszcza ze szklanką mleka smakuje rewelacyjnie :). Swojego Murzynka(...)białego opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3 łyżki kakao 100 ml wody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 65 g masła 70 g cukru pudru 30 g kakao około 3-4 łyżki mleka Ponadto: opcjonalnie - posiekane orzechy lub wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: W rondelku umieścić masło, cukier, cukier wanilinowy oraz wodę i mieszając podgrzewać na średnim ogniu

Opowieści z piekarnika
Ciasto jogurtowo-bananowe bez cukru 115

zdrowe, bo bez dodatku cukru. Naturalnie słodkie dzięki dojrzałym bananom. Dodatek moreli nadaje mu z kolei fajną świeżość i ciekawy smak.  Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe banany 400 g jogurtu naturalnego 20 g mąki kokosowej 40 g mąki owsianej(...)jajkami i jogurtem Dodać mąki, sodę, skórkę pomarańczową i wymieszać dokładnie Jedną morelę posiekać w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać Drugą morelę pokroić w plastry Ciasto przelać do formy, na wierzchu ułożyć plastry moreli Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Ciasteczka maślane 114

kokosowych, rozmaitych aromatów, ze skórą pomarańczy lub innych cytrusów, orzechami czy bakaliami. Dziś klasyczne z lekkim aromatem migdałowym, uwielbiam! Składniki: 300 g mąki pszennej 150 g miękkiego masła 150 g cukru 1 jajko opakowanie cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Za pomocą miksera utrzyj dokładnie masło z cukrem, dodaj jajko. Do mąki dodaj cukier i proszek do pieczenia(...)dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które lekko spłaszczaj i ugnieć nieco widelcem tworząc charakterystyczne paseczki. Piecz na środkowej półce w temp. 180C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra plus dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów

Zasmakuj Kuchni
Tarta ze śliwkami pod kruszonką. 200

zajrzyjcie też tu: Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową. i tu: Tarta z jogurtem greckim i truskawkami a’la sernik. Miękkie i zdrowe ciasto dla niemowlaka.   Tarta ze śliwkami i kruszonką Ciasto – składniki 250 gramów mąki pszennej(...)gramów cukru kokosowego 1/2 kilograma śliwek węgierek Kruszonka – składniki 30 gramów zimnego masła z lodówki 90 gramów mąki pszennej typ 450 15 gramów cukru kokosowego kruszonka:  ciasto rozdrobnić i wykleić formę 26 cm średnicy. wstawić do piekarnika 200 stopni góra dół i piec 10 minut. wyjąć wyłożyć połówkami śliwek i posypać kruszonką piec 20 minut Kruszonka – wykonanie

Krupeczki
Szarlotka z budyniem: bez glutenu i mleka 293

mamy dla....glutenowych gości. Bez mleka, drożdży czyli idealne dla alergików. Jabłka zanurzone w budyniu, z dodatkiem delikatnego kruchego ciasta... Rewelacja! Mąkami  możecie manerwować - ważne by wymieszać kilka rodzajów bezglutenowych mąk. Glutenowcy jedynie co wyczuli to kokosowy posmak ciasta. Tutaj olej kokosowy można zastąpić masłem lub bezmleczną margaryną. I następnym razem tak zrobię - ciasto jest bardzo delikatne(...)bardzo smaczny :) Inspirację znalazłam na Slowlyveggie. Ciasto czasochłonne, ale proste do wykonania. Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI:   ciasto:   200 g oleju kokosowego  4 żółtka  120 g mąki ryżowej  100 g mąki kukurydzianej  50 g skrobi kukurydzianej  50 g mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  150 g cukru   masa jabłkowo

Kuchnia bezglutenowa