ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:197/352)

Kokosanki. Przepis krok po kroku. 151

Jest taki rodzaj ciastek, na który od czasu do czasu nachodzi mnie niesłychana wręcz ochota: Kokosanki.   Klasyka polskich wypieków, królują na 

kuron.com.pl
Wehambułki czyli wegańskie bułki burgerowe 121

łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli 600 g mąki pszennej (z czego u mnie 100 g to była pełnoziarnista) 1 mały banan (bez obaw, w bułkach smak banana jest niewyczuwalny) 2 łyżki roztopionego i przestudzonej masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego, ale równie dobrze może to być olej ale wtedy 3 łyżki) *opcjonalnie sezam do dekoracji Przygotowanie: Zrobić zaczyn z drożdży(...)mąki, dodać resztę mleka, sól i rozgniecionego banana. Zagnieść ciasto a pod sam koniec wyrabiania dodać roztopione masło. Wyrobione ciasto przykryć i odtawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Ja poszłam robić porządki w ogrodzie i po 2 godzinach zastałam coś takiego (wystarczy godzina, zapewniam) Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilkę aby je odgazować i podzielić na 8 równych części

greenscarf
Chlebek bananowy 90

  Dziś zapraszam na kolejną pyszną wariację na temat chlebka bananowego. Tym razem użyłam połączenia mąki owsianej i ryżowej. W chlebku nie ma dodatku cukru, ja

Cynamonowe szczęście
Mazurek a’la jeżyki (bez glutenu, laktozy, wegańskie) 59

To nasz chyba pierwszy mazurek w formie przypominający ten tradycyjny. Oczywiście jego wykonanie już nie przypomina tego powszechnie znanego 😎 Ciacho jest wegańskie, zarówno kruche ciasto jak

Candy Pandas
Oponki wegańskie 110

Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży Spore

Słodki sentyment
Oponki wegańskie 92

Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży Spore

Słodki sentyment
KOLOROWA PIANKA- ZEBRA 126

bardzo często moja mama, dodawała różne owoce, dodatki i zalewała galaretką. Ja dla swojej córki postanowiłam przyrządzić taką piankę- zebrę. Pyszna, lekka jak chmurka, nie za słodka. Ciasto bez pieczenia, deser z dosłownie 3 składników a zadowolenie dziecka bezcenne :) Składniki (użyłam okrągłej blachy o średnicy 24 cm): * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * 2 galaretki (użyłam wiśniowej i cytrynowej(...)drugiej cytrynową. Obie masy dobrze wymieszać mikserem. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy wylać 3 łyżki jednej masy, na to 3 łyżki masy drugiego koloru i tak na zmianę do wyczerpania pianki. Blachę wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch można posypać startą czekoladą, wiórkami kokosowymi albo zalać galaretką

Zrób to smacznie
CZEKOLADOWE KULKI Z CYNAMONEM – domowe płatki do mleka (wegańskie) 213

Kiedy w mojej głowie pojawił się pomysł na zrobienie płatków do mleka, na początku wydawało się to niemożliwe. Jednak udało mi się uzyskać to, co chciałam

Via Gusto
Chrupiące herbatniki z melasą z morwy białej 163

jajko 30 g cukru kokosowego 30 g ksylitolu 30 g melasy z morwy białej 25 g masła klarowanego 25 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem, cukrem kokosowym i melasą. Gotować około 2 minuty, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą(...)włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy - ciasteczka urosną). Piec w 180 stopniach ok. 10 minut

FitKot
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni bez mąki 169

być np. sezam, pestki słonecznika, wiórki kokosowe, mielone orzechy, daktyle, suszone niesiarkowane owoce, do woli, do smaku. Zapraszam do wspólnego pieczenia:) Składniki: 60 g płatków owsianych, użyłam górskich 60 g suszonej żurawiny (mogą być posiekane suszone morele, rodzynki, daktyle, itp.) 3 łyżki pestek dyni garść migdałów płatków 1 dojrzały banan Przygotowanie i pieczenie ciasteczek: w miseczce mieszamy suche(...)przejmujcie się, wszystko się zbije w swoim czasie, blachę do pieczenia wyłóżcie papierem do pieczenia, z ciasta formujcie kuleczki i układajcie na papierze, lekko rozgniećcie palcami na kształt okrągłego i lekko spłaszczonego ciasteczka, pieczcie w nagrzanym piekarniku w temp. 180C przez 10-12 minut, bez termoobiegu, grzaniem góra-dół. Skończone, teraz cieszmy się ich smakiem

Zasmakuj Kuchni
Mazurek z masłem orzechowym, karmelizowaną pomarańczą, gorzką czekoladą i solą. 104

słodzidło (u mnie 4 łyżeczki ksylitolu, 2 łyżeczki stewii, 1 łyżka agawy) 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki skórka z połowy pomarańczy szczypta soli Góra 1 szklanka orzechów ziemnych (lub gotowe masło orzechowe, bez dodatku cukru) pół pomarańczy ze skórką 100g gorzkiej czekolady 2 garści migdałów stewia syrop z agawy sól różowa lub morska(...)mokre. Łączymy obydwie miski i dokładnie mieszamy. Masa będzie miała nieprzyjemną konsystencję – kleistą i trudną do opanowania ręcznie, dlatego najlepiej posługiwać się łyżką. Kwadratową formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy na nią masę na ciasto (grubość na jeden palec) i równomiernie rozprowadzamy po papierze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż się zarumieni, około 40 minut

Fill The Bowl
Muffiny kokosowo-karmeLove ;) 186

Babeczki bez polewy są średnio słodkie, ale mocno słodka czekolada sprawia, że smakują idealnie ;) Korzystałam z przepisu z bloga  Kuchnia do kwadratu , trochę go zmodyfikowałam. Porcja na 12-14 muffinek. Składniki: 125g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka wiórek kokosowych 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju  2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka(...)Całe jajka ubijamy wraz z cukrem aż otrzymamy puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt i olej, miksujemy do połączenia składników. Wszystko wlewamy do przygotowanych uprzednio suchych składników i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Czekoladę rozpuszczamy na parze, smarujemy każdą babeczkę i dekorujemy posypką. Pozostawiamy, aż czekolada zastygnie. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 178

pszenicy" PRZEPIS {"Kuchnia bez pszenicy", Davis William} Temperatura pieczenia: 180 o C   | Czas pieczenia: 25 min. | Ilość 30 sztuk Składniki 4 szkl. mączki migdałowej (patrz: uwagi *) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej 4 jaja 1/2 szkl. oleju kokosowego lub masła, roztopionego 1/4 szkl. śmietany lub mleka kokosowego (użyłam Bielucha) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)dużej misce wymieszać mączkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól. 2. W małej misce utrzeć jajka, masło lub olej kokosowy, śmietanę lub mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i stewię. Połączyć uzyskaną masę z surowymi składnikami. Dodać posiekaną czekoladę. 3. Nakładać łyżką spore porcje ciasta (****). Za pomocą łyżki spłaszczać każde ciasteczko na grubość ok. 12 mm. 4. Piec przez 25 minut w temperaturze

coolinarnastrefa.blogspot.com
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 156

papierem do pieczenia. Piecz ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Batata pokrój w kostkę i posyp odrobinę solą. Piecz obok ciecierzycy ok 20-30 minut w zależności od wielkości kostek. Sprawdzaj widelcem czy jest już miękki. W miseczce wymieszaj masło orzechowe z sokiem z cytryny, wodą, pieprzem i solą. Na talerzu ułóż roszponkę, pieczonego batata oraz(...)łyżki (5 g) oleju kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka sojowego szczypta soli pół łyżeczki cynamonu + opcjonalnie: łyżeczka erytrolu 100 g musu jabłkowego Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, cynamon oraz szczyptę soli. Do mąki powoli dolewaj mleko. Cały czas miksuj przy użyciu miksera lub ręcznej rózgi. Ciasto swoją konsystencją powinno przypominać ciasto naleśnikowe

365 dni dookoła kuchni
Bezglutenowy dutch baby z mąki z quinoy z rabarbarem i borówkami 125

Wszyscy ostatnio tak chwalą pieczone naleśniki, jakoś nie byłam do nich za bardzo przekonana, ale jak polecają to postanowiłam spróbować. Smakują, nie powiem, że nie, całkiem

Quinoa Raz!