ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:203/352)

Puszyste placuszki z miodem FIT 186

   Moja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam

Mój Smak
Dietetyczne ciasto cytrynowe 171

Nie wiem jak to się stało, ale za niewiele ponad tydzień będziemy obchodzić Wielkanoc. Tradycyjnie czas uciekł mi tak szybko, że nawet nie zorientowałam się kiedy

365 dni dookoła kuchni
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 279

    Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 282

Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika trochę

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 310

  Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Gwiazdka w USA tak jak w Polsce? 104

warzywami, albo pieczona kaczka, bądź gęś. Na świątecznym stole nie może również zabraknąć pieczonej szynki podawanej również z warzywami i sosem pieczeniowym. W niektórych stanach pojawia się dziczyzna, przepiórki, ostrygi, krewetki i ryby. Na amerykańskim stole pojawiają się też pieczone ziemniaki, ryż, pieczone warzywa, bułeczki oraz chleb kukurydziany. A na deser ciasto czekoladowe, pudding, ciasto kokosowe i placek dyniowy. Wszystko(...)dopiero Boże Narodzenie, to znaczy tylko 25 grudnia. Natomiast w wigilię spożywana jest zwyczajna kolacja. Oczywiście nie dotyczy to Polaków mieszkających za oceanem. Polacy nie wyobrażają sobie Bożego Narodzenia bez tego wspaniałego oczekiwania, czyli bez wigilii, na której jest opłatek, typowo polskie i postne dania wigilijne, są kolędy i oczywiście prezenty. Więcej ciekawostek o USA i Stanach Zjednoczonych

ProstePesto.pl
BEZGLUTENOWE BUŁKI GRYCZANE 208

już ciężko do nich nie wracać, bo dzieci wspominają ich wspaniały smak i domagają się ulubionych bułeczek. To i tak chyba możliwie najzdrowsze bułki, bo bez spulchniaczy, konserwantów, ze sprawdzonych składników...bo domowe, pieczone przez kochającą mamę...bo zawierające pozytywną energię miłości do dzieci. Ode mnie dla moich uciech. Ode mnie dla tych, którzy lubią się inspirować moimi przepisami(...)oleju (u mnie - kokosowy), 3 szklanki ciepłej wody (2 szklanki zimnej + 1 szklanka wrzątku), 2 łyżki pestek dyni i/lub słonecznika (ewentualnie). Wykonanie : W misce umieszczamy mąkę, drożdże, mielone siemię, sól i cukier. Dokładnie mieszamy. Dolewamy wody i oleju, ponownie mieszamy. Uzyskamy bardzo gęsta masę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1/2 - 1 h w ciepłe miejsce.  Ciasto powinno wyraźnie zwiększyć

Jeść, by żyć w zdrowiu
Śniadaniowe placuszki w wersji roślinnej 179

świetnie sprawdziły się w roli mąki. Nie przepadam za nimi w formie po prostu płatków, dlatego mielę je sobie na mąkę i wykorzystuję właśnie do takich placuszków, omletów czy ciast. Placki są wegańskie, bardzo delikatne i mięciutkie. Z dość wyraziście wyczuwalną obecnością banana. Dodałam do nich kolejny miks superfoods z oferty Biokulturalni . Tym razem jest to Rebulid , którego głównym składnikiem(...)proszku do pieczenia  1 łyżeczka cukru kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Aczkolwiek nie musi być idealnie gładka.  Patelnie bardzo dobrze rozgrzej. Nakładaj po jednej łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, po ok. 2-3 minuty z każdej strony.  Możesz podać z owocami.  Wartości odżywcze bez dodatków: energia

Zdrowie na języku :P
Kokosowe babeczki a la bounty 165

Zachęcam do zapoznania się z ofertą sklepu Dalamand.pl Kokosowe babeczki a la baunty i wspaniały zestaw mlecznik i cukierniczka od Dalamand Składniki: (na 6-8 sztuk) 60 g masła 130 g cukru 1 jajko M 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa(...)Kolejno wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki

Słodkie okruszki
Wegańskie i bezglutenowe ciastka pomarańczowe z czekoladą 208

ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu z brązowego ryżu 125 g mąki ryżowej 40 g mąki z tapioki 50 ml soku z pomarańczy + drobno otarta skórka z dużej pomarańczy 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 50 g posiekanej gorzkiej czekolady/groszków czekoladowych, najlepiej bez białego cukru lub kruszonego ziarna kakao(...)koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Nabierać porcje ciasta, toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego i odkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w sporych odstępach (ciastka rosną

Even Better Food
Muffinki bananowe z gorzką czekoladą 142

pierwszych eliminacjach robiłam rybę w mleczku kokosowym [ klik ]. 11 kwietnia będą czarne skrzynki... Zobaczymy co to będzie :). Dzisiaj zapraszam Was na szybkie i proste w przygotowaniu muffinki, idealne do popołudniowej herbaty (np. owocowej Richmont) lub kawy. Składniki suche:   2 szkl mąki tortowej   3/4 posiekanej gorzkiej czekolady   1 łyżeczka proszku do pieczenia   7 - 10 łyżeczek cukru(...)wymieszać z resztą). Dodać do mokrych składników mleko i olej - wymieszać i połączyć z suchymi. Ciastem zapełnić silikonowe foremki do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 20 minut. Ostudzone można polać polewą czekoladową lub zjeść bez żadnych dodatków. Smacznego

Trufelkowo
Kokosowe ciastka z kremu czekoladowego (czteroskładnikowe) 127

pierwszy zrobiłam podobne ciastka (bez wiórek) - niestety nie były zbyt smaczne i przypominały czekoladową mąkę... (Dlatego nie będę podawała źródła inspiracji...) Próba numer dwa, własne proporcje, dodatki i... sukces. Ciasteczka wyszły rewelacyjne! Już podczas mieszania składników - tak kuszą, że ciężko doczekać się kiedy będą upieczone. Zapach oraz smak czekolady i wiórek kokosowych mówi sam za siebie. Ciasteczka są delikatnie(...)Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Między ciastkami - nie trzeba

Di gotuje
Babeczki dyniowe z czekoladą 221

pieczonej dyni 2 łyżki cukru kokosowego 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka  1 banan 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g wiórków kokosowych lub zmielonych płatków migdałów 50 g gorzkiej czekolady (co najmniej 75% kakao), pokrojonych w kosteczkę garść rodzynek Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, bądź przygotować silikonowe foremki(...)kolejną jajka i za każdym razem dokładnie i energicznie wymieszać. Dodać przesianą mąkę pszenną połączoną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu masa powinna być jednolita i bez grudek. Na sam koniec wsypujemy wiórki, czekoladę i rodzynki. Ciasto nakładamy do papilotek, wypełniając je mniej więcej do 2/3 wysokości. Pieczemy ok.27 minut, zawsze przed wyjęciem dobrze jest sprawdzić wykałaczką

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami 168

kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Niebo w gębie. Bez glutenu, mleka, cukru ale nie bez smaku! Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że "dieta" jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/masła 3 łyżki miodu 1 duże(...)zrównoważenia słodkiego kremu Dekoracja: 2 łyżki migdałów w płatkach 10 pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i ugnieć. Wstaw do lodówki na godzinę. 2. Wyłóż ciastem formę na tartę, bardzo dokładnie ugnieć i wyrównaj. 3. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach (do lekkiego zarumienienia). 4. W tym czasie zrób krem. Kaszę wypłucz kilka razy

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania