ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:201/352)

FIT BOUNTY – jednoporcjowe 184

Wiem, dobrze wiem, że uwielbiacie tę FIT SERIĘ! Dziś wpadam do Was z kolejnym FIT przepisem. Przygotowałam tym razem nie FIT ciasto, ale deser jedno-porcjowy

Ostra na Słodko
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 184

Święta Wielkanocne już tuż tuż. Dlatego dziś zapraszam Was na szybkie zestawienie przepisów wielkanocnych. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Aby przejść do przepisu

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy z karmelem. Najważniejsze zasady: Jak piec sernik? 151

robiłam bez spodu, bo po co komu spód ;-), lubię w serniku - ser, dlatego często robię serniki właśnie bez spodu, takie są przecież najlepsze! Sernik dodatkowo polałam grubą warstwą karmelu, co dodatkowo wzbogaca smak! Polecam Wam ten serniczek, myślę, że będzie też super sprawą na np. Halloween.  W poście, podam Wam też kilka zasad, jak piec(...)wykładam papierem do pieczenia, Tortownicę smaruję masłem wylewam masę na sernik. Tortownicę od spodu zabezpieczam dodatkowo folią aluminiową, bo sernik zawsze pieczemy w kąpieli wodnej. Na duża blachę w piekarniku ustawiam tortownicę wlewam na blachę ciepłą wodę, tak aby tortownica stała około 2-3 cm w wodzie ( w kąpieli wodnej).  Uruchamiam piekarnik, sernik pieczemy zawsze w temp

SMYKWKUCHNI
Owsiane ciasteczka anzac 139

też dobrze się sprawdziła) 100 g płatków owsianych górskich 100 g wiórków kokosowych 90 g miodu 130 g masła lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: W misce wymieszaj mąkę z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi. W rondelku rozpuść miód z masłem lub olejem kokosowym. Po rozpuszczeniu odstaw na chwilę. Sodę wymieszaj z łyżką gorącej wody i szybko(...)dodaj do ciepłego masła i miodu. Następnie mokre składniki dodaj do składników suchych i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj niewielkie kulki, układaj je na blasze i delikatnie spłaszcz, formując ciasteczka. Ciasteczka piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 14 minut, aż ładnie się przyrumienią. Po upieczeniu zostaw je na 5 minut

365 dni dookoła kuchni
CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ 94

kakao 1 czerwony kisiel ( u mnie nie było nic) 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych  Margarynę utrzeć z cukrem,dodając stopniowo żółtka,oliwę,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek.  Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao,do drugiej mak, do trzeciej kokos,do czwartej(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40-45 min w 180 st.C . Gdy ostygnie ciasto przekroić na 2 części.  Masa serowa:  80 dag mielonego białego sera ok 1 szklanki cukru 25 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru Masło roztopić,dodać ser wymieszany

Niespełnione zdolności kulinarne
Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki 113

kokosowych (od biedy może być mąka kokosowa) Przygotowanie : Masło lub olej rozpuszczamy. Mieszamy rozpuszczone masło/olej w misce z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą(...)Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Czarnawisienka
Keto pączki (Paleo, LowCarb) 140

klarowanego rozpuszczonego Sposób przygotowania Pączki Wymieszać mąkę kokosową z gumą guar i babką płesznik. Wodę zagotować z olejem, erytrytolem i solą. Zmniejszyć gaz i dodawać po trochu suchej mieszanki ciągle mieszając aż powstanie elastyczne ciasto, które odchodzi od ścianek garnuszka. Odstawić do lekkiego przestygnięcia (ok. 5 - 7 minut). Po tym czasie ciasto miksować dodając jajka jedno po drugim. Dodać ekstrakt(...)minuty. Odstawić ciasto na ok. 15 minut. Po tym czasie przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić nim foremki do donutów lub zwilżonymi dłońmi formować kule. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w trybie termoobiegu. Piec ok. 15 minut aż wierzch się lekko przyrumieni. Wyłączyć piekarnik i pozwolić im ostygnąć w środku bez otwierania drzwiczek. Polewa Składniki polewy dobrze

Modern Cave Girl
Brownie kokosowe 106

przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.  Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki. (Patyczek włożony do środka nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, choć należy pamiętać, że czekolada może go zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone.) Przepis pochodzi z książki(...)finalny ciasta. Moje brownie wyszło wyższe i raczej na blaszkę podaną w przepisie byłoby za mało masy... Cóż, mimo wszystko zaprezentowaną recepturę powtórzę jeszcze niejednokrotnie! Wspomniana książka zawiera ponad 100 przepisów na pyszne wypieki, które sprawdzą się przy każdej okazji. Naprawdę jest z czego wybierać, ale problem to zdecydować się na coś konkretnego... Wszystkie ciasta, ciasteczka, tartletki, bezy i inne

Di gotuje
Przepis #183 Kokosowo - serowa rolada - bez glutenu i białego cukru 157

plus czas studzenia ciasta) Składniki Biszkopt (forma 24x30 cm) - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Masa - 250 g sera twarogowego - stała część mleczka kokosowego z jednej puszki - 25 g wiórek kokosowych - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 20 g gorzkiej czekolady min 70% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Biszkopt Białka(...)Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy po kolei żółtka po każdym dokładnie miksując. Dodajemy słodzidło oraz mąkę i sodę oczyszczoną. Szybkim ruchem mieszamy wszystkie składniki. Wylewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez  około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i zwijamy jeszcze ciepłe ciasto przy pomocy ściereczki w rulon. Pozostawiamy do wystudzenia. Masa

Health-Fit-Life
Muffinki naleśnikowe 118

wzbogacić o ulubione dodatki zarówno na słodko i na słono. Ja kilka zrobiłam z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami włoskimi, a kilka z mrożonymi owocami. Można też zrobić bez żadnych dodatków i później zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Czyli do wyboru do koloru.  Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska(...)pieczenia pół łyżeczki soli 1 łyżka ksylitolu* 1 i 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto

Healthy food explorer
PANCAKES Z KASZY JAGLANEJ 176

mają to do siebie, że są bardzo delikatne, trudną się smażą bo nie mają glutenu, czyli czegoś co nadaje elastyczność ciastu. Dlatego musimy dodać coś co zwiąże masę i będzie ją trzymać w ryzach. Dlatego dodajemy babkę płesznik, jest bez smaku, możecie ją dodawać do wielu dań. Ma w sobie bardzo dużo błonnika, potrafi powiększyć swoją objętość chłonąc wodę(...)dziesięciokrotnie!  W/w składniki zmiksuj w blenderze na gładką masę i odstaw na kwadrans.  Smaż małe placuszki na minimalnej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego. Czas smażenia placuszków z kaszy jaglanej jest około 30% dłuższy niż tych standardowych. Smażymy je na mniejszym ogniu. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, czekoladą lub syropem. Polecam

SMYKWKUCHNI
Pierniczki 271

Święta bez pierniczków to nie święta!- tak uważają moje dzieci ,a ja w 100% podzielam ich zdanie :) Zbliżają się Mikołajki więc już dziś musieliśmy zabrać się za pieczenie pierniczków bo "Mikołaj tylko u nas dostanie zdrowe pierniczki". Ja się tylko obawiam czy Mikołaj zdąży zanim wszystkie znikną ;) Używam gotowej mieszanki do pierniczków firmy Delecta(...)35szt) : • mąka migdałowa 100g • mąka kokosowa 70g • masło 70g • jajka 3szt • przyprawa do pierników • proszek do pieczenia 10g • stewia • kakao (opcjonalnie) Wartości odżywcze (5 szt) Kalorie: 241kcal Tłuszcze: 19,4g Białko: 8,35g Węgle: 3,9g Przygotowanie: 1. Mieszamy w misce suche składniki. Dodajemy masło i jajka i dokładnie wyrabiamy. Robimy kulkę z ciasta , wkładamy do woreczka i chowamy

Keto Przepisy
Babeczki Bounty 175

babeczek): 60 g masła 130 g cukru 1 jajko pół szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka 2 łyżki likieru kokosowego Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć. W naczyniu umieścić masło i cukier i utrzeć do powstania jasnej(...)zmiksować, do połączenia. Dodać wiórki, zmiksować. Dodawać przesiane suche składniki na zmianę z mlekiem, mieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać do nich ciasto, do około 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Wyjąć, wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 75 ml kremówki W rondelku

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowe ciastka orzechowe - bez laktozy i jaj 174

Ciastka bez glutenu, laktozy i jajek - kruche, chrupiące i obłędne w smaku. Banalne w wykonaniu, choć przy wałkowaniu i wykrawaniu trzeba trochę delikatności.  Przepyszne z dodatkiem polewy czekoladowej. Spróbujcie, bo naprawdę warto! Przepis pochodzi z włoskiego magazynu "La Cucina Naturale". SKŁADNIKI na ok. 40 ciastek 140 g mąki ryżowej pełnoziarnistej 100 g skrobi kukurydzianej ( mazeiny) 40 g mąki(...)użyłam laskowych) 160 g margaryny roślinnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: czekolada deserowa, biała, mak, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, posypki itd. mąka kukurydziana do podsypania W misce wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz kakao. Dodaj margarynę, mielone orzechy i wrób gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki

Kuchnia bezglutenowa

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję