jednej ciężko skończyć 😁 Składniki (10 muffinek): 250 g bananów, bardzo mocno dojrzałych 100 g mąki gryczanej 15 g wiórków kokosowych 10 g Złota Kurkuma Latte (Vivo Life - Siła Roślin) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła migdałowego 50 g gorzkiej czekolady 125 g napoju roślinnego, u mnie sojowe Przygotowanie: Banany rozgnieć widelcem(...)bardzo idealny. Czekoladę drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. Do silikonowych foremek na muffinki przełóż ciasto, do 3/4 ich wysokości. Wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika i piecz przez 20 minut (u mnie termoobieg). Wartości odżywcze dla 1 muffinki: energia: 134 kcal białko: 3 g tłuszcze: 6 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pmelasa, a niezwykła strukturę płatki owsiane. Jeszcze nie jest za późno, zdążycie upiec i będziecie mi wdzięczni ps. Piekłam za jednym razem dwa, stąd taka ilość składników na zdjęciu Składniki na 1 piernik: 1 średniej wielkości banan 200 g oleju kokosowego rafinowanego lub innego delikatnego oleju roślinnego 250 g melasy (użyłam z karobu) może być ewentualnie 150 g melasy(...)cukier i olej kokosowy. Płatki owsiane i orkiszowe zmiel w blenderze, ale nie na mąkę tylko tak na 50 %. Do dużej miski przesiej mąkę, sodę i przyprawę piernikową. Połącz wszystko razem (nie zapomnij o mleku). Ciasto jest gęste ale lejące, więc spokojnie Przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub innym roślinnym lub wyłóż papierem do pieczenia. Piecz w temp
greenscarfNiektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez Szarlotki. Typowo jesienny wypiek w moim domu był częstym gościem, traf chciał, że również mój eM. - mimo, że
Słodkie Przyjemnościwarzone leniwo. Każdy łakomczuch wyszedł najedzony, łapiąc się za brzuch swój zdrowo napełniony. Taka to historia miała miejsce w niedzielę, o mój Boże, ja się chyba ocielę! Dalej już bez rymów przeczytajcie, proszę, bo ja z łóżka ledwo co się podnoszę. Myślę, że takie właśnie słowa po zeszłej niedzieli rzekłby dobrze nakarmiony poeta. Na czwartej edycji Wrocławskich Ulicożerców pysznie(...)mojej ukochanej baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest
Food Squareskładnikowy sernik dyniowy to ciasto, które ratuje w kryzysowych sytuacjach, np. takiej, gdy masz ogromną ochotę na sernik, ale niestety aktualna dieta nie pozwala na jedzenie sera. Wersja z tofu i dynią jest chyba moją ulubioną wersją tofurnika. Do tej pory dzieliłam się z Wami przepisami na tofurniki w wersji bez pieczenia (gorąco polecam Ci wypróbowanie Dyniowego tofurnika(...)czekoladowym spodem oraz Czekoladowego tofurnika ). Ten przepis możecie traktować jako bazę: możecie dołożyć do niego spód, np. taki z ciasteczek i oleju kokosowego, możecie wierzch udekorować np. gruszką lub jabłkiem. Eksperymentujcie i dajcie znać jak Wam smakowało 8 składnikowy sernik dyniowy Składniki: 300 g puree z dyni hokkaido kostka tofu jajko ok. 40 g dowolnego słodziwa – ja użyłam cukru
365 dni dookoła kuchniPolecam je i Wam. Pyszne, delikatne lekko kokosowe ciasto i pulpa z mango, to dla mnie duet doskonały. Spróbujcie. Składniki: (na około 6 sztuk) 100 g mąki pszennej (u mnie tortowa) 100 g masła 2 jajka klasy M 100 g cukru kokosowego 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia po 3 łyżeczki pulpy z mango na babeczkę cukier puder(...)oprószenia babeczek Dodatkowo: forma na muffinki i kolorowe papilotki Stella Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W misce mieszamy dokładnie 2 jajka i cukier (ja używam ręcznej trzepaczki). Następnie wlewamy przestudzone masło, mieszamy. Kolejno wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki
Słodkie okruszkipieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem. 2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy(...)całkowitego połączenia się składników. 3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około
Dziś Ja gotujedaktyli + woda do namoczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać(...)daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody, w której moczyły się daktyle Masę wlać do formy, ja wykorzystałam małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia KREM Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę, następnie odcedzić Twarożek zblendować z daktylami, jogurtem oraz budyniem Jeśli konsystencja będzie zbyt
HealthyCreationspierwsze jest szybkie, po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto należy do tych zdrowszych. Więc polecam na święta i nie tylko :) Składniki: 1 ½ szklanki(...)ciemnego kakao szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ do ¾ szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny
Słodkie zapomnienieŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was. Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :) Kto się skusi na taką delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego(...)dałam wiaderkowy) 400 g śmietany kremówki (36%) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka żelatyny ciastka herbatniki cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna. Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując
O kuchni z uczuciemobiad lub lekką kolację bez mięsa. Pulpeciki przygotowałam z czerwonej soczewicy z dodatkiem szpinaku i aromatycznych przypraw. Jest to świetnie niskokaloryczne danie dla osób odchudzających , ponieważ przygotowane jest właściwie bez tłuszczu, nie licząc jednej łyżki oleju kokosowego 😉 Pulpeciki pieczone są w piekarniku , a nie na patelni więc nie nasiąkają tłuszczem podczas pieczenia. Mięciutkie i delikatne, przypominają trochę(...)Cuisine Fusion, Polska Keyword soczewica, szpinak Prep Time 10 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 50 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na pulpeciki 1 łyżka oleju kokosowego 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 szklanka czerwonej soczewicy 400 ml wody 3 ząbki czosnku rozdrobnione 1/3 łyżeczki
SprawdzonaKuchnia.plrazem większość drożdżówek zrobiłam ze wspomnianą wyżej masą, ale nie obyło się bez drożdżówek z kremem czekoladowym i dżemem malinowym, które były to dla moich dzieci. Wszyscy u nasz uwielbiają drożdżówki, choć każdy ma swój ulubiony smak nadzienia! Bułki są bardzo puszyste i mięciutkie. Ciasto wspaniale się formuje i dlatego też przygotowanie bułek nie powinno sprawić żadnego problemu nawet(...)wtedy będą tak samo świeże, jak zaraz po wyjęciu z pieca. Smacznego! Print Drożdżówki z nadzieniem orzechowo - rabarbarowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Bułki Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 45 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 160 ml mleka
SprawdzonaKuchnia.plSłodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny
Kuchnia w czekoladzie