teff żółtko 40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżeczka syropu z agawy słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę (o wymiarach 12 x 35 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia
Mienta blogpierwszy ze spodów na paterze lub talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy wodą kokosową (możecie wybrać dowolny inny poncz, ale doradzałabym raczej takie bez cukru – woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję(...)wkładamy do schłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała
Ciastkozercysmak nie wybija się w tym cieście, a dla uzyskania jeszcze lepszego smaku i aromatu wykorzystałam budyń waniliowy i wiórki kokosowe. Wypiek jest puszysty, lekki i piaskowy, więc powinien zadowolić wszystkich miłośników babek i ciast biszkoptowych. Ciasto jest oczywiście bez cukru, z niewielką ilością tłuszczu, a sama mąka z zielonego groszku jest produktem bezglutenowym. Jeśli lubicie czekoladowe polewy(...)Mąka z zielonego groszku – pomysł na lekkie i zdrowe ciasto 150 g mąki z zielonego groszku 50 g budyniu waniliowego (proszku) 2 jajka 1 dojrzały banan (90-100 g po obraniu) 6 łyżek ksylitolu lub erytrytolu 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych Jajka ubić z ksylitolem na puszystą , lekką pianę. Dodać olej
Fitkottakie bardzo kokosowe? Przyznam, że kiedyś bardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje(...)słodzidła - 100 g wiórek kokosowych Masa - opakowanie (250 g) serka mascarpone - 1-2 łyżki miodu - 1 łyżka wiórek kokosowych Dodatkowo - pół wafelka Princessa kokosowa lub 1 łyżka wiórek kokosowych Wykonanie Spód Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy miód i chwilę miksujmy. Wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Wykładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez
Health-Fit-Lifeprzeczytać. Razem ze mną mufinki piekły: 325 g mąki pszennej 3/4 szkl. otrąb owsianych lub pszennych 110 g brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 i 1/3 szkl. maślanki lub kefiru 100 g masła sok z połowy cytryny winogrona 2 łyżki cukru waniliowego [ cukru kokosowego] W jednej misce wymieszać suche(...)składniki.Masło rozpuścić, dodać maślankę i sok z cytryny, wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Przygotować papilotki, do każdej nałożyć około 1 łyżki ciasta, nałożyć 3-4 winogrona, kolejną porcję ciasta, znowu winogrona i przykryć ciastem. Muffiny posypać cukrem waniliowym lub kokosowym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut
Moje domowe kucharzeniemąka kokosowa . Można więc go jeść praktycznie bez ograniczeń, do czego zachęcam! Ciasto dyniowo- pomarańczowe Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword ciasto dyniowe Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 45 minut Składniki Ciasto 285 gram(...)pomarańczy 1/2 szklanki mleka kokosowego 160 gram jogurtu kokosowego 6 łyżek erytrytolu ewentualnie ksylitolu lub cukru kokosowego 4 łyżki mąki kokosowej 3 jaja 1 łyżka skórki z pomarańczy (u mnie suszona) Polewa 1/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka żelatyny płaska 2 łyżki karobu lub kakao 2 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania Ciasto Piekarnik nastawić na 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki
Modern Cave Girlmną. One zjadają je od razu z miseczki. Ciasteczko w rączkę i jest radość Ja wraz z mężem uwielbiamy takie ciasteczka jeść w towarzystwie pysznej kawy lub herbaty. Bez względu na okazję domowe kruche ciasteczka zawsze dobrze smakują. Dlatego w moim domu bardzo często pachnie wanilią, cynamonem i innymi przyprawami, o które lubię wzbogacać mój podstawowy przepis na kruche(...)cynamon, wiórki kokosowe, a nawet dodać do ciasta startą skórkę z pomarańczy. Warto próbować i eksperymentować przygotowując domowe ciasteczka. Co jeszcze będzie potrzebne by przygotować domowe ciasteczka? Poza podstawowymi składnikami, z których zagnieciemy ciasto, do przygotowania domowych ciasteczek przyda się dobry wałek, silikonowa mata lub stolnica i oczywiście foremki do wycinania ciasteczek. Bez nich u mnie ani rusz
Słodkie okruszkicukru do wypieków - 140 g sezamu - 150 g wiórków kokosowych - 40 g amarantusa preparowanego - 5 jaj - 375 g miękkiego masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy) - 1 łyżeczka pasty waniliowej - 1 galaretka brzoskwiniowa (bezglutenowa) - wiśnie/czereśnie koktajlowe Wszystkie suche składniki (kleik, cukier, sezam, wiórki, amarantus, proszek do pieczenia, galaretkę) przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie(...)pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 20 – 25 minut. Gotowe studzimy na kratce. Z podanych proporcji wyszły mi 44 spore ciastka. Część upiekłam bez wiśni/czereśni, a wzór na nich został zrobiony krajaczem do jabłek. Używając proszku do pieczenia bezglutenowego i takiej samej galaretki otrzymamy ciastka dla osób na diecie bezglutenowej
mojewypiekiinietylkowskazują czasami jego rychłe nadejście… Beza cytrusowa Jej wysokość keto beza cytrusowa - tego deseru nie trzeba specjalnie rekomendować, bo zachęca do spróbowania samym wyglądem i aromatem. Jeśli dodam, że porcja ma zaledwie 2 g węglowodanów netto, to chyba nikt już nie będzie oponował przed zjedzeniem kawałeczka... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword beza , ciasta z kremem , jajka , owoce , tort Porcje(...)cream of tartar. Puszystą masę wyłożyć na papier do pieczenia formując dwa blaty o takiej samej średnicy. Piekarnik najpierw ustawić na 180 stopni, a gdy osiągnie temperaturę, wstawić blaty bezowe i zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 30 minut, po czym wyłączyć piekarnik i suszyć bezę w nagrzanym piekarniku przez kolejne 30 minut. Ostudzić. Krem cytrynowy (lemon curd
Modern Cave GirlCiasto drożdżowe najlepiej smakuje jesienią i zimą, już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto to najlepiej zrobić ze świeżych owoców, jednak również wyrośnie
Via GustoWygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecam Składniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa
Z Majeczką w kuchniblenderze na piasek. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do uzyskania efektu mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiamy do lodówki. 2.) Masa serowa chia . Mleczko kokosowe przelewamy do miseczki, wsypujemy do niego nasiona chia , mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Żelatynę dobrze rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)najlepiej zostawić na noc w lodówce. * Uwagi: - zamiast truskawek można użyć innych owoców. - galaretkę cytrynową można zastąpić innym smakiem. |TUTAJ znajdziesz więcej moich przepisów na pyszne ciasta bez pieczenia . Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów
RITA food channelbyło bardzo ciepłe, dodać jajko, cukier, olej kokosowy, wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić czy mleko nie jest za ciepłe (palcem), jeżeli nie, to dodać drożdże, wymieszać. Dodać do mąki, wyrobić, ciasto ma być gładkie, elastyczne, lśniące. Ja wyrabiam robotem, z hakiem do drożdżowego, około 10 min. na średniej prędkości. Gotowe ciasto przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwójnie objętości(...)wkładam do piekarnika rozgrzanego do 30 st. ( nie więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po 45 minutach jest już wyrośnięte. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-45 min. do suchego patyczka (ostatnie 15 min pod folią aluminiową, aby rabarbar się nie spalił). Ciasto wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Można posypać cukrem
moj przepis natrochę pracochłonne ;). To są właśnie Słoneczka- kruchutkie ciasteczka z bezą na górze, przełożone maślanym kremem i obtoczone w wiórkach kokosowych. Warto poświęcić im trochę więcej czasu, efekt zadowoli każdego! Przepis pochodzi z książki Ewy Wachowicz "Ciasta". Ja robiłam z połowy porcji- wychodzi ich bardzo dużo. Polecam! Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła 2 żółtka(...)odrobina wody 1 kieliszek spirytusu (u mnie kilka kropel aromatu rumowego) 100 g cukru Dodatkowo: 200 g wiórków kokosowych (zużyłam zdecydowanie mniej) Przygotowanie: Ciasto: Mąkę z masłem posiekać nożem na kruszonkę, dodać żółtka i śmietanę, zagnieść rękami w kulę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować na grubość
Nastoletnie WypiekanieIdealny, letni deser - Cytrynowy Puch, czyli delikatna, puszysta, mocno cytrynowa pianka z chrupiąca, kokosową kruszonką... Ciasto jest intensywnie cytrynowe, bardzo orzeźwiające i znika błyskawicznie z talerzyków 🍋😍 Cytrynowych Puch przygotujecie szybko i bez problemow, to naprawdę wyjątkowo łatwy deser. Nie potrzeba tu specjalnych umiejętności kulinarnych, tylko... odrobinę cierpliwości, ponieważ masa musi dobrze stężeć w lodówce. Przepis zaczerpnęłam z bloga(...)dobrze schłodzonej) 5 łyżek cukru pudru 1 kg serka śmietankowego z wiaderka (polecam "Delfiko") - zimnego SKŁADNIKI NA KOKOSOWĄ KRUSZONKĘ: 2 łyżki masła 3 lyżki cukru 200 g wiórków kokosowych DODATKOWO: 20 dag herbatników (typu Petitki) WYKONANIE: Spód prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 38 x 25 cm wysmaruj delikatnie masłem. Na to ułóż herbatniki. MASA CYTRYNOWA: Galaretkę rozpuść
Słodko-Słony Świat Ilony