ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:147/352)

Kruche kostki dyniowe na Halloween (bezglutenowe, bez cukru) 225

Zapach po otwarciu opakowania? Ekhm... siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie :D Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia, a smak jest  nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu :) Na pewno(...)masła klarowanego 15 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem i melasą, aby kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać

FitKot
Wegańskie KRUCHE CIASTECZKA PIWNE 189

szklanek mąki pszennej: - 2 szklanki mąki orkiszowej i dodatkowo: - pół szklanki mąki kokosowej, - pół szklanki płatków amarantusowych; - 1 kostka margaryny - oczywiście wegańskiej, Alsan; - zamiast jasnego piwa: - pół szklanki piwa ciemnego, nie napiszę jakiego, żeby nie było, że reklamuję tu jakieś browary. Wykonanie jest banalne, a pieczenie szybkie, no i ciastka można jeść od razu, to najważniejsze :) Wsypujemy(...)mąkę i płatki, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę i rozcieramy to wszystko razem w palcach. Kiedy miska jest już pełna margarynowo-mącznych grudek, podlewamy je piwem i zagniatamy ciasto. Gotową kulę ciasta zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na jakieś 15 minut do zamrażalnika albo na kilka godzin do lodówki, w zależności od tego, jak bardzo nam się spieszy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 104

jajko 1 szklanka tartej cukini (średnia cukinia) 1 szklanka mleczka ryżowego lub mleka 2 łyżeczki ekstraktu wanilii 1/2 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do misy półtorej szklanki mąki, po pół łyżeczki sody, proszku do pieczenia i soli oraz 2 łyżeczki cynamonu i dużą szczyptę gałki muszkatołowej. Dodaj pół szklanki daktyli. Wymieszaj wszystkie składniki. Krok(...)ciasto do foremki – nie napełniaj do końca, bo ciasto wyrośnie podczas pieczenia. Krok 5 Nastaw piekarnik na 215 stopni. Wstaw babeczki do piekarnika. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 200 stopni. Piecz przez 15 minut. Nakłuj patyczkiem wybranego muffina i sprawdź w ten sposób, czy jest gotów. Jeśli patyczek jest suchy po wyciągnięciu, babeczki możesz wyjmować z pieca

Niedzielny kucharz
Błyskawiczny piernik (najłatwiejszy i najszybszy) / Quick and Easy Gingerbread Loaf 76

trochę mniejszej) i piec około 40 minut. Ciasto możecie wzbogacić o bakalie, orzechy, kawałki czekolady czy skórkę pomarańczową. Gotowy piernik błyskawiczny możecie przełożyć powidłami, dżemem lub kremem. Nie musicie oblewać go polewą miodową, dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa, lukier lub cukier puder. Tak naprawdę jest też smaczny i dostatecznie słodki bez żadnych dodatków. Jeśli zastanawiacie się, jak zrobić ekspresowy(...)polewa miodowa: 2 łyżki miodu, 25 g masła, 1/3-1/2 łyżki kakao, szczypta cynamonu opcjonalnie garść wiórków kokosowych lub drobno posiekanych orzechów Połączyć mąkę, przyprawę do piernika, cukier i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej, miód i jogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy. Piec w 180 stopniach około 50-60 minut. Przygotować polewę miodową

Lekcje w kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO Z BORÓWKAMI 136

śmietany 30% 100 g czekolady 1 łyżka masła lub oleju, np. kokosowego WYKONANIE Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy do ocieplenia (np. w misce z ciepłą wodą). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C , bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Masło kroimy w kosteczkę i razem z połamaną(...)pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem przez około 3 minuty. Stopniowo, cały czas miksując, małym strumieniem wlewamy roztopioną czekoladę z masłem. Na koniec dosypujemy mąkę i krótko mieszamy, tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy, na. wierzchu układamy borówki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut, w przypadku formy 22 cm (do tzw. suchego patyczka). W mniejszej formie ciasto będzie

cool and minty
10 warstwowy tort korzenny 232

końcu powstała masę wyrobić delikatnie rękoma. Ciasto podzielić na równe części w zależności od tego z ilu warstw Wasz tort będzie się składał.Zważyłam sobie moje ciasto i tak u mnie każda warstwa miała 110 g (tak, tak za każdym razem ważyłam) Każdą porcję ciasta rozwałkować na odpowiedniej wielkości przyciętym kawałku papieru do pieczenia, dla pewności przykładać sobie talerz(...)Piec każdy krążek około 8 minut w temp. 180-190 C. Po wyjęciu z piekarnika najlepiej przyciąć od razu do pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego

greenscarf
Tarta dyniowa bez glutenu 106

przez spaghetti. Dzisiejsza tarta dyniowa to jednak nowość, więc zaczynamy! Dodam tylko, że zrobiłem ją bez jajek, ale spokojnie możecie zastąpić siemię lniane jajkiem i wyrośnie ładniej. Składniki na spód: 1 ½ szklanki orzechów (włoskie, laskowe, pekan) 2-3 łyżki miodu Składniki na ciasto: 2 łyżki masła klarowanego 1 ½ szklanki puree z dyni wanilia ⅓ szklanki miodu 2 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki(...)mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na orzechowy spód. Pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut, aż góra się „przypiecze” i tarta dyniowa zrobi się złocista. My dodaliśmy na wierzch borówki amerykańskie ze śmietanką kokosową i grubo pokrojoną czekoladę. Smacznego ! Tarta dyniowa Artykuł Tarta dyniowa bez glutenu pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Bajaderka 193

Bajaderka..to nic innego jak "ciasto"wykonane z okruchów ciast lub czerstwego , nieudanego jakiegoś ciasta.Na blogi już bajaderka jest i to nie jedna,a teraz jest

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Czekoladowe bez Nabiału 1363

ciasta bez nabiału, ciasta dietetyczne smakują nieco inaczej, nie tak dobrze jak te klasyczne, tak to ciasto jest tego zaprzeczeniem. Jest genialne. Ja go powtórzę nie raz, nie dwa a Wam polecam je upiec. Warto! Przy okazji, super ciasto do zrobienia z dzieckiem. Wszystkie składniki się miesza (można nawet w blaszce, w której będzie pieczone ciasto(...)śmietanki kokosowej * Śmietanę wlewamy do garnka. Stawiamy na palniku i doprowadzamy prawie do wrzenia. Zdejmujemy z palinka, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy całość do powstania gęstego sosu. Odstawiamy na około 15 minut. Następnie polewamy nią ciasto. * śmietanki kokosowej używamy w zastępstwie śmietanki kremówki, by ciasto było w całości bez nabiału Źródło: Sweet Little Bluebird

Made By Mom And Son
Chleb zmieniający życie 70

mniej dostępnym składnikiem jest olej kokosowy, który można zamienić na olej roślinny. Chleb piekłam już kilak razy, starając się wypróbować różne opcje i tak. Chleb można dowolnie komponować, czyli zamiast orzechów lasowych można dodać orzechy włoskie lub migdały zawsze w takiej samej ilości! Tak ja pisałam wcześniej, można użyć dowolnego oleju roślinnego, zamiast kokosowego może to być słonecznikowy, rzepakowy(...)oleju roślinnego może być kokosowy Instructions Odmierzyć wszystkie składniki, umieścić w misce, zalać wodą i olejem  wymieszanym z miodem, wymieszać i odstawić na przynajmniej 2 godziny lub dłużej, nasiona w tym czasie zmiękną i wchłoną płyn. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 - 180 st C. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, ciasto należy dobrze ugnieść

SprawdzonaKuchnia.pl
Owsiane ciasteczka z żurawiną 96

szklanki mąki kokosowej lub ryżowej 3/4 szklanki płatków owsianych górskich 2-3 łyżki brązowego cukru/syropu klonowego/ksylitolu/erytrytolu płaska łyżeczka proszku do pieczenia jajko lub banan 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego (ok. 25 g) garść żurawiny (można wymienić na/dodać orzechy, gorzką czekoladę lub ulubione ziarna) Czas przygotowania 15 minut Czas pieczenia 20 minut Temperatura(...)Wbijamy jajko lub dodajemy banana (w opcji z bananem można dodać mniej cukru) i wlewamy płynny tłuszcz. Wszystko mieszamy i ugniatamy dłonią. Piekarnik rozgrzewamy, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki odrobinę większe niż orzechy włoskie, rozpłaszczamy je na dłoni i układamy na papierze do pieczenia. Kiedy wszystkie będą już gotowe, to wkładamy je do nagrzanego

Analiza Smaku
Chlebek dyniowo-bananowy 108

cukru kokosowego 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych Przygotowanie: Pure z dyni wymieszać z pogniecionym bananem - lub zblenderowac upieczone kawałki dyni z bananami. Do miski przełożyć pure. Dodać mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Dosypać cukier kokosowy. Następnie(...)wlać jogurt naturalny i olej kokosowy i wbić całe jajko. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, na jednolite ciasto. Do ciasta dodać posiekane orzechy włoskie i wymieszać szpatułką. Ciasto dyniowo-bananowe przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy keksówki, o długości około 25 cm. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 50 minut. Upieczony chlebek dyniowo-bananowy

kolorowotorcikowo
Zdrowe gofry z marchewką i płatkami owsianymi 170

grubych oczkach. Etap II - mieszanie Mleko podgrzej (ale nie gotuj) dodaj startą marchewkę oraz olej kokosowy. Dodaj mąkę pszenną, zblednowane płatki oraz proszek do pieczenia. Etap III - Pieczenie Gofrownicę posmaruj z umiarem olejem kokosowym. Na rozgrzaną gofrownicę rozlej po równo ciasto. Piecz wg zaleceń producenta. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia, posmaruj obficie dżemem i delektuj

Wylizany Rondel
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 163

ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka przestudzić i dowolnie udekorować

FitKot