Chleb na mąkach bez glutenu z dodatkiem nasion chia

Chleb na mąkach bez glutenu z dodatkiem nasion chia

Chleb na mąkach bez glutenu z dodatkiem nasion chia

Gdy zwykły chleb mi się znudzi lub dopadają mnie dziwne bóle głowy lub zmęczenie ograniczam na kilka dni produkty zawierające gluten, i jednym z nich to ten chleb. Na dwa bochenki: - 700 g mąki pszennej bez glutenowej lub jaglanej - 200 g mąki kokosowej  - 200 g mąki z amarantusa - 3 czubate łyżki nasion chia - płaska łyżka soli - 1 litr wody - 3 łyżki oleju rzepakowego - 25 g drożdży świeżych W ciepłej wodzie rozpuść drożdże, dodaj najpierw mąkę pszenną bez glutenu lub jaglaną oraz mąkę z amarantusa. Wymie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kokosowe, ciasto, chleb na drożdżach , ciasto kokosowe, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.