ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:436/1038)

MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 2 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.07 ) 93

15 i 16 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
CIASTA BEZGLUTENOWE – najlepsze przepisy! 83

Seria bezglutenowych słodkości cieszy się na blogu ogromną popularnością! Przypominam Wam kilka przepisów, które na nim znajdziecie – wystarczy kliknąć w zdjęcie. Zapraszam!

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 2 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 17-18.06 ) 92

17 i 18 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
Wędlina drobiowa z praski - z udek i piersi kurczaka, z kolendrą 78

posiekać bardzo drobno nożem). Całe mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę i zimną wodę. Całość wyrobić aż mięso będzie bardzo klejące. Wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych w robocie planetarnym około 7-10 min. Przyszykować szynkowar lub praskę, wedle upodobania wyłożyć woreczkiem, folią celulozową lub jeśli szynkowar jest ze stali nierdzewnej pominąć ten krok. Wyłożyć masę mięsną

Kocham..lubię..gotuję..
Pogacze z twarogiem. 135

tutaj nie było, ale na szczęście wracam i to jeszcze z samymi pysznościami :) Pogacze to popularne na Bałkanach, niewielkie bułeczki, idealne na każdą porę dnia. W moim przepisie warstwy drożdżowego ciasta przełożone są masą z twarogu i po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, i co najważniejsze są pyszne! Można je podać do zupy, do piwa

Rozpustne gotowanie
Podłużne drożdżowe bułeczki z oliwą i makiem 112

podłużne z dużą ilością maku, takie właśnie lubimy. Z wierzchu niezwykle chrupiące, a w środku puchate i mięciutkie. Idealne. Upieczcie, a nie pożałujecie. Osobiście uwielbiam domowe pieczywo, uwielbiam wyrabiać drożdżowe ciasto, uwielbiam zapach gdy się piecze i uwielbiam je jeść. A jak jest u Was? Jesteście zwolennikami domowego pieczywa czy raczej kupujecie w piekarni czy w sklepie? Napiszcie

Izabelawkuchni
Ciasto drożdżowe smażone z jabłkami i malinami 61

Prosty i w miarę szybki przepis na śniadanie lub słodką przekąskę. Przydaje się nie tylko gdy zostanie wam kawałek ciasta drożdżowego (a mało kto lubi jeść suche) ale też kiedy macie świeże i chcecie je zjeść inaczej niż zwykle

Milion Smaków
Drożdżowe pizzerinki z boczkiem 116

Bardzo lubię domowe zamienniki gotowych fast - food`ów. Pizzerinki robię bardzo często na kolację, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Delikatne drożdżowe ciasto dopełniam ulubionymi dodatkami i pyszna kolacja gotowa

Prosty przepis na
Drożdżówki z truskawkami 141

Składniki: 250 g maki pszennej 200 g mąki żytniej T720 2 jajka 1/2 szklanki słodzika, u mnie erytrytol 40 g drożdży + łyżeczka cukru 1 szklanka mleka

czarrna od kuchni
Cynamonowiec czyli cynamonowe ciasto drożdżowe do odrywania 85

Naszło nas na pieczenie. Był krantz (przepis będzie po świętach), była chałka, a teraz mega dziwne ciasto. Natknęliśmy się na nie, kiedy szukaliśmy przepisu na sprężysty

slodkokwasnapl
Drożdżówki z karmelem 137

Składniki: 200 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej T720 3/4 szklanki mleka 1 jajko 25 g masła 30 g drożdży + 1/4 szklanki mleka + łyżeczka cukru

czarrna od kuchni
Drożdżówka z rabarbarem 142

Składniki: 220 g mąki pszennej 130 g mąki żytniej T720 (można dać 350 g mąki pszennej) 2 jajka 1/2 szklanko erytrytolu 3/4 szklanki mleka 30 g

czarrna od kuchni
Małe bezy 95

niska, a suszenie długie. Równie ważna jest odpowiednia ilość dodanego cukru. Standardowo zakłada się, że na jedno białko przypada 50 g cukru. Co można zrobić z pozostałych żółtek? Upiec ciasto drożdżowe, babkę drożdżową, rogaliki, zrobić domowe lody lub wykorzystać do tarty. Możliwości jest wiele

Passions hobbies life
Puszyste drożdżówki 114

Uwielbiam zapach domowych drożdżówek w domu. Zawsze kiedy mam na nie ochotę piekę własne - są dużo lepsze od tych, które można kupić w sklepie. JEŻELI WOLISZ

Prosty przepis na
Kolorowa wiosenna focaccia z nocnego ciasta 64

Focaccia  to rodzaj płaskiego pieczywa pochodzącego z włoskiej Ligurii. Jest to wypiek bardzo podobny do pizzy. Zwykle foccacię pieczemy bez dodatków i może być wtedy

Tajemnice Smaku