ciasto drożdżowe - 16067 przepisów (strona:430/1072)

Pistacjowe tiramisu 90

tiramisu potrzebny Ci będzie krem pistacjowy. Kupisz go w sklepach z włoskimi produktami lub online, ale bywa także podczas włoskich tygodni w niektórych sieciach handlowych. Uwielbiam ten krem do ciasta drożdżowego, chałki, a nawet po prostu na chleb. Jest w mojej ocenie lepszy niż wszelkie czekoladowe czy orzechowe kremy i smarowidła! @import url(https://assets.mlcdn.com/fonts.css?version=1696513); .ml-form-embedSubmitLoad{display(...)inne desery: –  tiramisu –  prosta szarlotka –  gruszki pieczone w miodzie –  chlebek bananowy –  florentynki –  przepis na chałwę –  truskawki z kruszonką –  blok czekoladowy –  ciasto zebra PISTACJOWE TIRAMISU Przygotowanie : około 25 minut + chłodzenie Składniki: – 250 g serka mascarpone – 5 żółtek – 40 g cukru pudru – 3-4 łyżki kremu pistacjowego – 180 ml mocnej kawy espresso

nietylkopasta.pl
Ciasta z dynią – przepisy 93

Ciasta z dynią Szarlotka z dynią Rolada biszkoptowa z dynią Kruche ciasto z dynią Wegański placek z dynią Owsiane ciastka bananowo – dyniowe Sernik z dynią Strucla

Dorota Smakuje
Zakręcona drożdżówka ze śliwkami 73

tradycyjne drożdżowe ciasto ze śliwkami i kruszonką to prawdziwa uczta dla podniebienia. Delikatne i puszyste ciasto, wypełnione soczystymi śliwkami i posypane chrupiącą kruszonką, stanowi doskonały deser na każdą okazję. Pachnące i pełne smaku, przypomina ciepłe, domowe wypieki, które zawsze cieszą się ogromnym powodzeniem. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, z pewnością zadowoli każdego łasucha. Zapraszam do wypróbowania przepisu i cieszenia

Kulinarna Chwila
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpacka 96

śmierci wśród Egipcjan oraz do cudownego przejścia członków narodu wybranego przez Morze Czerwone, czyli jest to nazwa Święta Przaśników. Na prawosławnych stołach pascha poza typową twarogową wersją, miewa postać ciasta drożdżowego z bakaliami, jednak w Polsce pascha występuje głównie w postaci twarogowego deseru przygotowanego na słodko z dużą ilością bakalii. Poza białym serem do dania dodaje się żółtka utarte

Trzeci talerz
Pączki – bardzo stary przepis mojej babci 118

dodaj podrośnięte drożdże, ubite jajka, resztę ciepłego mleka, olejek rumowy i wyrabiaj aż ciasto będzie jednolite i zacznie odstawać do brzegów misy (ok. 15 min robotem) Wlej roztopione masło i wyrabiaj aż połączy się z ciastem Na koniec dodaj spirytus/ocet i połącz do gładkiej konsystencji * Ciasto nawet po tak długim wyrabianiu będzie się nieco lepić i tak ma być(...)nagrzać piekarnik do ok. 40°C, wyłączyć i wstawić miskę z ciastem, zamknąć i pozostawić do wyrośnięcia. Tym sposobem nie musicie martwić się czy kuchnia jest odpowiednio nagrzana lub czy nie ma przeciągów. Wyrośnięte ciasto (najlepiej jak kilkukrotnie zwiększy objętość) przełóż na stolnicę i wyrabiaj przez chwilę * Ciasto prawdopodobnie będzie się nieco lepić więc należy je podsypać niewielką ilością mąki

Słodki Blog
Pączki pieczone 96

Pączki pieczone Pączki z piekarnika to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych, smażonych na głębokim tłuszczu. Wychodzą puszyste i mięciutkie, są mniej kaloryczne i chyba łatwiejsze w

Blog z Apetytem
DOMOWE ZAPIEKANKI + FILMIK 79

kiedy chcemy je podać.         ROZCZYN :  50 g świeżych drożdży  1/2 szklanka ciepłej wody  2 łyżeczki cukru          CIASTO :  650 g mąki pszennej tortowej  1 jajko  1 płaska łyżeczka soli  1/2 szklanka ciepłej wody  1/2 szklanka mleka        DODATKOWO :  ketchup(...)ciasto. W razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy jeszcze mąkę.  Ciasto nakrywamy i pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło.  Po tym czasie rozwałkowujemy je na kształt blaszki z piekarnika i smarujemy je ketchupem.  Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy z odrobiną oleju na patelni na złoto. Doprawiamy je solą i pieprzem.  Na ciasto drożdżowe rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Croissanty z francuskiego ciasta drożdżowego 115

elastyczne jak ciasto w lodówce. Uformować kwadrat u boku 15 cm i włożyć do lodówki. Ciasto wyjąć na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować, naciąć po środku krzyż na głębokość ok 3 cm. Rozwałkować aby uzyskać kwadrat o boku 30 cm, środek kwadratu trochę grubszy niż boki. Na środku ułożyć kwadrat masła, rogi ciasta złożyć do środka jak kopertę. Ciasto rozwałkować(...)pudrem. Gotowe croissanty są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Ich chrupiąca skorupka i delikatne wnętrze sprawiają, że są nieodparte dla miłośników słodkości. Smacznego:)     Artykuł Croissanty z francuskiego ciasta drożdżowego pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Papryka faszerowana bez mięsa – z kaszą bulgur i oliwkami | DIETA 1800 KCAL 130

kostce Krówki świąteczne – przekaż słodkie życzenia swoim bliskim! Dlaczego to świetny dodatek do paczek na Boże Narodzenie? Zamknij wilgoć w swoich włosach dzięki intensywnie nawilżającym maskom Przepis na ciasto drożdżowe w keksówce (drożdżówka

Via Gusto
Sernikowe kulki – deser z twarogu w kostce 137

kostce Krówki świąteczne – przekaż słodkie życzenia swoim bliskim! Dlaczego to świetny dodatek do paczek na Boże Narodzenie? Zamknij wilgoć w swoich włosach dzięki intensywnie nawilżającym maskom Przepis na ciasto drożdżowe w keksówce (drożdżówka) Ciastka z czekoladą – zobacz najlepsze przepisy! Sałatka z porem i selerem konserwowym – doskonała na imprezę! Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl

Via Gusto
Pomidorowy chlebek do odrywania 120

Drożdżowe ciasto do odrywania z suszonymi pomidorami i serem na wierzchu. Pyszne. Idealne jako przekąska na imprezowy stół, wieczór filmowy czy spotkanie ze znajomymi przy piwie. Przepis znaleziony na instagramowym profilu kinga_w_quchni. Kiedyś robiłam też wersję z czosnkiem, ale to ta z suszonymi pomidorami zdecydowanie jest mi bliższa i bardziej smakuje. 1 szkl. ciepłej wody 25 g drożdży

Smaki Na Talerzu
Ciasto drożdżowe z wiśniami i kruszonką 105

  Składniki: Ciasto: 600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 120 g stopionego, przestudzonego masła 120 g cukru 1 jajko 3 żółtka

Qchnia po prostu
Domowe kakao 72

przy niej nie majstruję), dam ją kiedyś Toli. Od dłuższego czasu chodzą za mną właśnie takie domowe przepisy, które kojarzą mi się z dzieciństwem. Zupa fasolowa jest, ciasto drożdżowe jest. Tym razem postanowiłam wrzucić do siebie na bloga także domowe kakao, które robi się bardzo prosto. Niestety coraz mniej przepisów, kojarzących mi się z dzieciństwem, chodzi mi po głowie. Ostatnio

Kardamonovy
Langosz – chrupiące placki z dodatkami prosto z Węgier 103

wodę, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, ziemniaki i wyrośnięty zaczyn, a następnie stopniowo wlewamy wodę i dodajemy olej, zagniatając ciasto, aż stanie się elastyczne. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na porcje i smażymy. Po usmażeniu podajemy langosze z ziemniakami na ciepło, najlepiej z jogurtem naturalnym i startym żółtym serem, które dodadzą im wyjątkowego smaku(...)nadmiaru tłuszczu.  Do przygotowania langosza z piekarnika potrzebujemy tych samych składników, co do tradycyjnej wersji, czyli mąki, mleka, ugotowanych ziemniaków, oleju, soli, cukru i drożdży.  Po wyrobieniu ciasta drożdżowego formujemy placki, które następnie pieczemy w piekarniku, aż uzyskają rumiany kolor. To idealna propozycja dla tych, którzy pragną delektować się tym przysmakiem w zdrowszej formie. Artykuł Langosz – chrupiące

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania