Bostocki z orzechami włoskimi
Bostocki z orzechami włoskimi
Przepis na : deser
Bostock to kanapka na słodko – najlepsza z delikatnej brioszki lub chałki i, co ważne – niekoniecznie świeżej – to idealny przepis “zero waste”. Jeśli kupiliście chałkę, a na drugi dzień jest lekko czerstwa, to posmarowana masełkiem może nie być najlepsza, ale za to na bostocka będzie idealna. Oryginalnie bostocki podaje się z kremem migdałowym (frangipane; wystarczy orzechy zastąpić migdałami), ale najsmaczniejsze moim zdaniem są jednak z orzechami włoskimi, przełamane kwaśnym p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, czarna porzeczka, śniadania, ciasto drożdżowe, kanapki, maliny, drożdżowe, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasto z malinami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję