Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta 7. Szarlotka z budyniem 8. Sernik na zimno z winogronami 9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką 10. Brzoskwiniowiec 11. Kluski śląskie 12. Bogracz
My simple kitchenPiernik, sernik i oczywiście makowiec...to trzy ciasta bez, których nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Przywiązanie do tradycji bywa silniejsze od rozsądku, który czasem nakazuje...piecz
ChilliJemyChrupiąca przekąska z drożdżowego ciasta. Zadowoli fanów krakersów i paluszków. Użyłam mąki orkiszowej, która zawiera mniej glutenu, niż mąka pszenna. Jeśli wykorzystacie mąkę pszenną, paluszki będą bardziej pulchne, a mniej chrupiące. Jeśli użyjecie mąki pełnoziarnistej, ciasto wyrośnie mniej, niż z mąki pszennej z niższego przemiału. W każdym przypadku paluchy są smaczne i stanowią zdrową alternatywę dla przetworzonych przekąsek
KucharzycaZapewne zgodzicie się ze mną, że na chłodne wieczory nie ma nic lepszego niż dobre drożdżowe rogaliki i szklanka ciepłego mleka lub kakao. Tym razem do drożdżowego ciasta dodałam puree z dyni. Rogaliki wyszły rewelacyjne, miękkie, puszyste. Dynia jest praktycznie niewyczuwalna, ale zabarwiła ciasto na żółto. Polecam :) Składniki na około 32 rogaliki: * 500 g mąki pszennej * 1,5 łyżeczki sypkich
Zrób to smaczniewrzesień – październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEblogu ;) Głownie robię te klasyczne, w miękkim delikatnym cieście, krótko gotowane w wodzie z olejem i solą. Czasem jednak mam ochotę na większe, bardziej sycące pierogi w cieście drożdżowym - pieczone w piekarniku. Dziś wersja z dynią w nieco azjatyckiej odsłonie - dla mnie pyszne
Milion SmakówChałka z kruszonką Chałka z kruszonką. Składniki: Rozczyn: 50 g drożdży świeżych 20 g cukru 50 ml letniego mleka Ciasto:
kuron.com.plPomysł na błyskawiczną pizzę do której przyrządzenia nie musicie przygotować drożdżowego ciasta. Wystarczy placki tortilli nadziać startym serem i ulubionymi dodatkami, np. podsmażonymi pieczarkami, plasterkami pomidora czy też pokrojoną wędliną. Taką pizzę przygotujecie wraz z pieczeniem w niecałe 30 minut 😄 Składniki na 2-3 porcje: 4 placki tortilli 300 g pieczarek 1 mała cebula 200-300 g startego sera mozzarella
Ugotowaćprzetwory ze śliwek. Tak przygotowane owoce mogą posłużyć na kompot, do knedli, kaszy manny na mleku, zapiekanki z ryżu czy ciasta drożdżowego. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 słoiki po 0,7 litra Składniki: 2 kg śliwek 0,6 kg cukru Przygotowanie śliwek w sosie
KuchniaWeDwoje.plUwielbiam wegierki. Najczęściej jem je same, ale bardzo lubię też w cieście drożdżowym, słodkich plackach i knedlach. Tym razem trafiły do dania warzywnego. Ostatnio do wszystkich kasz dodaję imbir :) Czytaj więcej
Kasia SarnaNaleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Co to dużo pisać, każdy z nas chyba lubi rogaliki. A gdy jeszcze są nadziane przepysznymi powidłami śliwkowymi to szybko znikają. Składniki: 500 g mąki 25
Gotowanie z pasjąCo to dużo pisać, każdy z nas chyba lubi rogaliki. A gdy jeszcze są nadziane przepysznymi powidłami śliwkowymi to szybko znikają. Składniki: 500 g mąki 25
Gotowanie z pasjąśliwek z bananami bez cukru okazała się naszym wakacyjnym hitem. Na dodatek bardzo zdrowym i sycącym. Dwa dni później gotowałam kolejną porcję :) Super smakowała ze świeżutkim i cieplutkim ciastem drożdżowym, kupionym w pobliskiej piekarni. Po powrocie do domu postanowiłam odtworzyć mój przepis. Ponieważ Konfitura ze śliwek z bananami szybko znikała, zrobiłam podwójną porcję, którą przedstawiam Wam poniżej. Oczywiście jeśli jesteście
Moja Delicja