Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zostałam zaproszona do wzięcia udziału w akcji „Wypiekanie na śniadanie” i razem z innymi blogerkami przygotowywałam Cynamonowe cruffiny z przepisu z bloga „Smaki
czarrna od kuchniSzybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne naleśniki z jogurtem to przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyrośnięte, lekkie i puszyste. Tradycyjnie smażę je na smalcu lub na oleju roślinnym. Pączki drożdżowe są cudowne na Tłusty Czwartek. - tradycyjne pączki drożdżowe - szykowane na samych żółtkach - najlepsze drożdżowe ciasto na maśle
AniaGotuje.plPiekłam już wcześniej podobną babkę i wiem, że zaparzanie to dobry sposób na zachowanie świeżości ciasta drożdżowego. Babka z tego przepisu wychodzi puszysta i wilgotna jednocześnie. A to właśnie oznacza, że będzie smaczna zarówno pierwszego jak i kolejnego dnia po upieczeniu. Do babek często dodaje się rodzynki, ale nie wszyscy je lubią, więc tym razem użyłam suszonej żurawiny. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaNo i znów poprowadziłam kolejny, nieziemsko słodki Kurs Cukierniczy I stopnia. Królowały drożdżówki, ciasta na bazie musów, mirror glaze , chrupiące ciasteczka, mono desery i pyszne tartaletki
Ostra na SłodkoCiasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta 7. Szarlotka z budyniem 8. Sernik na zimno z winogronami 9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką 10. Brzoskwiniowiec 11. Kluski śląskie 12. Bogracz
My simple kitchenPiernik, sernik i oczywiście makowiec...to trzy ciasta bez, których nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Przywiązanie do tradycji bywa silniejsze od rozsądku, który czasem nakazuje...piecz
ChilliJemyChrupiąca przekąska z drożdżowego ciasta. Zadowoli fanów krakersów i paluszków. Użyłam mąki orkiszowej, która zawiera mniej glutenu, niż mąka pszenna. Jeśli wykorzystacie mąkę pszenną, paluszki będą bardziej pulchne, a mniej chrupiące. Jeśli użyjecie mąki pełnoziarnistej, ciasto wyrośnie mniej, niż z mąki pszennej z niższego przemiału. W każdym przypadku paluchy są smaczne i stanowią zdrową alternatywę dla przetworzonych przekąsek
KucharzycaZapewne zgodzicie się ze mną, że na chłodne wieczory nie ma nic lepszego niż dobre drożdżowe rogaliki i szklanka ciepłego mleka lub kakao. Tym razem do drożdżowego ciasta dodałam puree z dyni. Rogaliki wyszły rewelacyjne, miękkie, puszyste. Dynia jest praktycznie niewyczuwalna, ale zabarwiła ciasto na żółto. Polecam :) Składniki na około 32 rogaliki: * 500 g mąki pszennej * 1,5 łyżeczki sypkich
Zrób to smaczniewrzesień – październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEblogu ;) Głownie robię te klasyczne, w miękkim delikatnym cieście, krótko gotowane w wodzie z olejem i solą. Czasem jednak mam ochotę na większe, bardziej sycące pierogi w cieście drożdżowym - pieczone w piekarniku. Dziś wersja z dynią w nieco azjatyckiej odsłonie - dla mnie pyszne
Milion SmakówChałka z kruszonką Chałka z kruszonką. Składniki: Rozczyn: 50 g drożdży świeżych 20 g cukru 50 ml letniego mleka Ciasto:
kuron.com.pl