Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki to doskonała przekąska, która najlepiej smakuje podana z filiżanką czerwonego barszczu do picia. Delikatne drożdżowe ciasto z aromatycznym farszem powoduje, że każdy chętnie po nie sięga. Przepis wystarczy na 48 sztuk Co potrzeba na ciasto: 500 g maki tortowej typ 450, 20 g drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła, Co potrzeba na farsz: 500 g kiszonej kapusty, 500 g pieczarek, 1 średnia cebula, 4 łyżki oleju rzepakowego, Sól, Pieprz Wykonanie:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Autor

Beata PlesowiczBeata Plesowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, bułki, kapustą, paszteciki, pieczarki, kapusta kiszona, przekąski, przekąska, ciasto drożdżowe, mak, drożdżowe, barszcz czerwony, barszcz, przystawki, ciasto z makiem, pieczarki w cieście, paszteciki z kapustą, paszteciki drożdżowe, chleb na drożdżach , czerwona kapusta

Inne przepisy z Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.