ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:950/1410)

Sernik z masłem orzechowym 30

przytłacza, pomimo sporej ilości masła. Polecam jako odskocznię od klasycznego sernika. Ciasto jest sprężyste, ale struktura delikatna, rozpływająca się w ustach. Składniki: Masa serowa ? 500 g sera twarogowego, u mnie Piątnica ? 4 jajka ? 1/2 szklanki cukru ? 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany ? 250 g masła orzechowego Polewa czekoladowa ? 250 ml kwaśnej gęstej śmietany 18% ? 100 g posiekanej gorzkiej czekolady ? 2 łyżki

To co kocham
Ciasteczka owsiane z bakaliami i skórką pomarańczy 64

słonecznika 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 50 g suszonej aronii płatki czekoladowe lub 1/2 tabliczki czekolady (posiekanej) 1. Masło ucieramy z cukrem. Jak masa będzie jasna i puszysta dodajemy jajko i miksujemy. Następnie mąkę mieszamy z płatkami, sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy stopniowo do ciasta cały czas miksując. 2. Teraz dodajemy posiekaną czekoladą, skórkę z pomarańczy, słonecznik

kruche babeczki
Świąteczka choinka do zjedzenia na 6 sposobów! 90

każdą opcję! CIASTO Ciasto francuskie Pierwszym rodzajem ciasta jest... ciasto francuskie. Takie, gotowe ze sklepu. Kupujecie jedno, rozwijacie i nakładacie dwie części na siebie. Wycinamy z niego trójkąt z nóżką na dole. Nacinamy od góry - najwyżej najmniejsze nacięcia, najniżej największe. Dolną część przygotowanego i wykrojonego ciasta smarujemy nadzieniem. Nakładamy drugą część. Boki zawijamy. Możemy wyciąć z reszty ciasta gwiazdkę(...)posypać dodatkowo cynamonem, a wersji na słono dowolnymi nasionami. Ciasto francuskie pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Ciasto kruche Drugim rodzajem ciasta, które można użyć jest ciasto kruche. W wersji na słodko dodajemy do ciasta 3 łyżki cukru pudru, a wersji słonej 0,5 łyżeczki soli. Składniki na ciasto kruche: 2,5 szkl. mąki pszennej 120 gramów masła

Czarnawisienka
Muffiny buraczkowe... 123

papilotkami. W sporej misce wymieszaj makę, sól, cukier i groszki czekoladowe.  W osobnej misce, lub dzbanku, zmiksuj blenderem buraczka z ekstraktem waniliowym. Dodaj jajka, mleko i jogurt i roztrzep dokładnie widelcem. Wmieszaj masło. Wlej mokre składniki do suchych i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz przez około 20 minut (zależy od piekarnika, trzeba

Lejdi of the house
Chrupanka Orzechowa 165

mlekiem, podgrzać i znów schłodzić).   WYKONANIE: Po schłodzeniu ciasto przekładamy na stolnicę podsypaną mąką. Wałkujemy na grubość ok. 2 cm. wykładamy nadzienie orzechowe zwijamy ściśle     smarujemy roztrzepanym żółtkiem ,posypujemy lekko bakaliami     pieczemy w temp 175 stopni przez 45 minut   Po ostudzeniu dekorujemy polewą czekoladową       Smacznego

Domowe ciasta
deserek budyniowy a la monte 134

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Brownie z gruszkami 147

czekolada. Tym bardziej cieszę się, że jakiś czas temu przygotowałam kilka ciast i teraz mam się czym z Wami dzielić. Zwłaszcza, że każde zawiera sezonowe owoce i jest mega proste w przygotowaniu! Każdy sobie z nimi poradzi, ale na początek,  by Was trochę zachęcić proponuję tradycyjne czekoladowe brownie, które ze słodką gruszką smakuje idealnie!   Składniki na keksówkę

Kuchnia w czekoladzie
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO NA MASCARPONE I ŚMIETANIE 198

brzoskwinie, ananasy czy inne ulubione owoce. Myślę, że takie ciasto szczególnie sprawdzi się teraz latem, kiedy  nie chcemy dodatkowo nagrzewać mieszkania "odpalając" piekarnik, a  i ochota na wszelakie  wypieki z piekarnika  jest mniejsza.😊 Opcjonalnie na spód: (ja robiłam bez spodu) 300 g dowolnych ciasteczek czekoladowych 5 łyżek roztopionego masła Wykonanie: Ciasteczka zmielić w malakserze na drobny

Walijskie Pichcenie
Babka z marcepanem i żurawiną 145

grubych oczkach. Oba składniki dodajemy do ciasta i mieszamy.  3. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 60 minut (u mnie babka piekła się jakieś 5 minut dłużej). Po wyjęciu studzimy, możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową :-)  Smacznego

kruche babeczki
Kokosowe babeczki z polewą z białej czekolady 179

likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut (grzanie góra dół). Kiedy babeczki wyjmiemy do przestudzenia, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę z łyżką masła. Łyżeczką nakładamy czekoladową masę na babeczki i posypujemy wiórkami. Smacznego

ChilliJemy
babka piernikowa 147

ciastem. Na końcu dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremki z kominem o średnicy ok. 23 – 24 cm średnicy. Pieczemy przez ok. 45 – 50 min., lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki czekoladowe z serem 151

masła szczypta soli nadzienie: 200g serka ricotta cukier puder do smaku kropelki czekoladowe lub drobno posiekana czekolada Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, dodać czekoladę i kakao, dokładnie wymieszać i wystudzić. Masło roztopić i wystudzić. Do mleka dodać mąkę, jajka, cukier puder, masło i sól. Zmiksować na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki na 30 minut. Smażyć na patelni do naleśników lekko

Pyry na Gaz
NALEŚNIKI BUDYNIOWE 791

pracy. Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe.  Składniki: * 3 szklanki mąki * 2 jajka * 400 ml mleka * 400 ml wody * 2 budynie waniliowe bez cukru * opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam) Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej

Zrób to smacznie
Sernik z masłem orzechowym 100

sporej ilości masła. Polecam jako odskocznię od klasycznego sernika. Ciasto jest sprężyste, ale struktura delikatna, rozpływająca się w ustach. Składniki: Masa serowa • 500 g sera twarogowego, u mnie Piątnica • 4 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany • 250 g masła orzechowego Polewa czekoladowa • 250 ml kwaśnej gęstej śmietany 18% • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady

To co kocham
Zakręcone drożdżówki z orzechami 181

skręcamy w spirale i zwijamy w ślimaczka. Czynności powtarzamy z drugą połowa ciasta. Drożdżówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 20 min. w ciepłe miejsce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok. 15 minut w 190 st. Studzimy, można polać polewą czekoladową lub lukrem

Smakołyki Asi