ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:951/1443)

Krucha śliwka 140

ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest warstwa ,mlecznej czekolady. Całe ciasto jest niezwykle lekkie. Ciasto kruche, to najkruchsze ciasto ze wszystkich :) Serdecznie polecam ! Składniki na duża blachę (ja piekłam w prostokątnej tortownicy, z rozpinanym bokiem o wymiarach 38 na 25 cm) Składniki na ciasto kruche(...)razem z formą oczywiście) – Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec 25 min. Spód ma być dobrze wypieczony, ale nie przesuszony. Upieczony spód ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej. Warstwa czekoladowa: 100 gr czekolady mlecznej Warstwa śliwkowa: 800 gr śliwek

moj przepis na
Rolada czekoladowa leśne polano 114

Ciasto polano, to tradycyjny francuski wypiek na Boże Narodzenie. Moja rolada jest przygotowana według mojego własnego przepisu i nieco różni się od tradycyjnego wyglądu polana. Zapewniam Was jednak, że ta rolada czekoladowa jest przepyszna i na pewno sprawdzi się na Świąteczny stół. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Passions hobbies life
Czekoladowe ciasteczka owsiane ze śliwką 170

posiekaną czekoladą. Całość ze sobą bardzo dokładnie wymieszać. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta na blachę ( każde ciasteczko należy delikatnie spłaszczyć) . P omiędzy ciasteczkami zachować lekkie odstępy, ponieważ podczas pieczenia delikatnie się "rozleją". Piec około 20 minut w 165ºC. Podawać po ostudzeniu. Etapy przygotowywania czekoladowych ciasteczek owsianych Od lewej strony: wygląd masy po wyrobieniu i ciasteczka przed i po upieczeniu

Ugotować
Domowe kokosanki 102

Połowa z nich to tradycyjna wersja ciastek, drugą natomiast wzbogaciłam o dodatek polewy czekoladowej. Obie są równie smaczne, a przepis wart wypróbowania. Z pomocą miksera zrobicie je w kilka minut a potem zostanie już tylko chrupanie... Przepis pochodzi z książki:   Seria 100. Potrawy z ciasta ucieranego

Z Hrabiną w kuchni
Miękkie ciasteczka z kropelkami czekoladowymi, w jednej misce mieszane... 188

łyżeczki ekstraktu waniliiowego 1 1/2 szklanki maki szczypta soli 1/2 szklanki kropelek czekoladowych (u mnie - 48% kakao) Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, lub silikonowa mata. W dużej misce Ubij mikserem wszystkie składniki, oprócz czekolady.  Wmieszaj czekoladę do gładkiego ciasta. Nabieraj łyżka porcje i układaj na przygotowanej blaszce.  Piecz około 15 minut

Lejdi of the house
piernik krakowski „last minute” 124

Następnie dodajemy masło i miksujemy do połączenia. Dodajemy bakalie oprószone mąką i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki/ keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 60 min. w ok. 180 st. C. Po upieczeniu studzimy na kratce. Piernik możemy przełożyć powidłem śliwkowym i polać polewa czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kawowe 1284

delikatnie wymieszać łyżka. Blaszkę o wymiarach 24x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut, po upieczeniu placek ostudzić. Składniki na masy: Śmietanka kremówka 30% 2 szt. po 500 ml Żelatyna 4 łyżki Kawa cappuccino o smaku czekoladowym Czekolada mleczna gorzka 1 szt. Czekolada mleczna do dekoracji 1 szt. Wykonanie: Śmietanę kremówkę (500ml

Tradycyjna Kuchnia
Serowa tarta bez pieczenia 109

deszczowych dniach trafił się w końcu jeden ciepły i słoneczny nabrałam więc ochoty na ciasto bez pieczenia. Sezon truskawkowy wciąż w pełni, ale mnie truskawki jeszcze się nie przejadły. Tak więc zapraszam na tartę serową z truskawkami. Serowa tarta bez pieczenia 25 dag maślanych herbatników czekoladowych 4-5 łyżek nutelli 50 dag miękkiego, zmielonego twarogu 20 dag kwaśnej śmietany

Pieguskowa Kuchnia
Ciasteczka ciecierzycowo-amarantusowe w czekoladzie 126

amarantusa 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki masła orzechowego Polewa czekoladowa: 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka stewii w proszku 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Mąki wsypujemy do miski, dodajemy miód i masło orzechowe. Olej kokosowy roztapiamy i dolewamy do miski. Ciasto ugniatamy w dłoniach (może się lekko rozsypywać). W rękach formujemy kulki i rozpłaszczamy

Czarnawisienka
piernik staropolski 187

stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym  przepis tutaj ,przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

w mojej kuchni
Placki z kaszy gryczanej na przebudzenie mocy... i życzenia! 151

daje energetycznego kopa? :) A dzisiaj kolejny dzień przygotowań, także będzie on baaaardzo potrzebny! Ciasta już upieczone, podobnie jak większość dań. Do zrobienia zostały już tylko krokiety, barszcz i sałatka jarzynowa. Kasztanowe placki z kaszy gryczanej i awokado podane z serkiem naturalnym,  bananem, pomarańczowym sosem czekoladowym i pestkami granatu Pojawię się tutaj zapewne dopiero po Świętach, także już teraz pragnę

Poranek na słodko
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 270

minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym. Możemy używać takich dodatków, jak do tradycyjnych naleśników

Poezja smaku
Mazurek jogurtowy z białą czekoladą i kajmakiem 198

ekstraktu z wanilii 1 łyżka zimnej wody  Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce. Ja narysowałam pisankę na papierze do pieczenia i wylepiłam na wzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej

The Sweet Damsel
Babka zebra 790

wyłożyć papierem do pieczenia. Wzdłuż keksówki na środku, wylewać na przemian równy pasek ciasta (po 3-4 łyżki), białego i ciemnego. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Oryginalny smak
Placek "Łaciaty". 105

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Ciemne ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Magia jedzenia.