Zapraszam na kilka propozycji serników, które zamieszczałam na moim blogu. Serniki na zimno i te pieczone. Wszystkie pyszne, warto wypróbować. SERNIK Z ROSĄ SERNIK W POLEWIE
W kuchennym oknie Ewyjakoś ostatnio nie mamy z M ochoty na ciasta i inne słodkości. Poniższy deser również nie został przeze mnie popełniony z wielkiej ochoty na słodkie, lecz przy okazji kolejnego już wyzwania blogerek. Głównie również dlatego, że po całonocnym imprezowaniu nie miałam ochoty na siedzenie i kombinowanie w kuchni. Mus czekoladowo-pomarańczowy jest bardzo szybki i banalnie prosty w przygotowaniu
My simple kitchenkoniec dodać majonez i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy babkowej z kominkiem, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Piec około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę wystudzić, wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem. Babkę można udekorować plewą czekoladową. Uwaga: Składniki odmierzałam szklanką o pojemności
In my kitchenMam coś pysznego dla fanów wszelkich odmian serników, jego najprostsza postać – na herbatnikach, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka
Pink Envelopezdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety za pierwszym razem owoce były sfermentowane
Qlinarnie i Qlinarnie4ta czekoladowa propozycja to idealnie gęsta i kremowa czekolada ze zdrowymi bakaliowymi dodatkami. Dzisiejsza czekolada w odróżnieniu od propozycji ze śliwką i cynamonem jest mniej gęsta
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany 3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5
kgwjanczewoprzepyszny. Słodkość przełamuje orzeźwiająca konfitura z czarnej porzeczki. Sercem ciasta jest makowo-kokosowa warstwa, która nadaje charakteru tortowi. Połączenie wszystkich wspomnianych smaków składa się na przepyszny tort, którego warto przygotować w domu.Dla osób, które jednak za białą czekoladą nie przepadają i chciałyby zrobić mniej słodki tort polecam zamiast masy czekoladowej przygotować np. budyniową, podobnie jak w tym przepisie.Tort Makowy
Słodka Stronatego kubek gorącej herbaty lub filiżanka czekoladowej kawy i jestem w niebie. Potrzebujemy (na około 60-65 ciastek):- 2 kostki masła- 6 szklanek mąki- 2 szklanki śmietany 18%- aromat waniliowy- 4 łyżeczki nierafinowanego brązowego cukru - 6-7 średniej wielkości jabłek (ja użyłam Kloster) - cukier puder- cynamon Przygotowanie: Zagnieść ciasto i na godzinę wstawić do lodówki. W tym czasie
W poszukiwaniu inspiracjizajmie to znacznie więcej czasu.Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając w razie potrzeby trochę wody lub mleka.Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy.Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką lub rękami i odstawiamy
CiastkozercysodaDODATKI: 8 sztuk gruszki szarki, 2 sztuki wafelek czekoladowy, - ile potrzeba cukier puder jajka, olej, maślankę, przyprawę do wina i piwa rózgą dobrze wymieszać wsypać cukier, przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" - nie za dokładnie tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarowałam niczym ciasto przełożyć do blaszki, poukładać gruszki, ogonki zawinąć folią srebrną
W Mojej Kuchni LubięMoje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty(...)kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy. Masa budyniowa : * litr mleka * 3 budynie czekoladowe bez cukru * 6 łyżek cukru Przygotowanie : Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, zagotować. Masa cappuccino : * 2 małe śmietanki kremówki po 200 ml * 2 łyżki
Magiczne Życie Martyciasto na 1 listopada, ponieważ w ten dzień zwykle mamy gości. Podczas porządków w "cukierniczej spiżarni" znalazłam kilogramowy baton pysznej chałwy, więc wybór był prosty. Wyszło pyszne, mocno chałwowe, z ciekawym przełamaniem smaków galaretką z brzoskwinią. Polecam! :) Składniki: (na blaszkę 24x32cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka ekstraktu waniliowego 3 duże budynie czekoladowe (proszek(...)puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, następnie pokruszoną chałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć do blaszki w którym się piekło, nasączyć zalewą z brzoskwiń, położyć na niego 2/3 kremu. Polać tężejącą galaretką, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie przykryć drugim plackiem, znów nasączyć, posmarować
Cakes By KejtBabeczki, czyli niezwykle popularne muffinki, to pyszne ciasta w postaci małych deserów, takie w sam raz na jedną porcję. Ich forma idealnie sprawdzi się na przyjęciach i imprezach, a zwłaszcza tych nieformalnych oraz piknikach. Babeczki uświetnią również wszelkie kinderbale dla najmłodszych, a robione samodzielnie w domu będą świetną, zdrową alternatywą dla gotowych słodyczy. Przedstawione przepisy na babeczki bezglutenowe to alternatywa(...)osób, które ze swojej diety wykluczyły gluten. Babeczki bezglutenowe – propozycje przepisów BABECZKI CZEKOLADOWE Składniki: – 1 duży banan – 140 g jogurtu naturalnego – 1 jajko – 4 łyżki miodu – 1 ½ szklanki mielonych migdałów – 2 łyżki mąki ryżowej – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 2 łyżki kakao – 4 łyżki wiórków kokosowych – 4 łyżki posiekanych orzechów
Marcepanowa kuchniapapierem do pieczenia. Z papieru wycinam koło o średnicy dna i wkładam do formy. Boki muszą pozostać bez papieru, nie natłuszczam ich, nie obsypuję też mąką. Delikatnie przekładam ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 35-40 minut w 170 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika, gorący biszkopt upuszczam ("rzucam") z wysokości 30-40 cm na pokryty ręcznikiem(...)masa zgęstnieje. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło wraz z dodatkowymi 30g cukru ucieram na białą, puszystą masę. Dodaję następnie stopniowo zimny budyń oraz ajerkoniak, ciągle miksując. polewa czekoladowa błyszcząca: 125 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 3–4 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 2–3 łyżki wrzątku Żelatynę rozpuszczam we wrzątku. W rondelku rozpuszczam masło bądź
W kuchni Karmel-itki