piekarniku (przez 15 minut). Następnie po troszku uchylać drzwiczki piekarnika i w ten sposób stopniowo studzić sernik. Sernik wysunąć z piekarnika i ustawić na kratce, całkowicie ostudzić. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać śmietanę, dodać kakao i wymieszać aż nie będzie grudek. Stopniowo podgrzewać na małym ogniu. Gdy masa będzie ciepła odstawić rondelek z ognia i dodać połamaną(...)drugiej i kolejnej dobie przechowywania sernika w lodówce, można go już okryć folią aluminiową. Sernik można mrozić, w całości lub pokrojony na kawałki. Z racji tego, że ciasto robiłam późno w nocy i anim sie upiekło to juz godzina była z kosmosu, wiec zostawiłam ciasto w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach na całą noc. Wcześniej piekłam je w 130st przez
Państwo Wojtczuk gotująpomarańczy otarta skórka z 2 pomarańczy 3/4 szklanki cukru 4 jajka 100 g masła 1/4 szklanki maślanki 2 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA: 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wody 25 g masła 50 g czekolady smażona skórka z pomarańczy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuścić i odstawić(...)zagotować. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, czekoladę. Mieszać, aż do uzyskania płynnej polewy. Polać wystudzoną babkę i udekorować skórką z pomarańczy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Wielkanoc Tagged: czekolada , maślanka , polewa , pomarańcze
https:KKuchniaMniamDelikatny, aromatyczny i ekspresowy w przygotowaniu sernik z keksówki. Składa się z kilku prostych składników, które wystarczy ze sobą połączyć i przełożyć do
Przepiski.plDeser fit na jogurcie to przepyszna alternatywna dla klasycznych dość ciężkich deserów na bazie mascarpone. Jednocześnie poprzez dodanie dość sporej ilości kakao, jest pysznie czekoladowy. Owoce
RelaxtimeSkładniki: ptysie: woda 1 szklanka, margaryna 125 gram, mąka tortowa 1 szklanka, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 400ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, budyń czekoladowy
W Mojej Kuchni LubięKrem 3M do dekoracji i tynkowania tortu to krem z masłem, serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Krem 3M to zmodyfikowana wersja kremu maślanego z mlekiem skondensowanym
Słodki PomysłTe deserki w kształcie filiżanek kawy nie tylko świetnie wyglądają, lecz także smakują wybornie. Składniki: wafle do lodów w kształcie rożków czekolada ciasteczka owsiane (ja zrobiłam
Wasze PrzepisyNa serniki zawsze mam głowę pełną pomysłów! Najchętniej cały mój blog „zapchałabym” przepisami na serniki właśnie, zachwycając Was codziennie nowym przepisem! Serniki klasyczne, serniki
Ostra na SłodkoJeszcze kilka tortów czeka na publikacje. To jeden z nich. Z okazji urodzin dzieci były 2 imprezy jedna dla znajomych druga dla rodziny jedno z dzieci
Państwo Wojtczuk gotująTo jest prawdopodobnie najpyszniejsza, a zarazem zdrowa i bogata w składniki odzywcze słodkość jaka wyszła spod moich rąk. Trudno dobrać słowa opisujące te obłędnie smaczne brownie
Zdrowie na języku :PNiektórzy z Was na pewno myślą już o świętach i o tym jakie słodkości przygotować dla rodziny i gości. Dzisiaj proponuję Wam zwykły blok czekoladowy w
Smakołyki AsiNie lubię, gdy sernik jest suchy i przypomina wiór;) Dlatego stale szukam doskonałego przepisu. Ten jest fantastyczny, nie jest suchy, ale też nie "pływający":) Pyszny kruchy
Z miłości do słodkościRobiąc to ciasto od razu wiedziałam, że będzie przepyszne. Nie wiedziałam jednak, że będzie to taki HIT! W składzie jest wszystko, co uwielbiam: beza, kajmak i ajerkoniak. Ten ostatni na potrzeby tego ciasta przygotowałam sama. Ciasto jest obłędnie wilgotne, miękkie, słodkie i chrupiące dzięki bezikom otoczonych masą ajerkoniakową z masłem. Bezy również robiłam sama, ale spokojnie można użyć tych(...)50ml amaretto. Krem kajakowym z ajerkoniakiem: 400g masy kajakowej z puszki, 350g masła, 125ml ajerkoniaku, 300g bezików. Ponadto: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 50g wiórek czekoladowych. Ajerkoniak : Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodać mleko, a następnie spirytus. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 tygodnie. Co jakiś czas należy potrząsnąć butelką. Biszkopt : Białka
Słodki Zakąteksklepu Patiserka. Dlaczego? Jubilatce bardzo posmakował ten krokant i chciałam sprawić jej przyjemność. Dodatkowo byłam ciekawa jak ten produkt sprawdzi się w tej roli. Wyszło ciekawie i smacznie. Biszkopt czekoladowy to biszkopt od W-Z z Moje Wypieki. Przepis wpisał się na stałe w moje słodkie menu.Na koniec chciałabym podziękować firmie Glasmark, dzięki której miałam możliwość w piękny sposób zarówno(...)kloszem - Dziękuję :) BISZKOPT:6 jajek150 g cukru drobnego do wypieków115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła roztopionegoBISZKOPT:Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, choć ja w przypadku tego ciasta osobiście nie trzymam się tej zasady :)Białka ubijamy na sztywno, dodajemy połowę cukru i miksujemy do momentu aż cukier przestanie być wyczuwalny pomiędzy palcami.Żółtka miksujemy z drygą połową cukru.Do
Blondynka Gotuje