ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:954/1376)

Wielkanocne muffinki czekoladowe 165

proszku do pieczenia Dodatki: Tabliczka gorzkiej czekolady Łyżka masła Czekoladowe jajeczka Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Składniki mieszamy. W drugiej misce umieszczamy składniki mokre: olej, mleko i jajka. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy

Kolizje Smaków
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I DOMOWĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 152

konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z jajkiem i cukrami (ilość cukru pudru zależy od Waszego indywidualnego smaku, ja zrobiłam słodsze nadzienie, ponieważ polewa czekoladowa nie jest zbyt słodka). Polewa: śmietanę podgrzewam, dodaję czekoladę

JejKuchnia
Mazurek czekoladowy 98

bloku czekoladowego z PRL-u na bazie masła i mleka w proszku? Uwielbiam ten smak i czasami robię taki. Jednak tym razem użyłam takiej właśnie domowej czekolady do mazurka. Do tego dwie garście bakalii i klasyczna polewa. Wyszło przepysznie. Składniki:                  na ciasto

Pysznie & Pięknie
Pieczemy pierniki na święta! 154

roku dojrzewający piernik staropolski, nadszedł czas, aby upiec ciasta, które do tej pory spokojnie czekały w chłodnych miejscach. W moim domu obłędnie pachną pierniki rumieniące się w piekarniku. Wkrótce je wyjmę. Ostygną, odpoczną, a potem będą leżały w ściereczkach, aż do chwili, gdy za tydzień przełożę je masą śliwkowo – czekoladową i orzechową. Jeśli dziś nie macie czasu, upieczcie

W mojej kuchni
Piernikowe muffinki z pomarańczą 186

ciasta. Papilotki powinny być napełnione do 2/3 wysokości. Jeśli ciasta będzie za dużą, muffinki mogą podczas pieczenia uciec nam z foremek. Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut do momentu, gdy muffinki ładnie wyrosną, a z piekarnika wydobywać się będzie piękny korzenny aromat. Upieczone wyjąć, a po wystudzeniu udekorować czekoladowym lukrem (1-2 łyżeczki naturalnego kakao rozpuścić w mleku

Nastoletnie Wypiekanie
Święta Bożego Narodzenia - jak sprawnie je przygotować 176

zaplanowanych potraw przygotować listę zakupów. Jeśli zaplanowaliście np. upieczenie ciasta, to sprawdźcie ile mąki i cukru jest w zapasie, bo może okazać się, ze tego akurat nie trzeba dokupić. To samo dotyczy produktów do dekoracji - może nie trzeba ich wcale kupować, bo na dnie szuflady leży kolorowa posypka, drażetki czy czekoladowe płatki. Taki sposób, oprócz czasu, zaoszczędzi nasze pieniądze. Lista

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zdrowe ciasteczka owsiane z czekoladą 1306

szkl posiekanej gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków szczypta soli     Przygotowanie:   Siemię lniane połączyć z mlekiem i olej. Mąkę, sodę, cukier, czekoladę i sól wymieszać w misce. Suche składniki dodać do mokrych i przy pomocy łyżki połączyć składniki.   Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać okrągłe porcje ciasta, wcześniej uformowane w dłoniach. Należy

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto 3 bit 130

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto 3 bit Składniki: 7 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie  śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Sposób wykonania: Mleko skondensowane gotować w puszce

Smaki Natalii
Sernik truflowy 139

cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy

Kocham Czekoladę
Babka z niespodzianką 161

zajączki, jak na zdjęciu. Resztę formy wypełnić białym ciastem całkowicie przykrywając zajączki. Piec w temperaturze 160ºC przez około 40 - 50 minut (sprawdzić patyczkiem, babka powinna być całkowicie sucha). Pierwsze 25 minut warto piec w temperaturze niższej, 150ºC. Wyjąć, przestudzić w formie, następnie na kratce. Polukrować. Lukier:  [ u mnie polewa czekoladowa] 1 szklanka cukru pudru 3 - 4 łyżki wrzątku

Moje domowe kucharzenie
Gofry 102

Jeśli potrzebujesz mniej gofrów - np. 8-9 to zrób ciasto z połowy podanych wyżej składników. Składniki na dekorację: dowolne owoce świeże lub z puszki czekolada w płatkach, pocięta na kawałki, lub starta na tarce bita śmietana - Śnieżka albo tradycyjna 30 lub 36% + fix do śmietany + cukier puder do smaku sos czekoladowy, toffii, owocowy  - wedle gustu (opcjonalnie) Wykonanie dekoracji: Bitą

Mania Wypiekania
Tarta z mascarpone i owocami 122

mascarpone owocowa, lepsza niż bombonierka czekoladowa. Przy okazji inni też ją skosztowali i jedząc słodko się uśmiechali.  W lodówce 2 godziny postała i dzięki temu jeszcze lepszy smak miała. Jeśli Was czasem smak słodyczy dopada, to zwalczcie swoimi wypiekiem tego  „słodkiego gada”     J Składniki: składniki na ciasto, (na formę ok. 26 cm): 200 g mąki

Moniki Smakołyki
Tort kajmakowy 189

przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej

CoolinarniePL
Drożdżowe naleśniki z budyniem i bananami 231

więc kiedy zobaczyłam ten przepis - koniecznie musiałam go wypróbować. Ciasto w tych naleśnikach przyrządza się na drożdżach - dzięki temu placki będą puszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. Nadzienie natomiast to mieszanka budyniu o smaku bananowym, serka homogenizowanego, rodzynek i kawałków banana. Gotowe naleśniki dodatkowo można udekorować bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Inspiracje na te naleśniki znalazłam na stronie winiary.pl

Świat Domowej Kuchni
Malinowy sernik bez sera 172

sera, że po  waniliowej i  czekoladowej (pierwotna wersja pochodzi z  tej strony ) postanowiłam upiec sernik malinowy. Przez całe lato zbierałam pieczołowicie owoce, więc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało w całym domu malinami

Na słodko lub wytrawnie