ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:954/1520)

Mini babki majonezowe udekorowane kremem serowo-czekoladowym 330

Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie Oleju Wielkopolskiego w tradycyjnych daniach, w nowoczesnym wydaniu to zajrzyjcie TUTAJ ( www.olejkonwenanse.pl ).  #OlejKonwenanse  #OlejWielkopolski Składniki na 12 mini babek: ciasto na mini babki 4 jajka 1 szklanka zwykłego cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki domowego majonezu* 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)aromatu waniliowego składniki potrzebne do przygotowania domowego majonezu 1/2 szklanki Oleju Wielkopolskiego Miksu z Kokosem 1 jajko 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru szczypta soli krem serowo-czekoladowy 1 opakowanie serka twarogowego naturalnego (135 g) 1 tabliczka białej czekolady (100 g) do dekoracji płatki w kształcie śniegu cukrowe perełki Na samym początku przygotować domowy majonez.   Do kubka

Ugotować
Miękkie, nadziewane pierniczki w czekoladzie 269

trzeba czekać, żeby były mięciutkie. Ten przepis właśnie taki jest. Pierniczki po upieczeniu są przepyszne, miękkie i aromatyczne. Dodatkowo wzbogaca je słodko-kwaśne nadzienie z powideł i delikatna polewa czekoladowa. Oczywiście można je pokryć również inną polewą, np. lukrem - i tak będą smakowite :) W stosunku do oryginalnego przepisu zmieniłam jedynie sposób nadziewania i wycinania pierniczków. Tak mi było łatwiej :) Składniki(...)Wsypać cukier, ubić . Dodać żółtka i ponownie ubić. Masę jajeczną przelać do mąki i delikatnie wymieszać. Cały czas mieszając wlać miód, a na końcu śmietanę. Dokładnie wyrobić, tak aby ciasto było jednolite. Jest ono na tym etapie dość rzadkie i mocno klejące. Przykryć i odstawić na 24 godziny, w chłodne miejsce (ale nie do lodówki). Po tym czasie stolnice obficie

Świat Ciasta
Torcik waniliowo – CHAŁWOWY 133

pudru (niekoniecznie) Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr.Oetkera 1 fix do śmietany czekoladowe jajeczka do ozdoby troszkę pokruszonej chałwy do ozdoby Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając(...)brzegów tortownicy powinien być odstęp około 5-8mm). 10. Przycięty biszkopt położyć na ciasto w blaszce i nasączyć go pozostałą kawą. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na cała noc. Wierzch: 9. Schłodzone ciasto wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Torcik położyć na paterze, brzeg tortu można wyrównać nożem, patrz FILM

Mała Cukierenka
Babka marchewkowa bez cukru 69

serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już Wam przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu dietetyczny przepis na babkę marchewkową słodzoną erytrolem, którą przygotuję w tym roku na Wielkanoc w tradycyjnej wielkości foremce na babkę. Babka marchewkowa będzie ozdobą wielkanocnego stołu(...)masa jest za gęsta, to polecam dodać trochę soku z pomarańczy, dodajemy tartą marchewkę i mieszamy ciasto łyżką. Do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą nakładamy ciasto , wyrównujemy powierzchnię obstukując foremką o blat. Babkę pieczemy około 25-30 min. (aż ciasto będzie miało złoty kolor i będzie odchodzić od brzegów formy, ale nie dłużej bo będzie za suche). Formę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny piernikowe z kawałkami czekolady z polewą czekoladową 150

spełnić swoją zachciankę :) Oto aromatyczne, korzenne muffinki z kawałkami czekolady. Są idealnie miękkie, nie za słodkie i mają nieziemski smak i zapach przypraw korzennych, szczególnie goździków. Przygotowane z polewą czekoladową smakują wybornie. Polecam! :) SKŁADNIKI NA 12 MUFFINÓW:  1,5 szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół szklanki miałkiego(...)koniec dodać posiekaną czekoladę i starte jabłko. Blachę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości każdej papilotki. Piec około 25 minut w temperaturze 190 ºC lub do tzw. suchego patyczka. Poczekać chwilę zanim przestygną, potem wyciągać z formy. Studzić na kratce. Polać  ulubioną polewą czekoladową, ozdobić. PRZEPIS NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ:  3 łyżki kakao 3 łyżki wody

Calzonella.com
Tiramisu na biszkopcie 244

świeżej kawy i Amaretto... To cała blacha pysznego ciasta, które wspaniale nadaje się na wszelkie rodzinne uroczystości; może też być alternatywą dla tortu urodzinowego :). Bardzo bardzo polecam :). Biszkopt: 120 g mąki pszennej tortowej ( 3/4 szklanki ) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 dużych jajek 1 szklanka kawy cappuccino ( proszku ), np. o smaku czekoladowym 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 2 łyżeczki proszku(...)wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru 100 ml likieru Amaretto Dodatkowo: 150 g podłużnych biszkoptów kakao do oprószenia około 50 g gorzkiej czekolady, startej, do posypania wierzchu ciasta Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Dodać kawę cappuccino, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Opowieści z piekarnika
Sernik czekoladowa rozkosz 64

mną już od dłuższego czasu. Od czasu, kiedy to dorwałem w moim ukochanym sklepie na A, budyń czekoladowy z chili. Oczywiście, możecie zastąpić go zwykłym, równie dobrym budyniem. Chcecie skosztować? SSSS...niczym wąż namawiam. Poznajcie jego czarny charakter, jego czekoladową ciemność, która zawładnie waszymi zmysłami. Będzie ona krzyczeć "Jedzcie i tyjcie"!, a wasze usta nie będą mogły oprzeć się(...)totalnie! Godne polecenia, jak usłyszałem notę w pracy 10/10 Arek Gie Składniki:         20 sztuk herbatników czekoladowych (petitki) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 7 jajek 3 opakowania budyniu czekoladowego z chili (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1 szklanka zimnego mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli

R'n'G Kitchen
Tort orzechowo-czekoladowy 135

proszku do pieczenia 3 łyżki wody Biszkopt kakaowy:  2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo:  mały słoik konfitur wiśniowych mocny napar z czarnej herbaty orzechy + tarta gorzka czekolada(...)wodę. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 170 st.C przez ok 30 minut. Piec do suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, dopiero potem wyjąć z formy. 2. Biszkopt kakaowy: Białka ubić ze szczyptą soli, partiami dodawać cukier, a potem żółtka. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao wsypać partiami do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać

Kuchnia domowa Ani
Zdrowa waniliowo-czekoladowa babka piaskowa 188

zastanowić się nad wypiekami, które przygotujemy na świąteczny stół. Jednym z najpopularniejszych ciast jest babka piaskowa, często dwukolorowa. Niestety, tradycyjna wersja tego wypieku jest dość kaloryczna i zawiera spory dodatek masła i pszennej mąki. Jeśli nie chcecie rezygnować z pysznych wielkanocnych słodkości zapraszam na zdrową babkę waniliowo-czekoladową o obniżonej kaloryczności :) Składniki: 4 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki(...)pomocą łyżki. Na koniec dodać jogurt i aromat, bardzo delikatnie połączyć z masą. Przygotować dowolną formę silikonową lub metalową (tą trzeba wysmarować tłuszczem - olej kokosowy lub inny). Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałej części dodać kakao i wymieszać. Wylać na jasną masę.  Piec 35-40 minut w 160*C. Dekoracja to gęsty jogurt naturalny lub serek homogenizowany wyciśnięty przez szpryckę

Chocolate Muffin Blog
Daktylowe babeczki brownie z kremem kokosowym i malinami 176

smaku. Mięsiste, wilgotne, mocno czekoladowe babeczki wspaniale komponują się z kremowym, kokosowym nadzieniem, a wieńczące wszystko maliny stanowią kwaskowy, odświeżający akcent. Zapewniam Was, że jeśli tylko upieczecie te wspaniałe maleństwa to będziecie do nich wracać nie raz. Jeśli nie macie takich foremek to z powodzeniem możecie użyć foremek do muffinków. Możecie łyżeczką wybrać część ciasta z upieczonej muffinki i kremem(...)łyżki (czubate) oleju kokosowego 2 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (płaska) sody oczyszczonej świeże maliny, do dekoracji cukier puder, kakao i wiórki czekoladowe do udekorowania Składniki na krem: 1 puszka mleka kokosowego, mocno schłodzonego 100 gramów mascarpone 2 łyżki cukru pudru D aktyle zalać wrzątkiem i po 30 minutach odsączyć. Piekarnik nagrzać

olalacooking
Muffiny Czekoladowo – Bananowe 163

mój syn. Było już późne niedzielne popołudnie… Nie wytrzymałam… Ruszyłam na podbój kuchni! Dla odstresowania się powstały muffiny… Smaczne, pięknie pachnące, czekoladowo-bananowe. Mięciutkie, idealnie czekoladowe, idealnie bananowe. Doskonałe do szklanki mleka lub popołudniowej herbatki. Wypiek bardzo udany! Bardzo Wam polecam! Składniki na 12 sztuk: 60 g ciemnej czekolady (minimum 50% kakao) 1 banan (około(...)muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy ciasto ciemne, przykrywamy ciastem jasnym a następnie za pomocą widelca lub wykałaczki robimy ‚esy-floresy’. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopniu piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą. The post Muffiny Czekoladowo – Bananowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto " Pawi ogon" 223

Niezwykłe ciasto kruche przełożone kremem budyniowym z roladkami śliwkowymi z orzechami. Ciasto " Pawi ogon " wygląda nieziemsko i zaskakuje przeróżnymi smakami. Przygotowanie zajmuje troszkę czasu , ale jak ktoś lubi piec wyśmienite smakołyki to będzie zachwycony :)Wymiary blaszki : 29 x 24 cmCzas pieczenia : 15 - 20 minutTemp. pieczenia 195 C  źródło / Gotuj krok po kroku - Piotr Kmieć/ Składniki: 4 szklanki(...)opakowanie galaretki wiśniowej  1 duża paczka biszkoptów   Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier się rozpuści dodajemy margarynę i mieszamy na małym ogniu do czasu jej rozpuszczenia.Sposób wykonania:Ciasto kruche: 4 szklanki mąki pszennej przesiać, dodać cukier puder , proszek do pieczenia

Słodkości i nie tylko
sernik z galaretką malinową na czekoladowym spodzie 143

składniki na czekoladowy spód: 70 g czekolady gorzkiej 60 g masła 55 g cukru 1 jajko 45 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 szczypta soli wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
powidlak z gruszkami 160

mleka wiórki czekoladowe Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą a kiedy piana będzie sztywna dodawać po trochę cukru. Następnie dodać żółtka. Kiedy masa będzie puszysta i gęsta dodawać po trochę powideł. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem i kakao, przesiać. Dodawać po łyżce do masy jajecznej na zmianę z olejem. Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki. Połowę ciasta wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia