ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:945/1520)

Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 116

Bardzo lekkie ciasto z delikatnym kremem z kawałkami brzoskwiń, przykrytym leciutką kokosową bezą. Przepis na blachę 26 cm x 38 cm   Co potrzeba na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 120 g mąki pszennej   Co potrzeba do nasączenia biszkopta:   1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody, Sok z połowy dużej cytryny Co potrzeba na bezę:   5 białek(...)budyniu waniliowego 300 g miękkiego masła   Co potrzeba na polewę czekoladową:   1/4 tabliczki deserowej czekolady (25 g)   Wykonanie: Robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż cukier się rozetrze, dodajemy po 2 żółtka, ubijamy chwilę, dodajemy mąkę, mieszamy do połączenia wszystkich składników. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię, wstawiamy do piekarnika

Bułka z Chlebem
Naleśniki jaglane / Millet Flour Crepes 104

dobrej patelni - wtedy nie mają prawa się rozpaść, rozerwać czy przykleić. Uwaga: ciasto na naleśniki jest bardzo rzadkie, prawie jak woda! Naleśniki jaglane są dość neutralne i delikatne w smaku, dlatego pasują do słodkich i wytrawnych dodatków. Możecie podać je z dżemem, śmietaną, owocami lub kremem czekoladowym na deser albo z mięsem, warzywami i ulubionym sosem na obiad. Ja lubię(...)wszystkie składniki, by nie było grudek. Odstawić na 30 minut (można odstawić nawet na kilka godzin lub na noc do lodówki). Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać chochlę bardzo rzadkiego ciasta - naleśniki mają być cienkie, mogą pojawić się w nich maleńkie dziurki (jeśli ciasto jest za gęste, należy rozcieńczyć je wodą.. Smażyć do zarumienia, przewrócić na drugą stronę. Podawać

Lekcje w kuchni
łatwy,smaczny ucieraniec śliwkowo-kokosowy z białą czekoladą... 182

wiórki kokosowe 1 szklanka, polewa czekoladowa - w opisie jajka, miękką margarynę, aromat waniliowy, cukier w misie robota utrzeć końcówką do ubijania do białości na największych obrotach z 3-4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję, ale ma taka być, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko ucierać do połączenia składników na dość gęste ciasto tortownica 24 cm, dno wyłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Szybka babka z łatką :) 202

problemowo. To idealne ciasto na weekend do popołudniowej kawy. No to do pracy :)   Szybka babka z łatką idealna na weekend. Składniki: 1 kostka margaryny 4 jajka 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1 łyżka kakao zapach migdałowy krojone migdały posypka czekoladowa sok z połowy dużej cytryny

vegetanie
Kruche ciasteczka 187

dzisiaj tzn. mamy wolny czas i wielką ochotę na coś słodkiego :) W smaku są lekko maślane, bardzo kruchutkie, bardzo smaczne i je z czystym sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni(...)folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. 4. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycisnąć ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy . 5. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut. 6.Gotowe ciasteczka można udekorować polewą czekoladową bądź konfiturą. Polewa czekoladowa: - 50 g czekolady deserowej - 4 łyżki mleka Czekoladę

Różne smaki w kuchni
Kruche ciasteczka 237

dzisiaj tzn. mamy wolny czas i wielką ochotę na coś słodkiego :) W smaku są lekko maślane, bardzo kruchutkie, bardzo smaczne i je z czystym sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni(...)folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. 4. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycisnąć ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy . 5. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut. 6.Gotowe ciasteczka można udekorować polewą czekoladową bądź konfiturą. Polewa czekoladowa: - 50 g czekolady deserowej - 4 łyżki mleka Czekoladę

Różne smaki w kuchni
Sernik gotowany z malinową pianką 147

Bardzo smaczne i efektowne ciasto. Słodycz sernika przełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam   a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru(...)jajka z budyniami,do czekoladowego dodać kakao. Do pierwszego garnka wlać budyń czekoladowy,do drugiego waniliowy. Gotować mieszając aż budynie zgęstnieją. Jako pierwszą wylać na przygotowaną warstwę herbatników masę czekoladową,wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać waniliową masę,wyrównać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Mus malinowy zrobiłam z malin,które zagotowałam z dodatkiem cukru i przetarłam przez

Kolorowa kuchnia Elki
śliwki i brzoskwinie wpadły na ciasto drożdżowe... 194

śliwki 20 sztuk, brzoskwinie 2 duże, polewa czekoladowa - w opisie do misy robota dać jajka i z cukrami, szczyptą soli hakiem wymieszać stopić palmę i wlać zimne mleko do palmy i można od razu wlać letnie do jajek mieszając hakiem wsypać mąkę, drożdże suche i wyrabiać, w trakcie dodać aromat cytrynowy, ciasto wyrabiać z 10 minut i zostawić w misie

W Mojej Kuchni Lubię
Malzenstwo doskonale... 168

puder (ilosc wedle uznania, ja dalam 2 lyzki, bo nie lubie zbyt slodkich ciast) 200g gorzkiej czekolady olejek pomaranczowy 1 usztywniacz do smietany w proszku pamarancza do dekoracji 100g gorzkiej czekolady pamarancza Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej. Trzeba uwazac zeby jej nie przegrzac, bo zrobi sie czekoladowa skamielina.Mikserem ubijamy kremowki z cukrem pudrem. Jesli lubimy slodkie kremy dajemy wiecej cukru(...)ukladamy na nim obrana i pokrojona pomarancze. Przykrywamy jeszcze odrobina kremu i wygladzamy. Najlepiej do tego celu uzyc plastikowej lyzki lub szpatulki do nalesnikow. Na krem kladziemy kolejny krazek ciasta i smakujemy go kremem. Po wygladzeniu kladziemy ostani krazek ciasta i znow wykladamy krem.W tym miejscu mozemy zdjac obramowanie tortownicy i kremem ozdobic tez boki tortu.Dekoracje mozemy zrobic w zaleznosci

Przysmaki Karolki
Keto sernik raffaello 230

porcji, ciasto o średnicy 21 cm Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Ciasto jest lejące , to normalne. Masę przelewamy do tortownicy (u mnie o wymiarach 21 cm ) i pieczemy przez 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (u mnie górna połowa piekarnika plus termoobieg). Po upływie czasu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto(...)uchylonymi drzwiczkami piekarnika. Następnie ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia . Przygotowujemy polewę poprzez dokładne zmiksowanie jogurtu z odżywką białkową oraz opcjonalnie aromatem kokosowym . Na ostygnięte ciasto wylewamy polewę i opcjonalnie posypujemy wiórkami kokosowymi . Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 2603 kcal 217 kcal Białko 162 g 14 g Tłuszcze 180 g 15 g Węglowodany netto

WegePrzepis
Wielkanocne babeczki gniazdka 133

cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: posypka jajka czekoladowe   Wykonanie: Babeczki: Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania babeczek powinny być w temperaturze pokojowej. Masło, jajka, cukier, ekstrakt waniliowy umieścić w misie miksera, dodać też mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta, następnie wlać mleko i ponownie zmiksować, aż ciasto będzie gładkie. Papilotki(...)można wstawić krem na kilkanaście minut do lodówki, by bardziej stężał. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabiać babeczki tworząc okręgi w formie gniazdka. Do każdego włożyć po 3 czekoladowe jajka. Babeczki najlepiej zjeść krótko po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.   Artykuł Wielkanocne babeczki gniazdka pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem 232

sposobami na dekoracje. Dlaczego czekoladowe babeczki z różanym kremem? Czekoladowe babeczki, to u nas niepokonany hit każdego przyjęcia czy to tego dla dorosłych czy tego dla dzieci. Pyszne, mocno czekoladowe babeczki i słodki krem. Babeczki najczęściej przygotowuję z posiekaną gorzką czekoladą, ale możecie też użyć czekolady mlecznej. Do tego prosty różany krem. Możecie go przygotować w dowolnym kolorze. Wystarczy odrobina(...)paście Przygotowanie: Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady: Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy proszek do pieczenia i dwie płaskie łyżki naturalnego kakao. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko razem mieszamy łyżką. W drugiej misce ubijamy mikserem jajka z cukrem. Następnie dolewamy olej oraz mleko. Całość miksujemy chwilę na najniższych obrotach. Do miski z płynnymi składnikami wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką

Słodkie okruszki
Ciasto ptasie mleczko 98

Ptasie mleczko to bardzo lekkie i smaczne ciasto, które zaspokoi ochotę na “coś słodkiego”. Deser ten wzorowany jest na znanym, wedlowskim ptasim mleczku, które chyba większość z nas uwielbia. Piankowe wnętrze jest puszyste, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Ciasto ptasie mleczko to idealny dodatek do kawki, a także świetny deser, którym możemy poczęstować swoich gości. Domowe ptasie(...)wymaga pieczenia. Robi się je błyskawicznie, a smakuje bajecznie! PRZEPIS NA CIASTO PTASIE MLECZKO Składniki na blaszkę 24×24 Masa ptasie mleczko 6 białek jaj 3/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny 2 krople aromatu śmietankowego 2 łyżki soku z cytryny 120 ml wrzątku Polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła Dodatkowo

Alle Dobre!
Migdałowe pierniczki z orzechowym nadzieniem – idealne na święta! 47

święta? To prostsze, niż myślicie! Oto lista składników: Mąka – najlepsza pszenna tortowa. Masło – nadaje ciastu kruchości i delikatności. Zmielone migdały – dzięki nim pierniczki zyskują wyjątkowy smak. Przyprawy korzenne – to one tworzą magię świąt. Kakao – odrobina, dla głębi smaku i koloru Śmietanka – aby ciasto było aksamitne i nie kruszyło się. Cukier brązowy – dla subtelnej karmelowej słodyczy. Masa orzechowa do pierniczków(...)angielskiego 50 g brązowego cukru 100 g białego cukru 150 g orzechowego bloku czekoladowego marki odense Przygotowanie: Wymieszać zmielone migdały z przyprawami i cukrem. Odłożyć 2 łyżki do obtoczenia. Odważyć mąkę i kakao. Dodać resztę migdałów z przyprawami korzennymi, rozgniecione masło, śmietankę i zagnieść gładkie ciasto. Jeśli ciasto kruszy się dodać więcej śmietanki. Porcja ciasta na pierniczki waży około

codojedzenia