ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:949/1509)

Tarta wiśniowa Czarny las 147

waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej (można dać część mlecznej) 100 ml śmietany 36% 1 płaska łyżeczka żelatyny WYKONANIE Kruchy spód:  Zimne masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, jajko, cukier, szczyptę soli i wodę, zagnieść ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można(...)godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika.  Masa wiśniowa: Wiśnie umieścić w garnku, dodać cukier i wodę, zagotować mieszając od czasu do czasu. Do szklanki wlać wodę

Passions hobbies life
Ciasto ptasie mleczko 65

Pyszne i lekkie ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka(...)lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać i rozprowadzić na cieście. Autor przepisu: Joanna Artykuł Ciasto ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CIASTO AMBASADOR 289

słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA(...)posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę. Na wierzchu wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie masę z brzoskwiniami i warstwę maślanych herbatników. Wszystkie składniki polewy podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając. Wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc żeby herbatniki zmiękły i ciasto stężało. Artykuł CIASTO

Pieguskowa Kuchnia
Wiśniowiec z kremem 152

szybko wybaczycie i w ramach przeprosin dacie się skusić na to pyszne ciasto :) Na biszkopcie, z wiśniami, kremem i polewą :) Przepis dostałam od koleżanki, która sobie to ciasto bardzo zachwalała :) A wszystkim kobietkom życzę z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet samych wspaniałości :) Miłego dnia! :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe Krem waniliowy: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru pudru 250 g masła 50 ml wódki  Polewa czekoladowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy 6 łyżek wody i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy

My simple kitchen
Ciastka z maszynki 221

się ciastem. Nie ma opcji, że nie wyjdą! Ja zwykle robię ciasto wrzucam do lodówki, uciekam na trening i jak wracam, albo następnego dnia zabieram się do pieczenia. Przed pieczeniem można wycisnąć pasek marmolady na każde ciacho, albo upiec bez dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny(...)smalec. Posiekać dokładnie tak aby powstały maleńkie grudki. Żółtka ubić na puszystą masę razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodać do mąki razem ze śmietaną. Szybko zagnieść, ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną "ciastkową" końcówką, albo rozwałkować i wycinać różne formy. Ciastka układać

Blondynka Gotuje
Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 175

malinowy rodzynki/ żurawina Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy

nietadieta
Rolada korzenno - pomarańczowa 182

skórka otarta z 1 pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej 1 łyżeczka ekstraktu z pomarańczy ( zamiast można dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego ) 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 ml śmietany kremówki 30 % lub 36% Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawę do piernika(...)Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Odkroić nożem około 1 - 1,5 cm ciasta z każdej strony - dzięki temu wyrównamy roladę i pozbędziemy się suchych brzegów. Równomiernie rozsmarować tężejący krem. Zwinąć z powrotem w roladę i włożyć do lodówki na około 2 - 3 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietanę kremówkę mocno podgrzać, prawie do wrzenia, następnie zalać

Opowieści z piekarnika
Czekolada i pomarańcze 191

trochę oszukany sernik, wcale nie z twarogu. Dzięki temu to naprawdę wspaniałe ciasto. Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne z moich ulubionych cukierków - trufle! Na dodatek jego przygotowanie jest dość proste i znacznie szybsze niż tradycyjnego sernika. Warto spróbować! Oszukane miniserniczki czekoladowo-pomarańczowe przepis na 12 foremek do babeczek Potrzebujemy: 100 ml słodkiej śmietanki 30% 90 g czekolady(...)najlepiej już nie mikserem, ale łyżką lub szpatułką. Masa będzie płynna i tak ma być. Jeśli do pieczenia używamy foremek silikonowych, nie trzeba ich w żaden sposób przygotowywać, a ciasto można wlać bezpośrednio do nich. Jednak jeśli używamy metalowej blachy do babeczek, należy ją najpierw bardzo delikatnie natłuścić, a denka wyłożyć papierem do pieczenia. Nie polecam natomiast używania papierowych papilotek

Ratunku obiad
Serniko-makowiec 79

Przepyszny i prosty w przygotowaniu serniko-makowiec smakuje wyśmienicie oblany lukrem pomarańczowym jak i z polewą czekoladową. Idealny na każdą porę, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową: 1 kg ser sernikowego z wiaderka gęstego 5 jajek 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru szklanka o pojemności 250 ml 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)dokładnie mieszamy łyżką aż powstanie jednolita masa, na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×34 cm wykładamy naprzemiennie po łyżce masy serowej i makowej, gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 60 min. Pod koniec pieczenia gdyby góra ciasta się za mocno przypiekała możemy przykryć ją papierem do pieczenia

Blog kulinarny S9.PL
Mleczny tort serowy 251

papierem na dnie. Nie smarować brzegów formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30min. Po tym czasie wyciągnąć biszkopt z piekarnika i upuścić formę z ciastem na podłogę z wysokości 50cm. Wystudzić w foremce. Przekroić na cztery części i każdą z nich skropić delikatnie ponczem, np herbatą z cytryną. Jajko wymieszać z mąką ziemniaczaną i odstawić(...)Kiedy masy zaczną gęstnieć przełożyć nimi blaty biszkopta. Odłożyłam dwie łyżki masy czekoladowej, którą udekorowałam wierzch w formie kropek wyciskanych z rękawa cukierniczego. Na wierzch położyłam folię spożywczą, którą docisnęłam i wygładziłam. Ściągnęłam ją jak masa sernikowa całkowicie stężała. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Torty Tagged: czekolada , mleko

https:KKuchniaMniam
,,Babka tulipan’’ 122

Babka tulipan jest bardzo efektowna, kolorowa i smaczna. Idealna na Święta Wielkanocne Składniki: Ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju szczypta soli odrobina aromatu waniliowego 1 budyń waniliowy 1 kisiel żurawinowy lub malinowy 2 łyżki maku 2 łyżki kakao odrobina czerwonego barwnika spożywczego(...)dekoracji): kolorowa posypka w kształcie drobnych kuleczek małe czekoladowe jajka z kolorowymi nakrapianymi skorupkami Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartych składników dodajemy stopniowo żółtka a następnie dolewamy olej i aromatu waniliowego. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, przesiewamy i mieszamy z ciastem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do masy

Podróż w kulinaria
Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia 78

osobiście. Wybieram do tego najzdrowsze przepisy . Ten przepis pochodzi z programu “Ugotuj mi Mamo!”. Batoniki czekoladowe są przygotowane tylko ze zmielonych daktyli (co daje nam zdrową słodycz), orzechów laskowych, amarantusa (nazywanego “złotem inków”) oraz kakao lub karobu. Batoników się nie piecze. Są słodkie, czekoladowo-orzechowe, po prostu pyszne i zdrowe. Na dodatek są bez glutenu więc świetne dla dzieci uczulonych(...)orzechy laskowe. Wyrobić. Gdyby ciasto było zbyt gęste można podlać wodą z moczenia daktyli. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 5 milimetrów. Powycinać prostokątne batoniki, owinąć w papier i wstawić do lodówki, aby lekko stwardniały. Czytaj więcej: Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu

Moja Delicja
Proste ciasto kawowe, bez jajek i bez mleka 246

przegotowanej wody (u mnie woda była z dodatkiem rozcieńczonego soku malinowego) - polewa czekoladowa (u mnie gotowa z torebki Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować masełkiem, wlać masę na ciasto. Piec w 180C, przez ok. 40 minut, badać patyczkiem czy gotowe/suche

upichcona
Oponki 150

posypkę,dekoracje : cukier puder, kakao, sos czekoladowy lub inny itp.- do smażenia: 2-3 kostki smalcu , obrany ziemniak przekrojony na 3 częściSposób przygotowania:1.Wszystkie składniki zagniatać ręcznie w misce. Gdy powstanie już jednolita masa , która by się minimalnie przyklejała do rąk , po prostu dosyp jeszcze troszkę mąki. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką. Przygotuj się do wałkowania. Weź wałek , stolnice lub blat

Gotuj Z Muzyką
Kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną 108

śmietany glazura o smaku truskawkowym Kandy Lauretta listki świeżej mięty czekoladowa posypka Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę(...)też ciasto rozwałkować między foliami spożywczymi, aby zapobiec nadmiernego podsypywania mąką. Każdą foremkę napełniamy ciastem. Ciasto lekko dociskamy do dna foremek i nakłuwamy je widelcem. Na każdą foremkę z ciastem nakładamy odpowiedniej wielkości kawałek folii aluminiowej, delikatnie dociskając. Następnie nakładamy suchy gruch lub kaszę. Dzięki temu nasze kruche spody zachowają odpowiedni kształt. Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika

Słodkie okruszki
Nikodemki - ciasteczka czekoladowo-bananowe z orzechami i wodą różaną - wersja dla mamy 131

łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki pszennej 4 łyżki mleka szczypta soli 2 garści orzechów włoskich 2 łyżki wody różanej 20-25 g płatków migdałowych Nikodemki - ciasteczka czekoladowo-bananowe z orzechami i wodą różaną - jak zrobić? Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku, przestudzić. Suche składniki: kakao, cukier puder, brązowy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę oraz sól wymieszać(...)Piekarnik rozgrzej do 200'C. Ze schłodzonej masy odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy i spłaszczaj ręką, by nabrały kształtu ciasteczka. Wierzch każdego ciasteczka posyp płatkami migdałów lub udekoruj wg uznania. Nikodemki czekoladowo-bananowe piecz około 15 minut, aż lekko wyrosną, a wierzch będzie zwarty

Moje Qulinaria

Proponowane wyszukiwania