ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:936/1476)

Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 146

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony biszkopt szpinakowy oraz aromatyczny czekoladowy przełożony masą brzoskwiniową. Nie za słodki, ale taki w sam raz ;) Jeśli nie przygotujecie go na święta, to nic straconego, ponieważ okazji będzie jeszcze wiele. Dzień Matki, bo przecież(...)pieczemy w 180⁰C do suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch- posłuży do dekoracji ciasta. Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie z puszki przekładamy do rondla z grubym dnem. Dolewamy ½ szklanki syropu z brzoskwiń i miksujemy wszystko na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu, a gdy zacznie wrzeć wyłączamy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowa babka Bounty 86

można znaleść w internecie. Moja babka Bounty jest na maxa kokosowa, lekko się kruszy od ilości kokosu, na smak jest łagodna i lekka. Jej całość jest przykryta czekoladową kołderką w postaci polewy czekoladowej, która wsiąka w powierzchnię babki dodając jej wilgotności i dekadenckiego przysmaku. To babka cud! Mało, że robi się bardzo prosto, to na dodatek prezentuje się świetnie. Jestem(...)oprószamy mąką. Nadmiar mąki wysypujemy z foremki.  Ciasto przekładamy do przyszykowanej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 40-45 min. do tzw. suchego patyczka.  Upieczoną babkę studzimy przez ok. 5 min i przekładamy z formy na kratkę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. W międzyczasie robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku. Gotujemy

Kuchnia Łukasza
Piernik staropolski długo dojrzewający 164

soku z cytryny Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 20 g czekolady gorzkiej 4 DO 6 TYGODNI PRZED PODANIEM Miód, cukier i masło umieścić w garnku i podgrzewać stopniowo, prawie do wrzenia. Wymieszać porządnie i wystudzić. Do chłodnej masy dodać mąkę pszenną, jajka, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, sól, przyprawę do piernika i starannie wyrobić ciasto. Następnie ciasto przełożyć

Świat Ciasta
Zajmujemy dzieci #8: ciasteczka z odciskiem kciuka i z czekoladowym nadzieniem... 31

powstać gładkie ciasto. 5. Roluj niewielkie kulki, używaj ąc do mierzenia ilości ciasta miarki o pojemności jednej łyżki. Układaj je na przygotowanej blaszce i delikatnie rób wgłębienia kciukiem. 6. Piecz okolice 12 minut - gotowe powinny być lekko złotawe i z lekko popękanymi brzegami. 7. Zostaw do przestudzenia na kratce. Jeśli wgłębienia za mocno wyrosły szybko, póki ciasto jest gor ące(...)delikatnie zrób je znowu odwrotn ą stroną łyżeczki. Nadzienie: Odmierz wszystkie składniki do sporej miski. Dobrze wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, czekoladowej masy. UWAGA: najlepiej jest zacząć od 1 łyżki wody i dodawać po odrobinie w miarę potrzeby. Użyj łyżeczki do nakładania niewielkich porcji na każde ciastko. Jeśli chcesz udekoruj kolorowymi posypkami

Lejdi of the house
Babka majonezowa z rodzynkami 170

Super prosta i do tego bardzo smaczna babka majonezowa z dodatkiem rodzynek. W 15 minut ciasto jest już gotowe do pieczenia! Składniki 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej dowolny olejek do ciasta 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek Przygotowanie Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać majonez(...)chwilę i dorzucić rodzynki, wymieszać. Formę do babki natłuścić smalcem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy. Piec w temp. 185 stopni, grzałka górna+dolna około 40 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i ostygnięciu, babkę polać polewą czekoladową. Autor przepisu: Beata The post Babka majonezowa z rodzynkami first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto bananowo kawowe bez pieczenia 32

wspomnienie tego ciasta mogę napisać tylko: jakież to było dobre. Słodkie biszkopty nasączone w kawie, banany, krem śmietankowy, odrobina dżemu porzeczkowego dla przełamania smaków oraz płatki migdałowe, które przyjemnie chrupią. Można by napisać, że deser wręcz banalny w swej prostocie, a do tego bardzo szybki w przygotowaniu. Składniki (na formę 20x28):  opakowanie podłużnych biszkoptów(...)płatkami migdałowymi (można je dodatkowo podprażyć na suchej patelni). Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.  Uwagi: żelatyna w tym cieście nie jest niezbędna, ale dzięki jej dodatkowi będzie się lepiej kroiło biszkopty można zastąpić herbatnikami zamiast płatków migdałowych świetnie sprawdzą się posiekane orzechy lub polewa czekoladowa

Cynamonowe szczęście
Deser Kinder Bueno w pucharkach 56

bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Deser Kinder Bueno w pucharkach FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Polecane desery i ciasta z borówkami – 10 PRZEPISÓW Sałatka warstwowa tarta na tarce Sałatka z czerwoną cebulą – zobacz 7 hitowych przepisów DESER Z BORÓWKAMI – deser Puszysta Jagodzianka Oto kilka innych pomysłów(...)dodatkami, takimi jak owoce, orzechy czy czekolada, aby nadać sernikowi wyjątkowego charakteru. Ciasto truskawkowe z mascarpone: Delikatne i puszyste ciasto, przełożone kremem z mascarpone i świeżymi truskawkami, to idealny deser na letnie dni. Mascarpone dodaje kremowości i delikatności, a truskawki nadają świeżości i słodyczy. Tort czekoladowy z mascarpone: Jeśli jesteś fanem czekolady, ten deser jest dla Ciebie. Tort składa się

Via Gusto
Biszkopt orzechowy 235

Przepis na puszysty, mocno orzechowy biszkopt, który możecie wykorzystać do ciast i tortów. Wychodzi niezwykle delikatny, miękki i puszysty. Podczas pieczenia zapach orzechów cudownie unosi się po całym domu. Biszkopt orzechowy można przełożyć różnymi kremami i robić różne, pyszne desery na jego podstawie. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA BISZKOPT ORZECHOWY Składniki (na blaszkę 24×24 cm) 100 g mąki(...)wyścielonej papierem do pieczenia. 6. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 30 minut, do tzw suchego patyczka. Co pasuje do biszkoptu orzechowego? PONCZ Nawilży ciasto i nada mu niepowtarzalnego smaku. Biszkopt orzechowy możesz nasączyć zaparzoną herbatą z cytryną, kawą, likierem lub rumem. KREM Do biszkoptu orzechowego doskonale sprawdzi się krem czekoladowy, śmietankowy, kawowy, kokosowy, solony karmel

Alle Dobre!
Sernik straciatella z brzoskwiniami. 87

pieczenia i octem i wlewamy do piany z białek. Ubijamy. Na koniec powoli wsypujemy przesianą mąkę. Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 30 minut. Odstawiamy biszkopt do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Odstawiamy. Twaróg miksujemy z erytrytolem i wanilią. Powoli(...)brzoskwinie i wylewamy masę serową. Wyrównujemy. Ciasto wkładamy do lodówki by zastygło. W misce rozrabiamy galaretkę i odstawiamy aby lekko stężała. Gotową galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Ponownie całość wkładamy do lodówki. Ten sernik z kawałkami czekolady i z brzoskwiniami, na delikatnym biszkopcie to najsmaczniejszy letni deser . Sernik jest wspaniale kremowy, lekko czekoladowy i ta galaretka. .. Soczyste dojrzałe brzoskwinie

Zdrowy Styl Joanny
Babka marmurkowa - prosty przepis 503

bułką tartą. Jeśli używacie keksówki wystarczy papier do pieczenia.  Ciasto wylewamy partiami raz jasną, raz ciemną i tak do skończenia dwóch mas. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok 1 h lub do tzw. suchego patyczka. gotową bakę posypać pudrem lub obrać polewą czekoladową. Smacznego ! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie

Kulinarne przygody
Dietetyczne serniko-brownie z fasoli 104

Dieta i ciasto? Czy te dwa słowa przypadkiem się nie wykluczają? Nie, jeśli jesteś na diecie south beach, a ciasto przestrzega wszystkich zasad. Tak oto powstało serniko-brownie z fasoli. Bez mąki, bez cukru, z ograniczoną liczbą węglowodanów. Można zajadać bez wyrzutów sumienia, a i najeść się nim do syta. Robi się bajecznie prosto, a smakuje jeszcze lepiej. Polecam wszystkim(...)grzałką góra+dół Czas - ok. 40 minut, do suchego patyczka Ciasto wyjmujemy z piekarnika, gdy ostygnie delikatnie oddzielamy ciasto nożykiem od boków i wyjmujemy z formy. Jest wspaniałe i bardzo treściwe bez żadnych dodatków, ale możecie także podać je ze świeżymi owocami lub sosem czekoladowym.  Brownie z fasoli jest mięciutkie i delikatne, posmak fasoli jest niemalże niewyczuwalny. Słodycz

Cooking Monster
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 98

truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu z ciastek. Kruche ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Blachę do ciasta wyłoży papierem do pieczenia. Wyłożyć do blachy masę z ciastek, wyrównać wierzch i lekko docisnąć przy

Zrób to smacznie
MUFFINKI Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI 96

szkl. cukru 1 jajko  1/4 szkl. oleju 150 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki czekoladowych kropelek, 3 łyżki wiórek kokosowych,  3 łyżki rodzynek WYKONANIE   W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek do wysokości 3/4 i pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
ODCHUDZONE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 251

pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut   do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/

Słodkie zapomnienie
Jutro obchodzimy dzień gofra 172

rozpuszczonym masłem. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Ubij pianę na sztywno i lekko wymieszaj z resztą ciasta. Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry aż będą rumiane. Podawaj z owocami, cukrem pudrem czy owocowym syropem. Tradycyjny przepis na gofry można zmodyfikować i upiec gofry czekoladowe . To ulubione gofry moich dzieci, które bardzo lubią czekoladę. Gofry czekoladowe piekłam całkiem niedawno. Można je jeść

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania