ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:960/1376)

Babeczki mikołaje 144

Dodatkowo: drażetki czekoladowe wiórki kokosowe czerwony barwnik spożywczy   Muffinki:   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do miękkości. Dodawać po jednym jajku a następnie wlewać powoli czekoladę. Ciągle mieszając wlać kefir i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać otartą i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Gotowym ciastem napełnić papilotki

My simple kitchen
Prosty sernik bez spodu 224

serniki. Proste, kremowe, bez zbędnych dodatków, po prostu rozpływające się w ustach. Do tego filiżanka ulubionej kawy, herbaty lub… pysznego napoju czekoladowego Le Royal Choco Blue I więcej mi do szczęścia nic nie potrzeba. Napój czekoladowego Le Royal Choco Blue ze sklepu kawwa.pl to wspaniały pomysł na zimowe dni. Czy i u Was mrozik za oknem? U nas nawet(...)klasy L 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru lub drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy wykładamy papierem do pieczenia (u mnie forma 24×24, sprawdzi się również tortownica 26 cm o wysokich rantach). Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu

Słodkie okruszki
Murzynek z orzechami 87

szkl cukru 1 kostka masła lub margaryny (250 g) 4 jajka 1,5 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich   polewa czekoladowa: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany 36%   Mleko, kakao, cukier wkładamy do rondelka i mieszamy do czasu połączenia składników i rozpuszczenia cukru. Dodajemy masło lub margarynę pokrojone w kosteczkę(...)delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać 3 łyżki posiekanych orzechów i delikatnie wymieszać.   Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę, piec w 180 stopniach przez 45 minut. Gdy ciasto wystygnie polewamy go polewą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.   Jak przygotować polewę? Do rondelka wkładamy 3 łyżki śmietany 36%, chwilę ją gotujemy aż zrobi się gorąca. Wyłączamy palnik, dodajemy pokruszoną

MojaQchnia.pl
Dwukolorowe pączki pieczone 202

wstawić do lodówki.  Ja właśnie tak zrobiłam. Tzn. robot za mnie zrobił, bo to on wyrabiał... czyli tak naprawdę odbębnił za mnie najgorszą robotę, bo wyrabianie wyrośniętego ciasta i później formowanie pączków, to przysłowiowa bułka z masłem (czyli taki nasz pączek z budyniem!) Dodatkowo macie instrukcję jak takie pączki zrobić, więc nie ma migania się tylko dajecie!  Zasypcie(...)dzieła! Składniki na ok 20 sztuk: 400g mąki tortowej + do podsypywania ½ szklanki mleka 50g drożdży 80g cukru 3 jajka szczypta soli 180g masła 82% 1 wafelek czekoladowy Lusette 1 łyżka kakao 1 żółtko 2 łyżki mleka Budyń: 1 niepełna szklanka mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki tortowej 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki likieru np. adwokat, toffi

Kuchnia w czekoladzie
Racuchy z borówkami i tartymi orzechami 139

pamięta z dzieciństwa puszystych, pachnących drożdżami i posypanych cukrem pudrem racuchów?? Ja doskonale pamiętam, te z aromatycznymi jabłkami. Dziś do gotowego ciasta wrzucam owoce w zależności na jakie mamy ochotę. I tak, oprócz racuchów z jabłkami i cynamonem zdarzały się w naszym domu: racuchy z bananami i wiórkami kokosowymi, racuchy z jagodami, racuchy z malinami i posiekanymi drobno orzechami, racuchy(...)gorzkiej czekolady, racuchy z suszonymi owocami. Dziś racuchy z borówkami. Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem pokruszonych orzechów. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych drożdży 1 jajko 1,5 szklanki borówek 1 opakowanie cukru

Zasmakuj Kuchni
Sernik z cukinią 157

dobrze schłodzić.  Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Pyszne ciasto jabłkowo-orzechowe z kremem+FILM 113

pyszne ciasto. Tym razem to ciasto orzechowo-jabłkowe z kremem. Na pierwszy rzut oka może się wydawać czasochłonne i trudne, ale absolutnie takie nie jest. Bardzo ładnie wygląda, jest wysokie. Super nada się na świąteczny stół lub po prostu na spotkanie rodzinne czy do kawki. Składa się z biszkoptu orzechowego, kremu, kakaowych herbatników, jabłek. Całość polana jest polewą czekoladową(...)obroty i dodajemy żółtko jedno po drugim. Następnie dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką.  Aby biszkopt miał ładniejszy kolor dodajemy łyżkę kakao. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy ok 25-30 minut do suchego patyczka. Studzimy i kroimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 293

przez noc postać w lodówce. Proszę pamiętać, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku(...)około 280-300g krakersów Wierzch: 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki kakao bez cukru 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 fix do śmietany Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180°C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać cukier

Mała Cukierenka
CHARLOTTE MALINOWA 166

przygotowania jest prosty: formę na ciasto (jej boki i opcjonalnie spód) wykłada się długimi, namoczonymi w syropie z dodatkiem alkoholu. W środku formy umieszczony zostaje mus lub krem z owoców, najczęściej truskawek, malin lub gruszek. Mus i biszkopty można układać na przemian warstwami. Istnieją również inne warianty charlotte np. z musem czekoladowym. Do przygotowania charlotte można również użyć gotowych biszkoptów(...)Podawaj charlotte mocno schłodzoną. Możesz ją dodatkowo ozdobić bitą śmietaną. *Możesz je zastąpić podłużnymi biszkoptami lady fingers, są mniejsze, więc potrzeba ich będzie nieco więcej. **Jeśli wolisz, możesz nakładać ciasto na biszkopty przy pomocy łyżeczki, zresztą nazwa biszkoptów „à la cuillère” pochodzi właśnie stąd, że ciasto   nakładano łyżeczką ( cuillère oznacza w j. francuskim łyżkę). Biszkopty mogą być również połączone

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Cappuccino 127

Ciasto cappuccino skradnie serca miłośników kawy i nie tylko, delikatna kremowa masa z nasączonym biszkoptem który rozpływa się w ustach :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt : 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki : 2 szklanki mleka w proszku 1 kostka masła(...)serki waniliowe homogenizowane 1 całe jajko 4 żółtka pół szklanki cukru 2 opakowania biszkoptów 5 łyżek kawy cappuccino ( najlepiej śmietankowej lub waniliowej ) polewa czekoladowa bądź rozpuszczona czekolada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze miksujemy, cały czas miksując dodajemy żółtka i olej, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy i przelewamy

Blog kulinarny S9.PL
Czekoladowe naleśniki z kremem kokosowym! 123

Przepyszne naleśniki czekoladowe, wypełnione po brzegi prawdziwym kremem kokosowym. Przypominają w smaku ciastka Oreo i batonik Bounty. Wyszły mi fenomenalne, a jak to zwykle bywa, były następstwem pustej lodówki. Przeszukałam szafki, zobaczyłam co mam i tak zrobiłam najlepsze ever naleśniki. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, nie zsychają się i są pyszne. Krem kokosowy jest z prawdziwym kokosem, jest gęsty(...)pyszny i aromatyczny.  Polecam każdemu! przepis na: CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: - 290 g mąki pszennej typ 480 - 1 jajko - 35 g skrobi ziemniaczanej - 35 g kakao - 260 g mleka - 550 ml wody gazowanej - 40 g oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: W/w składniki umieść w misie i wymieszaj dokładnie rózgą, ciasto może wydawać Ci się luźne, ale ciasto zgęstnieje

SMYKWKUCHNI
Bułeczki drożdżowe z wiśniami i czekoladą 92

zdjęciach możecie zobaczyć, że pękają. Masa czekoladowa wypływa, ale to nie zmienia niczego – w środku nadal jest jej dużo no i są wiśnie. Kiedyś używałam miksera z hakiem do zagniatania cista drożdżowego. Jest to z pewnością wielkie ułatwienie, ale czy daje tyle samo satysfakcji z pieczenia drożdżówek? Ja zagniatając ciasto ręcznie relaksuję się po prostu. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta

Słodkie Gotowanie
ekspresowe miękkie pierniczki orzechowe w polewie czekoladowej 85

jajko oraz stopniowo mleko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta odrywamy po kawałku (ok. 15 kawałków), formujemy kulki, spłaszczamy i układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180-190 st. C przez ok. 15 min. Upieczone delikatnie przekładamy na kratkę i studzimy. Zimne pierniczki polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z kandyzowaną czarną porzeczką i polewą czekoladową-bardzo kruche 102

kandyzowanej czarnej porzeczki Helio   1 polewa czekoladowa Helio   Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i śmietanę ciągle ucierając. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, mlekiem w proszku i sodą, stopniowo dodajemy do masy i ucieramy. Dodajemy porzeczkę i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto będzie miało lekko klejącą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka brownie 89

uzyskania jednolitej konsystencji. Miskę z gotową masą czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej więcej 10-15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo. Pieczemy

NiePieprz.pl