Konfitura malinowa z cukrem różanym

Konfitura malinowa z cukrem różanym

Konfitura malinowa z cukrem różanym

Wyobraźcie sobie. Zima, zimno, mróz i śnieg. Albo najgorsze (dla mnie) miesiące, czyli listopad i luty. Buro, sino, okropnie. A przed nami drożdżowa bułeczka maślana, kubek kakao i słoiczek konfitury malinowej. Otwieramy z kliknięciem nakrętkę, wąchamy i czujemy lato. Dla mnie konfitura malinowa to czysta esencja lata. A maliny z nutą róży? Marzenie! Z racji tego, że robię dość dużo tortów (a co smakuje lepiej jak krem czekoladowy i maliny?) robię dwie wersje malin - konfiturę, z samym cukrem, do herbatek czy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cakes By Kejt

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Załuska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

konfitura, maliny, malinowe, cytryna, torty, tort, sok, przetwory, krem, krem czekoladowy, drożdżowe, ciasto, pyszne ciasto, ciasto z malinami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na zimno

Inne przepisy z Cakes By Kejt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.