Proziaki czyli chlebek sodowy, jest smaczny i wyjątkowy. Na Podkarpaciu szczególnie znany, a przepis z pokolenia na pokolenie jest przekazywany. Ciasto na bazie maślanki, kwaśnej śmietanki czy kefiru jest przygotowywane, a z niego okrągłe, prostokątne, kwadratowe, kształty są formowane. Na patelniach, blatach żeliwnych są wypiekane, z dodatkami słodkimi lub słonymi podawane. Ja mini proziaczki, tak na szybkie zjadanie przygotowałam, i z masłem czosnkowym przegryzałam. Dzieci, bez dodatków je ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.