ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:1010/1376)

Muffinki czekoladowe, bezglutenowe, wegańskie 85

czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest

nietadieta
Gniazdka 126

czekoladowy: 50 gram czekolady deserowej, 50 ml kremówki, 20 ml mleka cukier puder + szczypta cynamonu 1 litr oleju rzepakowego do smażenia 16-20 kwadratów o boku 8-10 cm wyciętych z papieru do pieczenia Mleko podgrzewam z masłem, solą i cukrem. Dodaję przesianą mąkę i całość mieszam do momentu aż masa wyraźnie zgęstnieje i zacznie odchodzić od garnka. Ciasto przekładam

Mango Papaja
Tort śmietankowy z czekoladą i powidłem śliwkowym 160

ciasto biszkoptowe. Biszkopt piec w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na 3 blaty.  Krem: Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kremówkę wraz z serkiem mascarpone umieścić w misce miksera i miksować do czasu, aż krem będzie gęsty i jednolity (uważać aby, nie przepić kremu). Gotowy krem wymieszać z wiórkami czekoladowymi

Krakowskie smaki Ani
Babka majonezowa 143

ciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach.  Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową

Pan i Pani Smith w kuchni
Holenderskie naleśniczki pofferties 149

czekoladowym i owocami. Wszystkie prezentowane zdjęcia są moją własnością :) Zapraszam! Moja wersja :) Oryginał ze stoiska :) Propozycja podania :) Składniki : 1 szklanka mąki ( może być pełnoziarnista) 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżeczka drożdży szczypta soli Drożdże rozkruszyć do mleka. Wlać do reszty składników i wymieszać dokładnie. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 łyżeczce ciasta

Chocolate Muffin Blog
Tarta kawowa 151

ciasto się upiecze wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Teraz przygotowujemy masę. Do garnuszka wlewamy śmietanki i zostawiamy do momentu zagotowania. Kiedy śmietanka się zagotuje wsypujemy kawę i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy do momentu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy miękkie masło (temperatura pokojowa) i wszystko razem mieszamy aż powstanie czekoladowo kawowa

Kuchenne Wariacje
Ciastka - Łapy Misia 122

ciasta, formować kulki, spłaszczać je w dłoni i układać na blasze. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe ciastka posmarować rozpuszczoną czekoladą. * według przepisu ciastka należy posmarować przed pieczeniem białkiem i posypać cukrem. Ja jednak zrezygnowałabym z cukru i po upieczeniu posmarowała je rozpuszczoną czekolada lub gotową polewą czekoladową. Moim

My simple kitchen
Korzenne ciasteczka z Jerozolimy 193

soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 100g gorzkiej czekolady startej na tarce na drobne wiórki 50g dropsów czekoladowych Sposób przygotowania Rodzynki zalej alkoholem w miseczce i odstaw. Mokre składniki (oprócz żółtka) wymieszaj trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach (używam mieszadła K w robocie kuchennym) przez minutę. Dodaj żółtko(...)mieszaj kolejną minutę.  Łyżka po łyżce dodawaj suche składniki. W połowie dodawania zmień mieszadło na hak w robocie lub mikserze. Na koniec dodaj rodzynki z alkoholem.  Ciasto zagnieć rękami i podziel na 16 części. Uformuj z nich kulki i ułóż na blasze na papierze do pieczenia. Wstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik ustaw na 190 stopni. Kulki

W kuchni wieczorem
Tarta bananowa 125

mąki, cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Włóż ciasto na pół godziny do zamrażarki. Następnie rozwałkuj ciasto i przełóż do formy do tarty wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto należy piec około 20 minut w temperaturze   180 °C. nadzienie:  Do garnka włóż cukier i masło, gdy zrobi się brązowy dodaj banany pokrojone w plastry i śmietanę. Dokładnie(...)wyłóż na spód tarty. wierzch:  Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym

Humanistka w kuchni
Kokosowe Kudłacze 181

ciasto na blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.15-20 min. Należy obserwować czy się rumieni i sprawdzać patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Następnie kroimy w kostkę. Polewa: Na małym ogniu gotujemy mleko z margaryną i cukrem. Dodajemy kakao i gotujemy przez 5-7 min. Studzimy. Nasze ciasteczkowe kostki za pomocą szczypiec lub widelca moczymy w polewie czekoladowej

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Tort czekoladowy z pomarańczami 128

czekoladowym, zwartym biszkoptem i musem delikatnie pomarańczowym. Choć cytrusy przywodzą na myśl ciepłe kraje, to deser wymaga chłodnych warunków, by śmietanowy krem mógł prezentować się w pełnej krasie. Odradzam prezentacje w pełnym słońcu, ale sam tort polecam. Jego największym atutem jest właśnie ów delikatny mus. Dla fanów kremów i bitej śmietany warto dodać do zeszytu z przepisami. Składniki: ciasto 175g

W kuchni wieczorem
Ciasteczka ryżowe z kokosem 306

przepis :) Składniki: paczka kleiku ryżowego 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych 3 jajka kostka masła cukier waniliowy  Z podanych składników ucieramy ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach(...)siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C do momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem czekoladowy, dla mnie jednak są wystarczająco słodkie bez tego dodatku. Smacznego

chwile dla mnie
Deser z borówkami i mascarpone 65

pomysł na coś słodkiego do popołudniowej kawy. Desery z owocami robione w pucharkach są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ciast pieczonych. Niekażdy posiada w kuchni piekarnik, a czasami chciałoby się zjeść coś słodkiego przygotowanego własnoręcznie. A po drugie na ciasto pieczone trzeba poświęcić trochę więcej czasu niż na przygotowanie deseru w pucharkach. Robiąc deser z borówkami i mascarpone nie ma obawy(...)mascarpone zrobimy w kilka minut, a później włożymy na dłuższą chwilę do lodówki i gotowe. Do takiego deseru możemy również dodać orzechy włoskie lub ziemne i polać sosem czekoladowym. Aby urozmaicić smak deseru można również owoce mieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Deser z borówkami i mascarpone: 250 g borówek 200 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone

Danka Pichci
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 211

pieczenia oraz łyżką oleju. Całość wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód) i pieczemy około 12 minut w 180 stopniach C (grzałka góra-dół). Po wystygnięciu ciasto obracamy i ściągamy papier. Składniki – masa makowa: 250 g maku mielonego (suchego) 100 g cukru kryształu 3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki słodkiego mleka olejek migdałowy (kilka kropli(...)studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i dalej ucieramy aż do połączenia składników. Dodajemy orzechy z mlekiem i spirytus. Wykładamy na masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła (min. 82% tłuszczu) 3 łyżki gorącej wody 1 łyżka żelatyny 3 łyżki gęstej śmietany (18%) Wykonanie: Żelatynę zalewamy gorącą wodą

Trzeci talerz
Churros czekoladowe / Chocolate churros 212

Damiana wychodzą nieznacznie mniej puszyste niż moje wcześniejsze, jednak wciąż są bardzo smaczne, a podałam go z sosem czekoladowo-kawowym . Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Churros czekoladowe (4-6 porcji) Składniki: 250 ml mleka 100 g masła 200 g mąki 4 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli olej do smażenia(...)cukrem. Wsyp mąkę i kakao i mieszaj energicznie drewnianą łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Przełóż ją do miski miksera i odstaw do ostygnięcia. Miksując końcówką do ciast dodawaj po jednym jajku do otrzymania jednolitej, gładkiej pasty. W głębokiej i szerokiej patelni rozgrzej olej (minimum 2-3 cm od dna). Przełóż przygotowaną pastę do szprycy z szerokim otworem

karmelowy