ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1005/1443)

Sernik na zimno z musem rabarbarowym 134

korzystać ile tylko się da. Oprócz sernika, polecam Wam przygotowanie kompotu z rabarbaru (przepis na niego znajdziecie tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ).   Sernik na zimno z musem rabarbarowym przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej(...)sobą. Uważaj, aby się nie przypaliły. Do miski przesyp ekspandowaną pszenicę, dodaj rozpuszczoną czekoladę. Całość wymieszaj bardzo dokładnie. Tortownicę wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż na nią masę czekoladowo – pszeniczną. Rozprowadź ją równomiernie po całej powierzchni blachy, dociskając bardzo dokładnie. Gotowy spód wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj masę serową. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij

365 dni dookoła kuchni
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 229

poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. 7. Jeden krążek ciasta włożyć z powrotem do tortownicy i zamknąć obręcz. Składniki do nasączenia wymieszać razem i 1/3 gotowego płynu nasączyć ciasto w tortownicy. Nadzienie: 8. Białą czekoladę drobno połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. Następnie odstawić do przestygnięcia na około 20 minut. 9. Truskawki pokroić na kawałeczki. Żelatynę zalać(...)dodać 2-3 łyżki ubitej śmietanki i krótko, energicznie wymieszać (ale składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 577

poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta. 7. Jeden krążek ciasta włożyć z powrotem do tortownicy i zamknąć obręcz. Składniki do nasączenia wymieszać razem i 1/3 gotowego płynu nasączyć ciasto w tortownicy. Nadzienie: 8. Białą czekoladę drobno połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. Następnie odstawić do przestygnięcia na około 20 minut. 9. Truskawki pokroić na kawałeczki. Żelatynę zalać(...)dodać 2-3 łyżki ubitej śmietanki i krótko, energicznie wymieszać (ale składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu

Mała Cukierenka
Tort piniata 109

połowy cytryny 3)       czekoladowe drażetki (ok. 100 g) 4)       kilka herbatników 5)       1- 2 wafelki do lodów 6)       Krem czekoladowy typu nutella albo roztopiona czekolada gorzka Sposób przygotowania: 1.       Przygotowujemy biszkopt: 1)      Żółtka oddzielamy(...)sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodajemy cukier. Następnie, cały czas miksując, dodajemy żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 4)   Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 35 minut. 2.     Przygotowujemy krem michałkowy

Na kulinarnym poligonie
Czekoladowy deser w chmurach 172

wlewam resztę żelatyny. Do zrobienia deseru użyłam foremki małej. Dobrze jest wyłożyć taką foremkę folią spożywczą ułatwi to nam wyjęcie potem deseru. Masę wkładam przemiennie raz jasną raz czekoladową tworząc chmurki. Wstawiam na noc do lodówki. Żeby deser wyjąć z formy można też na chwilę foremkę zanurzyć w gorącej wodzie. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno, dobrze jak mają temperaturę pokojową(...)końcu dodaję żółtka i łączę już tylko mikserem krótko. Do masy przesiewam mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszam delikatnie od spodu. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Nie ma wyjść biszkopt na całą blaszkę tylko trochę większy od deseru naszego. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i piekę 12- 15 minut. Czekoladę gorzką rozpuszczam

wesoła kuchnia
Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? 29

Dzisiaj chciałbym zaprosić Was na wpis nieco bardziej techniczny. W ostatnich tygodniach publikowałem na blogu przepisy przygotowane z użyciem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli

Pogotujmy.pl
Tort ajerkoniakowy 116

Znakomity tort ajerkoniakowy , ale tylko dla dorosłych. Masa to śmietana kremówka ze sporą ilością ajerkoniaku (tak jak lubię ) z dodatkiem żelatyny, a wierzch i boki to

Oryginalny smak
MUS ŚLIWKOWY 109

Więcej wiedzy o tortach i pieczeniu na INSTAGRAMIE. Mus śliwkowy to mój słodki pomysł na jesienne torty. Mus ze śliwkami idealnie pasuje do kremu orzechowego lub

Słodki Pomysł
Mus czekoladowy "blondi" 137

Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza,  dobrze się zatem porozpieszczać samemu, tak "od środka".  A czy jest coś lepszego do rozpieszczania niż delikatny mus

Moja kraina smaków
Sernik czekoladowo-cynamonowy z pierniczkami 105

Witajcie :) Czy tylko ja nie mogę się w grudniu obyć bez cynamonu? Jeżeli macie podobnie, weźcie pod uwagę upieczenie tego sernika na święta. Sernik jest mocno

Pełny talerz
Czekoladowy sernik truflowy z koniakiem i pistacjami 143

Dziś zapraszam na przepis tylko dla dorosłych – to rzadkość na moim blogu 🙂 Sernik jest z gatunku tych cięższych deserów: bardzo sycący i zarazem mocno czekoladowy

Wiszniówka
Szybki deser z bezą i czekoladą 241

Jak przyrządzić szybki deser? Pamiętacie cupcakes z bezą i czekoladą, hi hat? W weekend nabrałam ochoty na słodkie. Miałam białka do wykorzystania, czekoladę i czekoladowe ciastka

codojedzenia
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 146

Święta niebawem, warto więc zainteresować się przepisami na pyszne świąteczne wypieki. Proponuję dziś łatwy sernik z dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest

karmelowy
Chatka Baby Jagi 122

Składniki 0,6 kg twarogu 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru kostka masła 2 żółtka 4 paczki herbatników petit beurre 3 łyżeczki kakao aromat pomarańczowy polewa

Darcia w kuchni
Czekoladowa babka z powidłami 173

Witam wszystkich w nowym roku. Mam nadzieję że będzie dla Was pełen niespodzianek, dobrych wiadomości i pysznych doznań kulinarnych. A na blogu zaczynamy rok od czekoladowej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania